Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βαγγέλης, Μιχάλης και Δέσποινα βραβεύτηκαν για την πρωτιά τους στην εικονική δίκη στη Χάγη

Βαγγέλης, Μιχάλης και Δέσποινα βραβεύτηκαν για την πρωτιά τους στην εικονική δίκη στη Χάγη

0

Το μεσημέρι της Παρασκευής στο Διοικητήριο Ξάνθης

Δόθηκαν δώρα στους διακριθέντες φοιτητές της Νομικής του ΔΠΘ από την Αντιπεριφέρεια και το Δικηγορικό Σύλλογο 

Το μεσημέρι της Παρασκευής 7/1 στο Διοικητήριο τιμήθηκαν οι φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου  Θράκης που κατέκτησαν την 1η θέση σε διαγωνισμό εικονικής δίκης που διεξήχθη στη Χάγη στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ. Ως ανταμοιβή για τις άριστες επιδόσεις τους έλαβαν  το βραβείο Max Huber. Ο Ανιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κωνσταντίνος Κουρτίδης, όπως επίσης και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, Δέσποινα Χατζηφωτιάδου με μέλη του δικηγορικού συλλόγου έδωσαν το παρών στην τελετή βράβευσης. Άλλωστε, η εκδήλωση ήταν προϊόν συνδιοργάνωσης της Αντιπεριφέρειας με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης. Συγκινημένοι,για τις άριστες επιδόσεις τους οι τρεις  που κατάφεραν να πάρουν την πρωτιά μίλησαν στο «Ε» για την «αξέχαστη» εμπειρία που αποκόμισαν χωρίς να λησμονήσουν να ευχαριστήσουν όλους αυτούς που στήριξαν την προσπάθειά τους και στάθηκαν αρωγοί στον αγώνα τους. Κάτι βέβαια που είχε ως άμεση συνέπεια τις άριστες επιδόσεις τους. Μετά το πέρας της συζήτησης που διεξήχθη, με δώρα τίμησαν τόσο η Αντιπεριφέρεια, όσο και ο Δικηγορικός Σύλλογος του τρεις φιναλιστ, Βαγγέλη Αράπη, Μιχάλη Μόσχο και Διονυσία Βανικιώτη(αν και η Διονυσία,δυστυχώς δεν κατάφερε να παραβρεθεί).

Κ. Κουρτίδης: «Επιβραβεύουμε αυτούς που πήραν τη χώρα μας και την εξύψωσαν»

Αρχικά, την εκδήλωση προλόγισε ο κ.Κουρτίδης χαρακτηρίζοντας αξιέπαινο το εγχείρημα των παιδιών. Σημείωσε:

«Είμαστε εδώ ,μαζί με τους μελλοντικούς συναδέλφους μας, οι οποίοι έχουν διαπρέψει. Αν μπορούσαμε να το παραλληλίσουμε, έχουν βγει πρώτοι στους Ολυμπιακούς. Έχουν λάβει την 1η θέση στην εικονική δίκη στη Χάγη και μας δίνουν απεριόριστη χαρά!Εμείς μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο συνδιοργανώνουμε από κοινού αυτή την δράση. Επιβραβεύουμε αυτούς που πήραν τη χώρα μας και την εξύψωσαν!»

Δ. Χατζηφωτιάδου: «Είμαστε ευτυχείς που έχουμε παιδιά που ανατροφοδοτούν την αίγλη της νομικής επιστήμης»

Στη συνέχεια,η κα Χατζηφωτιάδου συμπλήρωσε:

«Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κώστα Κουρτίδη! Ευχαριστούμε τα παιδιά! Εύχομαι να συνεχίσετε να έχετε τέτοιου είδους επιτυχίες, μας κάνετε περήφανους ως νομικούς και ως πολίτες της χώρας. Να ανεβάζετε το ήθος και τη νομική επιστήμη ανατροφοδοτώντας την αίγλη της».

Δουλειά και σκληρή προσπάθεια η συνταγή της επιτυχίας των αριστούχων

Τέλος, ο λόγος δόθηκε στους δύο παρόντες αριστούχους, Βαγγέλη και Μιχάλη όπως επίσης και στην προπονήτριά τους, Δέσποινα Χατζοπούλου, η οποία το 2018 είχαν επίσης κατακτήσει το Βραβείο Καλύτερης Συνολικής Βαθμολογίας Max Huber.

Δήλωσαν:

«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ολόκληρη η Θράκη επιχειρεί να μας επιβραβεύσει. Αυτό βοηθά και τους επόμενους να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να συνεχίσουν. Συμμετείχαμε σε διαγωνισμό πάνω στο διεθνές δίκαιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό και δε θα πάψει να είναι επίκαιρο, θέματα ασυλιών, το διεθνές επενδυτικό και περιβαλλοντικό τέθηκαν στο επίκεντρο. Η ομάδα μας διαγωνίστηκε με ευρωπαϊκά και παγκόσμια πανεπιστήμια. Δημιούργησε αξιόλογα δικόγραφα και τελικά έφτασε στον τελικό. Η δουλειά και η σκληρή προσπάθεια μπορεί να αποδώσει, αφήσαμε το σίγμα του Δημοκριτείου».

Νικητές ανάμεσα στις 35 ομάδες από 32 Πανεπιστήμια

Αναφερόμενοι στις ομάδες που συμμετείχαν επεσήμαναν ότι συνολικά ανήλθαν στις 35 που αντιστοιχούν γύρω στα 32 Πανεπιστήμια. Κανονικά, τόνισαν πως ένα Πανεπιστήμιο εκπροσωπεί την κάθε χώρα, όμως και μερικά όπως της Γερμανίας και της Ολλανδίας εκπροσωπούνταν διαφορετικά πανεπιστήμια  από διαφορετικές πόλεις.

Τέλος, αναγνωρίζοντας τη συμβολή των προπονητών τους αποτύπωσαν την απερίφραστη χαρά τους για τιμή που τους έγινε.Κατέληξαν:

«Η προσπάθεια είναι συντονισμένη από το Δημοκρίτειο και η προπονήτριά μας, Δέσποινα Χατζοπούλου συμμετείχε το 2018 με ανάλογες επιδόσεις, γνωρίζει τη συνταγή της επιτυχίας. Είμαστε τυχεροί και νιώθουμε κερδισμένοι από αυτή την εμπειρία.Ευχαριστούμε πολύ! Θέλαμε πολύ να έρθουμε στην Ξάνθη. Τελικά,τα καταφέραμε  οι τρεις από τους έξι, γεγονός που μας χαροποιεί. Ήταν μία εμπερία που θα μας μείνει αξέχαστη!»

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…