Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

0

Υπερεκτιμημένος Ολυμπιακός
Φίλος που προφανώς δεν είναι «γαύρος» συζητώντας χαλαρά για την τοπική μας ομάδα στην δεύτερη κατηγορία, βρήκε ευκαιρία να μου πει την άποψή του τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και τις υπόλοιπες «μεγάλες» ομάδες.
Αρχικά μου εξέφρασε την άποψή του πως ο Ολυμπιακός σαν ομάδα ποδοσφαίρου είναι υπέρ του δέοντος εκτιμημένος. Φαίνεται να ξεχωρίζει στο πρωτάθλημα διότι και οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, έχουν κι αυτές μεσαίου επιπέδου ομάδες. Κι αυτό φαίνεται στις διεθνείς διοργανώσεις όπου συνήθως αποκλείονται.  Γενικώς το ποδόσφαιρό μας πάσχει, δεν ξεχωρίζουν ταλέντα και συνολικά υπερτερούν οι ξένοι ποδοσφαιριστές.
-Μάλλον έχει δίκιο ο φίλος μας.
Γ.Δ.


Καθαρή επικράτηση
Τώρα μεταξύ μας και με το χέρι στην καρδιά το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής μεταξύ Ανδρουλάκη- Παπανδρέου ήταν προδιαγεγραμμένο.
Η συντριπτική πλειοψηφία με όσους συζήτησα μου το είχαν δηλώσει. Ελάχιστοι πίστευαν στην ανατροπή εκ μέρους του Παπανδρέου κι αυτό σαν ένα θαύμα να το πούμε.
Κι επειδή θαύματα δεν γίνονται σήμερα, ο Ανδρουλάκης όχι μόνο νίκησε, σάρωσε.
Στην Ξάνθη ψήφισαν 1453 άτομα και ο Ανδρουλάκης πήρε 1030 σταυρούς, δηλαδή το 71% και ο Παπανδρέου 423, δηλαδή το 29%. Διαφορά συντριπτική και μη αμφισβητούμενη.
Γ.Δ.


Νέα πορεία
Σχολιάζοντας λοιπόν τη μεγάλη νίκη του Ανδρουλάκη προχωράμε παραπέρα. Διότι είναι σίγουρο πως θ’ ανοίξουν νέοι δρόμοι, θα υπάρξει νέα περπατησιά του ΠΑΣΟΚ από νέους ανθρώπους. Φάνηκε καθαρά πλέον πως οι ψηφοφόροι της εκλογικής αναμέτρησης πως επιθυμούσαν ν’ αφήσουν πίσω το παλιό και να δημιουργηθεί κάτι νέο. Η μεγάλη συμμετοχή και τις δύο Κυριακές, ήταν η αδιαμφισβήτητη απόδειξη της διάθεσης αυτής.
Στο χέρι του νικητή Ανδρουλάκη είναι να οικοδομήσει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, στηριζόμενος στα καλά του παρελθόντος και απορρίπτοντας τα άσχημα.
Ένα μεγάλο μέρος της Κοινωνίας είναι έτοιμο και έχει αποφασίσει να στηρίξει τη νέα πορεία προς τα μπρος. Στον επικεφαλής πλέον η ευθύνη.
Γ.Δ.


Καθημερινά μετράμε απώλειες από τον κορωνοϊό
Έφυγε νικημένος από τον κορωνοϊό ο δημοσιογράφος  – εκδότης Βαγγέλης Βασιλειάδης στα 61 του χρόνια. Ένας άνθρωπος που άφησε ισχυρό αποτύπωμα στον χώρο μας. Προκαλεί θλίψη η απώλειά του σε μια παραγωγική ηλικία.
Φέρνει τρόμο η λίστα των απωλειών λόγω κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα στην Ξάνθη καθώς άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχουν φύγει. Είναι οδυνηρό να μετράμε απώλειες καθημερινά και να μην ξέρουμε πότε θα σταματήσει αυτό το θανατικό!
Μ.Ξ.


Χαμηλή σεισμικότητα
Δήλωση του εκπροσώπου του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας την Παρασκευή.
Είπε ο ειδικός και έχει καταγραφεί:  «Η περιοχή της Θράκης και ειδικότερα της Ξάνθης είναι από τις πλέον αντισεισμικές της χώρας. Η άποψη αυτή είναι τεκμηριωμένη και αποδεκτή απ’ όλους τους ειδικούς που ασχολούνται με το θέμα των σεισμών».
Δηλαδή, πολύ μικρή έως ανύπαρκτη σεισμικότητα στην περιοχή μας.
Κι όμως, ένα υποτιθέμενο μικρό ρήγμα που εμφανίζουν κάποιοι στο υπουργείο για να τ’ αρπάξουν υπογείως, δεν προχωρά η υπόθεση της περιοχής Λευκού Πύργου Ξάνθης.
Διακόσιες και πάνω οικογένειες μένουν εγκλωβισμένες μη μπορώντας ν’ αξιοποιήσουν τα οικόπεδά τους.
-Αυτή είναι η Ελλάδα δυστυχώς.
Γ.Δ.


Εν αναμονή
Είναι γνωστό πως με απόφαση του δημάρχου Ξάνθης τοποθετήθηκε αντιδήμαρχος υπεύθυνος της Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής του δήμου, ο Παναγιώτης Αμβροσιάδης.
Περιμένουν ως εκ τούτου οι Ξανθιώτες, κι εμείς φυσικά ανάμεσά τους, να πληροφορηθούμε το Σχέδιο που θα ετοιμάσει ο καθ’ ύλην αρμόδιος πλέον για τον Τουρισμό.
Γνωρίζουμε πως ένα σοβαρό πρόγραμμα σωστά επεξεργασμένο, πως απαιτεί χρόνο.
Μόνο που ελπίζουμε να μην γίνει κατάχρηση του χρόνου και η αναμονή τραβήξει αρκετά.
Εξάλλου ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος για το θέμα αυτό.
Εν αναμονή λοιπόν για τις προτάσεις του δήμου για έναν ιδιαίτερα σημαντικό τομέα όπως αυτός του Τουρισμού.
Γ.Δ.


Περί Τουρισμού
Το ότι ο τομέας του Τουρισμού είναι σημαντικός, ε, αυτό δεν απαιτεί να το αποδείξει κανείς και μάλιστα στη χώρα μας. Βέβαια η Ξάνθη συνολικά υστερεί σημαντικά στον τομέα αυτόν. Πουθενά, σε κάποια από τις πολλές παραμέτρους δεν διακρίνεται ιδιαίτερα, δεν ξεχωρίζει εντυπωσιακά. Βέβαια δημιούργησε εκδηλώσεις εορταστικές που προσελκύουν επισκέπτες αλλά για περιορισμένη χρονική περίοδο.
Τουρισμός για επισκέπτες όλο το χρόνο έστω σε λογικά επίπεδα δεν έχουμε θεμελιώσει.
Πρωτίστως βέβαια η ευθύνη είναι της Περιφέρειας, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που δεν είναι της παρούσης να λυθεί. Γι’ αυτό και θα πρέπει να το λύσει κάθε νομός μόνος του αφού ο Περιφερειακός προγραμματισμός μέχρι στιγμής έχει αποτύχει παταγωδώς.
Γ.Δ.


Περί Τουρισμού ΙΙ
Επομένως καλείται ο δήμος Ξάνθης, μόνος του, να «σηκώσει τα μανίκια», να δουλέψει και επεξεργαστεί αυτός και προτείνει ένα Συνολικό Τουριστικό Πρόγραμμα για την Ξάνθη το οποίο θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τα 5 εκ. ευρώ που διαθέτει η Περιφέρεια για το θέμα αυτό που λέγεται τουρισμός μεν αλλά τον αγνοεί παντελώς γιατί τον έχει υποβαθμίσει τελείως.Ο τουρισμός για να θεμελιωθεί πέρα από τη θάλασσα, τον ήλιο και το κορίτσι μου, απαιτεί δουλειά, όραμα, υποδομές, και φυσικά φαντασία με τόλμη.
Η Ξάνθη δεν περιμένει κι ούτε επιθυμεί να ζήσει μόνο από τον τουρισμό. Αυτό είναι λάθος. Θέλει όμως ν’ αξιοποιήσει ό,τι έχει, ό,τι προσφέρει με σωστή διαχείριση τόσο προς τους Έλληνες όσο και τους ξένους επισκέπτες.
Γ.Δ.


Απώλεια
Η Ξάνθη όλη θρήνησε τον ξαφνικό θάνατο του Αντώνη Πολατίδη, καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης. Έφυγε από κοντά μας και την οικογένειά του ένας άνθρωπος μοναδικός. Ευγενικός, χαμηλών τόνων, κοινωνικός και πάνω απ’ όλα αγαπητός απ’ όλους.
Ο Αντώνης είχε πολύχρονη παρουσία στις σχολικές αίθουσες, είχε αγαπηθεί από τους μαθητές του, ενώ στην κοινωνία της Ξάνθης ήταν αγαπητός και αποδεκτός ακριβώς λόγω του χαρακτήρα του και της ευπροσήγορης λειτουργίας του.
Τέκνο των Τοξοτών, άνθρωπος με αρχές, απλός και αποδεκτός απ’ όλους.
Ο θάνατός του, που προήλθε από έμφραγμα, γέμισε θλίψη και πόνο γιατί ήταν ξαφνικός γι’ αυτό και πλήγωσε συγγενείς και φίλους. Στον συμπατριώτη μας, Πόντιο στην καταγωγή Αντώνη, στην οικογένειά του, τα θερμά μας συλλυπητήρια.
Συμπάσχουμε, όπως πολλοί άλλοι, γιατί έφυγε ένας Άρχοντας.
Γ.Δ.


Το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής είναι εδώ!
Με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη περνά πλέον στα χέρια της νέας γενιάς. Νέοι άνθρωποι, επιστήμονες, τεχνοκράτες και πολιτικοί  που ανδρώθηκαν πολιτικά μέσα στα χρόνια του Μνημονίου και είδαν την παρακμή και την μετεξέλιξη της παράταξης, πιάνουν τώρα τα ηνία με σοβαρότητα και ευθύνη να ανασυγκροτήσουν τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο και να τον εκφράσουν ιδεολογικοπολιτικά και κοινωνικά, με τα προτάγματα της νέας εποχής και να προσδώσουν δυναμική και ορίζοντα εξουσίας. Αυτό είναι το μήνυμα της μεγάλης συμμετοχής και στον α’ γύρο και στον β΄ γύρο. Είναι η ώρα οι άλλες γενιές της παράταξης να μείνουν πίσω σε υποστηρικτικό ρόλο για την νέα γενιά που βγαίνει μπροστά. Ο κύκλος τους έκλεισε και πρέπει να τραβηχτούν στο πίσω μέρος της σκηνής.
Με ενότητα, μεθοδικότητα, , καθαρό λόγο και χωρίς παλαιοκομματικές αντιλήψεις, ιδεοληψίες και αγκυλώσεις αλλά με συγκροτημένες πολιτικές απόψεις και στόχο, η Δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής με τον Νίκο Ανδρουλάκη μπορεί και πάλι να γράψει ιστορία.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …