Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πασχαλινές κατασκευές παρουσίασε το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης στο bazaar του Σαββάτου

Πασχαλινές κατασκευές παρουσίασε το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης στο bazaar του Σαββάτου

0

Σε μία προσπάθεια στήριξης του Κέντρου η κα Τζαμπαζλή εξέφρασε τις ευχαριστίες της για το αυξημένο ενδιαφέρον

Νέα Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης προσεχώς στην Ξάνθη: Ένα σημαντικό βήμα για το Παράρτημα

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το bazaar πασχαλινών προϊόντων  που διοργανώθηκε με την φροντίδα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η δράση «αγκαλιάστηκε» από μικρούς και μεγάλους, καθώς παραβρέθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας προκειμένου να αγοράσουν τις κατασκευές που με προσωπικό κόπο και μεράκι επιμελήθηκαν τα παιδιά με την καθοδήγηση του προσωπικού. Λαμπάδες, κατασκευές κεραμικής, αντικείμενα από ξύλο τοποθετήθηκαν σε κοινή θέα και ήταν προσβάσιμα στους ενδιαφερόμενους/ες το πρωί του Σαββάτου. Για άλλη μία φορά οι ξανθιώτες έδειξαν πως στέκουν στο πλευρό αυτών των παιδιών και στηρίζουν την δράση του!

H Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κα Αναστασία Τζαμπαζλή  μίλησε για την ταυτότητα ,τη διοίκηση και το προσωπικό στο «Ε».Επίσης, σε ένα δεύτερο στάδιο στάθηκε στις προσπάθειες ενίσχυσης και στήριξης του Κέντρου και δη του Παραρτήματος της Ξάνθης.

Σημείωσε: «Το ψυχολογικό ανήκει στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η έδρα του κέντρου μας είναι στην Καβάλα, όπου είναι και το Διοικητήριο και υπάρχουν και δομές, όπως και εδώ στην Ξάνθη που ιδρύθηκε 30 Ιουνίου 1992,αυτόν τον Ιούνιο συμπληρώνουμε 30 χρόνια. Συνεπώς, προγραμματίζονται και εκδηλώσεις για εκείνη την ημέρα. Πρόκειται, λοιπόν για ένα Κέντρο ευρέως γνωστό στην τοπική κοινωνία ως ψυχολογικό, έχει περάσει στις δομές, σε εμάς  τα τελευταία χρόνια. Παλιά Πρόεδρος ήταν ο Μητροπολίτης, στελεχωμένο με 20 συμβούλους από την πόλη. Σήμερα ανήκει στον δημόσιο φορέα. Υπάρχει μία επαγγελματική κατάρτιση των παιδιών. Έχουν τελειώσει το σχολείο και μετά έρχονται σε εμάς. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται κάποια εργαστήρια. Είναι της κεραμικής, του κεριού, ξυλουργίας, ενασχόλησης με τους υπολογιστές. Όλα αυτά είναι δημιουργήματα των παιδιών ,τα οποία μαζί με το προσωπικό δουλεύουμε όλο τον χρόνο για να συμμετέχουμε σε κάποια bazaar»

Όσον αφορά το κομμάτι της διοίκησης, δήλωσε: «Καινούργια διοίκηση είμαστε εδώ και δύο χρόνια. Πετύχαμε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, αυτή της πανδημίας. Αυτό, γιατί αυτά τα παιδιά  με αναπηρία κλήθηκαν να αντεπεξέλθουν  σε καταστάσεις εγκλεισμού, κάτι που επιβάρυνε αναπόφευκτα την ψυχοσύνθεσή τους. Ειδικά μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο ζήσαμε μία περίοδο αυστηρού εγκλεισμού στην προσπάθειά μας να τα προφυλάξουμε από την πανδημία .Το θετικό στην υπόθεση είναι πως πριν εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μπήκαμε και εμβολιάσαμε τις δομές».

«Δημιουργούμε μία στέγη μέσα στο παράρτημα σε ξεχωριστό κτίριο στο οποίο θα μπορούν μέχρι έξι παιδιά να μείνουν μόνα τους»
Αναστασία Τζαμπαζλή
Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ

Συγκροτημένες προσπάθειες για ενίσχυση σε προσωπικό: 5 νέοι μόνιμοι

Όπως πρόσθεσε η ίδια: «Μέχρι πρόσφατα το πρόβλημα ήταν στην ύπαρξη μονάχα επικουρικού προσωπικού. Αυτό, όμως δεν κάνει καλό στα παιδιά, καθώς θέλουν σταθερή βάση, σταθερό σημείο αναφοράς σε πρόσωπα. Για πρώτη φορά η αλήθεια είναι πως επί Νέας Δημοκρατίας βγήκαν 300 προσλήψεις στα κέντρα της Ελλάδας. Με μεγάλη χαρά μας ανακοίνωσαν πως θα υπάρξουν κι άλλες θέσεις, που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Άρα, περιμένουμε άλλους πέντε μόνιμους. Αυτή την στιγμή αναντίρρητα είμαστε πολύ καλά από άποψη προσωπικού. Το πιο ευχάριστο, όμως είναι πως για πρώτη φορά στην  Ξάνθη θα ιδρύσουμε τη ΣΥΔ(Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης). Δημιουργούμε μία στέγη μέσα στο παράρτημα σε ξεχωριστό κτίριο στο οποίο θα μπορούν μέχρι έξι παιδιά να μείνουν μόνα τους. Για πρώτη φορά θα υπάρξει κάτι τέτοιο στην Ξάνθη. Θα καταθέσουμε ένα πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί μέσω της Περιφέρειας».

 

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…