Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Γέμισαν αδέσποτα σκυλιά οι δρόμοι των Αβδήρων

Γέμισαν αδέσποτα σκυλιά οι δρόμοι των Αβδήρων

0

Πρώην δεσποζόμενα που τα παρατούν οι δήθεν φιλόζωοι –Ανησυχία από τους κατοίκους

 

Προσπαθεί να το αντιμετωπίσει  εφαρμόζοντας τον νόμο ο δήμος Αβδήρων – 160 στειρώσεις θα γίνουν μέχρι τέλος του μήνα

 

 

Έντονο πρόβλημα με τα αδέσποτα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού  των Αβδήρων. Όπως μας μεταφέρουν αριθμός τους έχει αυξηθεί πολύ τους τελευταίους μήνες και έχουν δημιουργηθεί αγέλες που τριγυρίζουν στους δρόμους προκαλώντας εκφοβισμό στους κατοίκους και  ιδιαίτερα στα παιδιά. Μάλιστα κάποια είναι επιθετικά και αυτό αυξάνει την ανησυχία τους μήπως προκληθούν τραυματισμοί.

Ο δήμος Αβδήρων εφαρμόζει το πρόγραμμα στειρώσεων

Για το θέμα έχει  ενημερωθεί ο δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαυρίδης. Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Μαυρίδης ανέφερε πως ο δήμος έχει συστήσει ένα κλιμάκιο από ένα υπάλληλο και μια εθελόντρια και ενεργούν όπως προβλέπει ο νόμος. Όταν έχουν κάποια καταγγελία από δημότη παρεμβαίνουν άμεσα για την απομάκρυνση του επιθετικού ζώου, το οποίο στειρώνεται και  περιθάλπεται και στην συνέχεια απελευθερώνεται στον χώρο του. Ο κ. Μαυρίδης επίσης ανέφερε πως ο δήμος εφαρμόζει πρόγραμμα στειρώσεων σε συνεργασία και με μια γερμανική φιλοζωική εταιρεία και μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν γίνει 160 στειρώσεις σε οικισμούς του δήμου. Επίσης έχει δημοπρατηθεί και το Κυνοκομείο που θα φιλοξενεί αδέσποτα για όσο καιρό χρειάζονται περίθαλψη. Το Κυνοκομειο θα κατασκευαστεί στην Γενισέα.

«Πληγή» οι δήθεν φιλόζωοι που τα παρατούν

Ο κ. Μαυρίδης αποδίδει την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων στην εγκατάλειψή τους από κάποιους δήθεν φιλόζωους: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα προκαλείται απ’ αυτούς που τα αποκτούν και είτε τα βαριούνται είτε δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδά τους και τα παρατούν. Έτσι μένουν στο δρόμο, γεννούν πολλά κουτάβια και φτάνουν σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση. Ιδιαίτερα από τον Νοέμβριο που ισχύει ο νέος νόμος και προβλέπει για τα δεσποζόμενα στείρωση και αν δεν γίνει απαιτεί δειγματοληπτική αιματολογική εξέταση του ζώου από κτηνίατρο καθώς και πρόστιμο, το φαινόμενο της εγκατάλειψης έχει ενταθεί. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε εφαρμόζοντας τον νόμο. Υπάρχουν άνθρωποι που τα φροντίζουν και τα ταΐζουν αλλά και άλλοι κακόβουλοι που επιδιώκουν τον αφανισμό τους. Έχουμε περίπτωση με φόλες που είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα», καταλήγει ο κ. Μαυρίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…