Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Ευνοϊκότερο πλαίσιο για μεγάλες επενδύσεις ΑΠΕ

Ευνοϊκότερο πλαίσιο για μεγάλες επενδύσεις ΑΠΕ

0

Καταργείται το όριο των 75 εκατ. ώστε να ενταχθούν στο καθεστώς «εμβληματικών επενδύσεων εξαιρετικής σημασίας»

Κατάργηση του ορίου των 75 εκατ. ευρώ για την ένταξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ευνοϊκό καθεστώς των «εμβληματικών επενδύσεων εξαιρετικής σημασίας» προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Η κατάργηση του ορίου αφορά συγκεκριμένες τεχνολογίες ΑΠΕ και σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση  στοχεύει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλκυση επενδύσεων και απορρόφηση των διαθέσιμων για τον σκοπό αυτό χρηματοδοτικών πόρων. Ειδικότερα στο καθεστώς των «εμβληματικών επενδύσεων εξαιρετικής σημασίας» θα εντάσσονται ανεξαρτήτου ύψους επενδύσεις:

– Συστήματα που συνδυάζουν σταθμό ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ και σύστημα παραγωγής πράσινου υδρογόνου, εφόσον η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή υδρογόνου.

– Εγκαταστάσεις θαλάσσιων αιολικών ή πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων, καθώς και επενδύσεις που ενισχύουν σημαντικά την ελληνική οικονομία και την ανταγωνιστικότητά της σε διεθνές επίπεδο.

– Συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ.

– Επενδύσεις υποδομής με συγκεκριμένα ενεργειακά κριτήρια για την κατασκευή νέων κτιρίων.

Aξίζει να σημειωθεί ότι με αποφάσεις της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων έχουν ενταχθεί ήδη πολλά έργα ΑΠΕ με προϋπολογισμό άνω των 75 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…