Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανέλαβε επισήμως καθήκοντα ο νέος Διοικητής του Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος

Ανέλαβε επισήμως καθήκοντα ο νέος Διοικητής του Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος

0

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας παρόντος του Αρχηγού ΓΕΣ Χαράλαμπου Λαλούση

Οι τοπικές αρχές μαζί με την τοπική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παραβρέθηκαν στο Στρατηγείο του Δ’ ΣΣ για την τελετή

 

Επισήμως καθήκοντα ως διοικητή στο μεγαλύτερο στρατιωτικό σχηματισμό της χώρας, το Δ’ ΣΣ ανέλαβε ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, μέχρι πρότινος κλαδάρχης του ΓΕΕΘΑ, αντικαθιστώντας μετά τις τελευταίες κρίσεις τον Εβρίτη αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση της 1η Στρατιάς στη Λάρισα.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας, στο στρατηγείο του Δ’ ΣΣ στην Ξάνθη, παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, της τοπικής ηγεσίας του στρατού, καθώς και των τοπικών αρχών.

Ανάγνωση ημερήσιας διαταγής του νέου διοικητή του Δ’ ΣΣ Ιωάννη Τσιόπλου

Σύμφωνα με το τελετουργικό, προηγήθηκε η δοξολογία από τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και ακολούθησε η υποστολή του λαβάρου του Δ’ ΣΣ η οποία και παραδόθηκε στον απερχόμενο διοικητή, για να γίνει η έπαρση του λαβάρου με τη νέα διοίκηση. Έγινε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο και ανακρούστηκε ο εθνικός ύμνος από την μπάντα του Δ’ ΣΣ. Παρούσες ήταν και οι πολεμικές σημαίες.

Κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, ο κ. Χουδελούδης, αναφέρθηκε στη βαθιά ευθύνη που ανέλαβε, ασκώντας τη διοίκηση του Δ’ ΣΣ για ένα περίπου χρόνο, απέναντι στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους κατοίκους της Ξάνθης. «φεύγω ικανοποιημένος γιατί εργαστήκαμε με πάθος και ανησυχία», σημείωσε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας τη Θράκη «Προμαχώνα του ελληνισμού». Ακόμη, εξέφρασε τη συγκίνησή του για τον αποχωρισμός, αλλά και την υπερηφάνεια του για τον ισχυρότερο σχηματισμό της χώρας.

Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του κι ευχήθηκε υγεία, δύναμη, κουράγιο και επιτυχία στα νέα καθήκοντα στον νέο διοικητή του Δ’ ΣΣ. Τέλος, έκανε αναφορά στην οικειότητα που ένιωσε στην περιοχή και κατέληξε λέγοντας: «Σας προτρέπω να είστε υπερήφανοι που υπηρετείτε στο Δ Σώμα Στρατού».

Παίρνοντας το λόγο ο νέος Διοικητής. Κ. Τσιόπλος, σημείωσε ότι νιώθει τιμή και υπερηφάνεια για τα νέα του καθήκοντα, υπογραμμίζοντας ότι στη διοίκηση του Δ ΣΣ έχουν υπηρετήσει σπουδαίοι αξιωματικοί. Τόνισε ότι έχει πλήρη επίγνωση των ευθυνών που επωμίζεται απέναντι στους προκατόχους του, τους προϊσταμένους, αλλά και απέναντι σε κάθε πολίτη της Θράκης. Σημείωσε δε, ότι θα δώσει βαρύτητα στην έντονη επιχειρησιακή εκπαίδευση και αποτελεσματική συντήρηση μέσων και οπλικών συστημάτων, με μέριμνα για την ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο χαρακτήρισε τον ‘σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος».

Θερμοί χαιρετισμοί του αρχηγού ΓΕΣ με τις τοπικές αρχές, καθώς είχε διατελέσει και ο ίδιος διοικητής του σχηματισμού

 

Ακόμη, κάνοντας αναφορά στις σημερινές συνθήκες την επίθεσης στην Ουκρανία, ανέδειξε αφενός την ανάγκη να συνεχιστεί με αφοσίωση η κοινωνική συνεισφορά του στρατού για να επιβεβαιώνεται η ανάγκη άριστων σχέσεων με την κοινωνία, και αφετέρου τη γεωπολιτική θέση της ευρύτερης περιοχής, με επίκεντρο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, πουεδραιώνει τον άκρως σημαίνοντα ρόλο της Θράκης.

Τέλος, ανταπέδωσε τις ευχές στον κ. Χουδελούδη για υγεία και επιτυχία στο νέο του έργο.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου «Αποστολίδη».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…