Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σταγόνα – σταγόνα γεμίζουν τα ντεπόζιτα οι Ξανθιώτες

Σταγόνα – σταγόνα γεμίζουν τα ντεπόζιτα οι Ξανθιώτες

0

Μείωση 30% στην κατανάλωση και στις μετακινήσεις

 

Περιπτώσεις με …βερεσέ έκαναν την εμφάνισή τους στα βενζινάδικα της Ξάνθης – Δεν πάνε Βουλγαρία για να φουλάρουν  όπως στην Ροδόπη

 

 

Δεν προλαβαίνουν ν’ αλλάζουν τιμές τα βενζινάδικα εξαιτίας της αλματώδους αύξησης της τιμής των καυσίμων. Ήδη η βενζίνη στην Ξάνθη έφτασε στα 2,30 ευρώ το λίτρο και προκαλεί ιλίγγους στους οδηγούς. Το χειρότερο είναι ότι δεν έχει σταματημό η αύξηση καθώς οι εκτιμήσεις είναι ότι θα πάρει κι άλλο…και δεν είναι γνωστό που θα φτάσει!

Βάζουν ….βερεσέ βενζίνη!

Η κατάσταση είναι δραματική και σε τέτοιο βαθμό έχει φτάσει  η οικονομική στενότητα που άρχισε το …βερεσέ και στα βενζινάδικα! Όπως μας ανέφεραν από το σωματείο πρατηριούχων της Ξάνθης υπάρχουν περιπτώσεις πελατών τους που βάζουν 10  – 15 ευρώ βενζίνη και … βερεσέ για όταν θα πληρωθούν! « Η κατάσταση είναι δραματική και δεν ξέρουμε που θα φτάσει. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Βάζει με το σταγονόμετρο βενζίνη και δεν έχει να την πληρώσει. Δεν μας έχει τύχει όπως αλλού περίπτωση να βάζουμε βενζίνη και να την κοπανάνε χωρίς να πληρώσουν αλλά με …βερεσέ υπάρχουν περιπτώσεις. Κατανοούμε τις δυσκολίες και προσπαθούμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας αλλά κι εμείς έχουμε στενά περιθώρια», αναφέρει ο κ. Χαραλαμπίδης.

Μείωση 30% στην κατανάλωση και στις μετακινήσεις

Άμεσο αποτέλεσμα της αύξηση της βενζίνης είναι η μείωση στην κατανάλωση και κατά συνέπεια στις μετακινήσεις: «Έχουμε μείωση έως 30% στην κατανάλωση. Ο κόσμος μείωσε τις μετακινήσεις του. Είναι φυσικό όταν θες 20 ευρώ για να πας και να γυρίσεις στην θάλασσα μόνο για βενζίνη,  δεν θα πηγαίνεις κάθε μέρα όπως παλιά! Και αυτό που  μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο είναι ότι αυτό θα συνεχιστεί. Αλλά και από την πλευρά της η πολιτεία δεν μειώνει τον Ειδικό Φόρο κατανάλωσης όπως έχουμε ζητήσει. Σκεφτείτε ότι η διυλιστηριακή τιμή αγοράς καυσίμου είναι 2,20 και από εκεί μεσολαβούν οι εταιρίες, τα βυτία και εμείς τα πρατήρια….», αναφέρει  ο κ. Χαραλαμπίδης.

Οι Ξανθιώτες δεν φουλάρουν στην Βουλγαρία

Στην Ξάνθη πάντως – όπως μας διαβεβαιώνει ο κ. Χαραλαμπίδης – δεν παρατηρείται το φαινόμενο να φουλάρουν τα ντεπόζιτα από την Βουλγαρία όπως συμβαίνει σε Ροδόπη και Σέρρες: «Μάλλον επειδή είναι πιο μακριά πάντως δεν το  συναντάμε συχνά». Να σημειώσουμε ότι στην Βουλγαρία η βενζίνη ανέρχεται σε 1,55 ευρώ το λίτρο επειδή δεν έχει τον Ειδικό Φόρο κατανάλωσης που είναι μνημονιακή μας υποχρέωση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …