Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανοιχτές οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις στην Ξάνθη

Ανοιχτές οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις στην Ξάνθη

0

Κλειστά τα σχολεία. Δε θα γίνει τηλεκπαίδευση

 

«Μπέρδεμα» έχει προκαλέσει η κήρυξη Γενικής Αργίας για αύριο Τρίτη 25/1 λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, που πλήττει κυρίως τη Νότια Ελλάδα, κυρίως ως προς το πού και σε ποιες περιοχές θα λειτουργήσουν οι φορείς του Δημοσίου και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας περιοχές της Επικράτειας που πλήττονται από έντονα καιρικά φαινόμενα αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα, στις Περιφέρειες Αττικής και Κρήτης, στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Άνδρου, Μήλου, Θήρας, Κέας-Κύθνου, Μυκόνου, Νάξου, Σύρου, Τήνου και Πάρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οι δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν.

Εξαιρούνται της συγκεκριμένης απόφασης:

(α) οι υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού,

(β) οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,

(γ) οι δημόσιες δομές υγείας,

(δ) τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και

(ε) υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας, που κοινοποιείται στους υπαλλήλους με κάθε πρόσφορο μέσο».

Ακόμη, η ΚΕΔΕ διευκρινίζει: «στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας. Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας».

Όπως προκύπτει, στην Ξάνθη θα λειτουργήσουν κανονικά οι δημόσιες υπηρεσίες και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ με απόφαση των δημάρχων τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Πάντως, έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στα social media κατά πόσο θα γίνει το μάθημα με τηλεκπαίδευση. Όπως προκύπτει από σχετικές ενημερώσεις των εκπαιδευτικών μέσω των διευθυντών τους, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και δε θα γίνει τηλεκπαίδευση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μόλις δέκα τα νέα κρούσματα στην Ξάνθη

126 συνολικά στην ΑΜΘ   Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 25 Μαΐου ότι τα νέα εργαστηριακ…