Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ραδιομαραθώνιος Αγάπης για το Γηροκομείο για 11η χρονιά

Ραδιομαραθώνιος Αγάπης για το Γηροκομείο για 11η χρονιά

0

Την Τετάρτη 11 Μαΐου η καθιερωμένη εκδήλωση στήριξης του ιδρύματος. Εκδήλωση μετά μουσικής στην κεντρική πλατεία

Οι συνεισφορές μπορούν να χορηγούνται έως και τις 31/5 ενώ οι κουμπαράδες θα φιλοξενούνται σε διάφορα σημεία της πόλης μέχρι τις 5/6

Το Γηροκομείο Ξάνθης «Μέγας Βασίλειος» στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς του για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε κοινωνικά θέματα,  διοργανώνει για 11η συνεχή χρονιά  τον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης και προσφοράς για την ενίσχυση του Γηροκομείου,  την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 από 9:00 έως 17:00, ώστε η παλιότερη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων του Νομού μας να συνεχίσει να λειτουργεί, να επεκτείνεται και να αντιμετωπίζει με σθένος όλα τα προβλήματα  που ανακύπτουν.

Όπως είναι γνωστό, η ημέρα του Ραδιομαραθωνίου είναι καθαρά συμβολική. Απλώς εκείνη την ημέρα συνήθως ανακοινώνονται μέσω της κοινής ραδιοζεύξης οι κάθε είδους προσφορές από ιδιώτες, εταιρίες και φορείς, επώνυμα ή ανώνυμα, που ήδη ξεκινούν λίγες μέρες  νωρίτερα, από την Δευτέρα 2 Μαΐου και τελειώνουν την Τρίτη 31 Μαΐου. Οι δε κουμπαράδες που για τον ίδιο σκοπό υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης συνεχίζουν να λειτουργούν και να φιλοξενούνται έως την Κυριακή στις 5 Ιουνίου. Έτσι δίνεται η ευκαιρία και ο χρόνος για τον καθένα που θέλει να προσφέρει, να εκδηλώσει με όποιον τρόπο θέλει και επιθυμεί τη συμπαράστασή ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης του στο κοινωνικό ίδρυμα με τα  57 έτη ιστορίας και κοινωνικής προσφοράς (έτος ίδρυσης το 1964).

Το Γηροκομείο φιλοξενεί σήμερα 73 υπερήλικες και έχει 36 άτομα προσωπικό. Λόγω της πανδημίας το Ίδρυμά  μας επιτρέπει το επισκεπτήριο μόνο στους συγγενείς και έχει αναστείλει κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση από τις 27 Φεβρουαρίου 2020.

Όπως σημειώνει η Διοίκηση, «λόγω αυτής της έκτακτης κατάστασης έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι δωρεές είτε χρηματικές είτε υλικές καθώς και οι δωρεάν παροχή υπηρεσιών (υπήρχε η συνήθεια των επισκέψεων, ιδιαίτερα την περίοδο του Πάσχα, συλλόγων, σχολείων, φορέων αλλά και μεμονωμένων συμπολιτών μας με κάθε είδους δωρεών). Έχουν μειωθεί τα έσοδα μας λόγω του ότι έχουμε δεσμευμένα κρεβάτια απομόνωσης, λόγω της πανδημίας, για τις νέες εισαγωγές  φιλοξενούμενων  μας και για τις επιστροφές από το Νοσοκομείο ( η δυναμικότητα του Ιδρύματος είναι 74 κλίνες σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας μας και έχουμε αυτή την στιγμή 72 φιλοξενούμενους ενώ εκκρεμούν αιτήσεις εισαγωγής)». Αντιθέτως σημειώνει ότι έχουν αυξηθεί τα πάσης φύσεως έξοδα καθαριότητας και τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Ακόμη, όπως τονίζεται από την πλευρά του ΔΣ από την Πολιτείαδα παρά την πλειδά νέων κανόνων δεν υπήρξε η ανάλογη στήριξη και μόνο κάποια Ιδρύματα (π.χ. ΔΕΣΜΟΣ) και ιδιωτικές επιχειρήσεις (π.χ. ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ) ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα για έμπρακτη βοήθεια. Υλικά καθαριότητας προσέφερε και ο δήμος Ξάνθης με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ΔΣ υπογραμμίζει την ανάγκη της συνδρομής και συνεισφοράς του καθενός μέσα σε αυτή τη συγκυρία. Όπως σημειώνει: «μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας θα σας πείσει πιστεύουμε, όταν πλέον θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση λόγω της πανδημίας και θα επιτραπεί και πάλι η ελεύθερη είσοδος. Τότε θα διαπιστώσετε με τα μάτια σας τους συνεχώς ανακαινιζόμενους χώρους και θα βγάλετε και τα δικά σας συμπεράσματα αφού ακούσετε από τα ίδια τα στόματα των παππούδων και των γιαγιάδων μας το  πόσο καλά περνάνε πλέον, στο γηροκομείο «της καρδιάς μας», το γηροκομείο όλων των Ξανθιωτών».

Πληροφορίες

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ «Φορέας Διαχείρισης του Γηροκομείου Ξάνθης»

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5358-076425-710

IBAN: GR08 0172 3580 0053 5807 6425 710

Κατά την διάρκεια του ραδιομαραθωνίου  στην Κεντρική πλατεία ο κόσμος θα μπορεί  να βγαίνει φωτογραφίες στο σταντ των παππούδων σε μια δημιουργία της εικαστικού  και εργαζόμενης του Γηροκομείου Ξάνθης κας Φίφης Χατζηστόικου.

Επίσης  στην κεντρική πλατεία 12.00 με 14.00 θα έχει ζωντανή μουσική με Ξανθιώτες καλλιτέχνες, με την επιμέλεια του ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΕΒΑΚΗ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…