Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξεκινά δειλά να κινείται η αποκριάτικη αγορά στην Ξάνθη

Ξεκινά δειλά να κινείται η αποκριάτικη αγορά στην Ξάνθη

0

Επαγγελματίες αποκριάτικου εξοπλισμού καταθέτουν τις εκτιμήσεις τους για την κινητικότητα των καταναλωτών

Δρόμοι και βιτρίνες «φέρνουν» το καρναβάλι

Οι Απόκριες «πλησιάζουν» και η Ξάνθη έχει «φορέσει» τα γιορτινά της, παρόλο που για άλλη μία χρονιά δεν θα πραγματοποιηθεί καρναβάλι λόγω του κορωνοϊού. Σε κεντρικά σημεία της πόλης, ωστόσο έχουν τοποθετηθεί ορόσημα του καρναβαλιού που στόχο έχουν να δημιουργήσουν μία εύθυμη διάθεση στους ξανθιώτες. Τα εποχιακά μαγαζιά έβαλαν στα ράφια και τις βιτρίνες τον αποκριάτικο εξοπλισμό τους. Στολές, περούκες, σερπαντίνες και πολλά άλλα προετοιμάζουν το έδαφος για έναν «άτυπο» χαρτοπόλεμο στο διάστημα 13/02 έως και 05/03.

Το «Ε» μετά από έρευνα στο κέντρο της πόλης μίλησε με ιδιοκτήτες εποχιακών καταστημάτων της πόλης κι πληροφορήθηκε για την ζήτηση σε καρναβαλικό εξοπλισμό. Ειδικότερα,σημείωσαν πως την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε κάποια κίνηση, όμως μέχρι και σήμερα παρέμεινε προσανατολισμένη σε χαμηλά επίπεδα.

«Πολύ πιθανό η ζήτηση των καταναλωτών  σε αποκριάτικα είδη να αυξηθεί όσο πλησιάζουμε στην επόμενη εβδομάδα, καθώς την Πέμπτη,24/02 με περιορισμούς θα γιορταστεί η Τσικνοπέμπτη. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την φετινή κίνηση με αυτή των χρόνων προ covid.Δεδομένου πως δεν θα γίνει παρέλαση η ζήτηση ήταν απολύτως φυσιολογικό να είναι περιορισμένη. Ευελπιστούμε του χρόνου τέτοιο καιρό τα πράγματα να είναι εντελώς διαφορετικά! Να μπορέσουμε να διασκεδάσουμε και να διοχετεύσουμε το κέφι μας σε ένα ξέφρενο καρναβάλι!», τονίζει καταστηματάρχης της πόλης.

Τέλος, οι επαγγελματίες αναφερόμενοι στις τιμές σε μάσκες και στολές υπογραμμίζουν πως κάποιος μπορεί να βρει μάσκα με 0,50 -10 ευρώ, ενώ οι τιμές σε αποκριάτικες στολές κυμαίνονται από 5-40 ευρώ περίπου.

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…