Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το πρόβλημα των εγκαταλειμμένων διατηρητέων κτηρίων έθεσε ο δήμαρχος Καβάλας στην υπουργό Πολιτισμού, κατά την επίσκεψή της στην πόλη

Το πρόβλημα των εγκαταλειμμένων διατηρητέων κτηρίων έθεσε ο δήμαρχος Καβάλας στην υπουργό Πολιτισμού, κατά την επίσκεψή της στην πόλη

0

Τον Ιούλιο θα δημοπρατηθεί το έργο πυρόσβεσης 2,9 εκ. ευρώ στους Φιλίππους

 Χρονοδιαγράμματα για την εκτέλεση των έργων που αφορούν στο Υπουργείο της έθεσε, κατά την επίσκεψή της στην Καβάλα, την Πέμπτη 12 Μαΐου, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Αφού επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και είδε την εξέλιξη των έργων στην περιοχή, συμμετείχε σε σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, οι αντιπεριφερειάρχες Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, και Ανάπτυξης, Κωστής Σιμιτσής, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού, Γ. Διδασκάλου, και οι διευθυντές κεντρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, που συνόδευαν την υπουργό, Ε. Κουντούρη, Θ. Βλαχούλης, Ι. Παπαγεωργίου, Κ. Φρισήρας, Α. Μπίχτα, Μ. Καρακεσίσογλου, Θ. Πριγγόπουλος, Ι. Μυλωνάς και Ι. Ματαράγκας. Οι Υπηρεσίες τους σχετίζονται με τα έργα τα οποία ήδη εξελίσσονται κι αυτά που έχουν δρομολογηθεί να γίνουν στο Δήμο Καβάλας.

Ο δήμαρχος κ. Μουριάδης επισήμανε το πρόβλημα των εγκαταλειμμένων διατηρητέων κτηρίων, λέγοντας πως «ήρθε η ώρα να φτιαχτούν, διότι το κτηριακό απόθεμα που έχουμε είναι και πολιτισμός και προάγει την πόλη μας».

Η Υπουργός Πολιτισμού, αφού ευχαρίστησε για την διαχρονικά καλή συνεργασία της με τον Δήμο και την Περιφέρεια, αναφέρθηκε στην πορεία συγκεκριμένων έργων υπογραμμίζοντας ότι «τα έργα, που είναι ενταγμένα στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜΘ και αφορούν κατά κύριο λόγο τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την Παλαιοχριστιανική και την αρχαία Εγνατία οδό, προχωρούν καλά. Έχει ενταχθεί το έργο της Πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, προϋπολογισμού περίπου 2,9 εκ. ευρώ και αναμένεται να δημοπρατηθεί τον Ιούλιο».

Η κ. Μενδώνη σημείωσε πως συνυπέγραψε με τον κ. Μουριάδη το τεχνικό δελτίο του έργου της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του υπαιθρίου θεάτρου του φρουρίου, η δημοπράτησή του οποίου θα γίνει τον Ιούλιο από το Ταμείο Ανάκαμψης, και πρόσθεσε «το Υπουργείο θα προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης με τον Δήμο για την υλοποίηση έργων βελτίωσης του αρχαίου θεάτρου, ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα το Φεστιβάλ Φιλίππων, προϋπολογισμού περίπου 300.000 ευρώ».

Τέλος, η υπουργός αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της Δημοτικής Πινακοθήκης (στεγασμένη στην Δημοτική Καπναποθήκη), τονίζοντας ότι θα ενισχυθούν η πυρασφάλεια και η  απεντόμωση του κτηρίου. Το έργο, προϋπολογισμού πέραν των 500.000 ευρώ, θα εκτελεστεί από τον Δήμο με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…