Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΟΞ- Ολυμπιακός Β΄ 1-1: Ισοπαλία με δύο γκολ στις καθυστερήσεις

ΑΟΞ- Ολυμπιακός Β΄ 1-1: Ισοπαλία με δύο γκολ στις καθυστερήσεις

0

Super League 2: Ενός λεπτού σιγή στους αγώνες της εμβόλιμης αγωνιστικής στη μνήμη του 19χρονου Άλκη

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το χθεσινό εκτός έδρας παιχνίδι του ΑΟΞ με τον Ολυμπιακό Β΄, για την 12η αγωνιστική, που έληξε ισόπαλο 1-1 με δύο γκολ στις καθυστερήσεις.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο μέρος, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να έχουν την κατοχή, αλλά χωρίς να δημιουργούν κλασικές ευκαιρίες, ενώ στο δεύτερο μέρος επίσης υπήρχαν λίγες φάσεις. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι πηγαίνει για λευκή ισοπαλία, που θα ήταν η 3η κατά σειρά για τον ΑΟΞ, στις καθυστερήσεις πήρε φωτιά. Ο Ολυμπιακός σκόραρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με μακρινό σουτ του Κωστή. Κι εκεί που η ήττα φαινόταν αναπόφευκτη για τον ΑΟΞ, ο Θυμιάνης που μπήκε αλλαγή στο 82΄ σκόραρε με κεφαλιά στο 94΄, λυτρώνοντας την ομάδα.

Στο γήπεδο βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης Μπίλ Πάπας, ο οποίος είχε νωρίτερα συνάντηση με το νέο τεχνικό team της ομάδας, στους οποίους εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τα άσχημα αποτελέσματα στους τελευταίους αγώνες.

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 19χρονου Άλκη, που έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας, με απόφαση της Super League2.

Στην ανακοίνωσή της SL2 ανέφερε: «Άλλο ένα θύμα της τυφλής οπαδικής βίας που μαστίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλο ένα πελώριο «γιατί» που βασανίζει τη σκέψη όλων μας. Οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και όλα τα μέλη της οικογένειας της Super League 2, τιμούμε τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλκιβιάδη Καμπανού τηρώντας ενός λεπτού σιγής σε όλα τα εξ αναβολής παιχνίδια που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου. Πλέον, όμως, η σιγή μας δεν αρκεί. Χρειάζονται απ’ όλους μας έργα, πράξεις, ενδεχομένως και αυτοκριτική. Γιατί για να μην υπάρξει άλλος Αλκιβιάδης, πρέπει όλοι όσοι αγαπάμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Και να δράσουμε πριν είναι και πάλι αργά και πριν βυθιστεί στο πένθος μια ακόμη οικογένεια, μια ακόμη μάνα, ένας ακόμη πατέρας».

Συλλυπητήρια της ΠΑΕ Ξάνθης στην οικογένεια του Άλκη

Από την πλευρά της η ΠΑΕ Ξάνθη με ανακοίνωση της εξέφρασε τα συλλυπητήρια της ενώ πήρε θέση για όλα όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ώρες στέλνοντας το δικό της μήνυμα.

Η ανακοίνωση της ξανθιώτικης ΠΑΕ αναφέρει:

«Η οικογένεια του ΑO Ξάνθη εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. 

Η ολοένα κι αυξανόμενη βία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο και ως τέτοιο πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί. 

Τα επιδερμικά ευχολόγια, οι τυπικές ανακοινώσεις, η ψηφιακή ρητορική μίσους και ο διαχωρισμός της βίας σε κατηγορίες σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα. Ο Άλκης δεν ήταν οπαδός.

Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και να σταματήσουμε να βάζουμε ταμπέλες.  Οπαδικές, πολιτικές, ιδεολογικές. Ειδικά αν τις χρησιμοποιούμε για να… δικαιολογήσουμε ή να καμουφλάρουμε βολικά το γενικότερο πρόβλημα.

Ο Άλκης είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Του οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να κάνουμε ο καθένας ό,τι μπορεί για να εξαλείψουμε κάθε μορφή βίας.

Να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να οπλίσουμε τα παιδιά μας, τους φίλους μας, τους γύρω μας με αγάπη.

Για να το πετύχουμε πρέπει ν’ αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Και ως άνθρωποι του ποδοσφαίρου έχουμε μεγάλες. Ως μέλη της κοινωνίας σαφώς μεγαλύτερες.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του παλικαριού που είχε όλη τη ζωή μπροστά του και κάποιοι του την πήραν άνανδρα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…