Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

0

Πολλές βροχές

Εντάξει, εντάξει καλές είναι και οι βροχές, χρειάζονται στη γεωργία, καμία αντίρρηση, ε, όμως αρκετά κράτησαν. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά το συνεχές και σχεδόν καθημερινό που δημιουργεί τα προβλήματα σε μία σειρά άλλα επαγγέλματα. Κι αυτό, διότι η βροχή εμποδίζει την έξοδο και τη μετακίνηση των ανθρώπων για αγορές μέρες που είναι μάλιστα τώρα τις γιορτές.

Γ.Δ.

 

Έρχεται όμως και το κρύο

Για όσους τους αρέσει το κρύο κι όχι ο μουντός καιρός, τα σύννεφα και υγρασία,  ας μάθουν πως σύντομα μπαίνουμε στην περίοδο αυτή. Μας έρχεται το κρύο και τσουχτερό μάλιστα κι από κοντά και τα χιόνια στα ορεινά. Είναι η περίοδος που περιμένουν οι φίλοι του σκι, οι οποίοι θα εκδράμουν στο Φαλακρό για να κάνουν το αγαπημένο τους σκι. Κάθε εποχή αποδεικνύεται πως έχει τις χαρές της, τις ομορφιές της και τους ανθρώπους που τη θεωρούν ξεχωριστή. Έτσι κι ο χειμώνας που μας έρχεται κι αυτός με τη σειρά του. Που μαζί του έρχονται οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές και αυτές του Νέου Χρόνου.

Γ.Δ.

 

Διευκρίνηση προς συμπολίτη

Συμπολίτης τηλεφώνησε για να πληροφορηθεί για το σχόλιο της στήλης που απευθυνόταν προς τον Σ. Μελισσόπουλο για την αναμονή μας ως προς την πρότασή του για την αξιοποίηση του Κόσυνθου και γιατί μόνο προς αυτόν. Λοιπόν, θυμίζουμε πως τον Μάρτιο του 2021,ο Σάββας Μελισσόπουλος επελέγη  και μετέχει εκ μέρους του δήμου Ξάνθης στο διοικητικό συμβούλιο του Δικτύου Πόλεων με ποτάμια έχοντας μάλιστα τη θέση του ταμία. Εκφράζαμε τότε την ικανοποίησή μας, διότι αναμέναμε κάποια πρόταση από αυτόν για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Κόσυνθου που διέρχεται από την πόλη μας.Με το νεότερο σχόλιό μας υπενθυμίζαμε πως αναμένουμε όλοι την πρότασή του.

Γ.Δ.

 

Το ποτάμι είναι εδώ

Ίσως κάποιοι συμπολίτες να απορούν για την επιμονή μας ως προς την αξιοποίηση του Κόσυνθου ως ενός ποταμού που μπορεί να γίνει ένας διαφορετικός χώρος .Χώρος αναψυχής,άθλησης,πρασίνου και ό,τι άλλο σκεφθεί κανείς. Δυνατότητες και μέσα υπάρχουν, τεχνικές λύσεις επίσης για να διαμορφωθεί η κοίτη στο τμήμα που κρίνεται απαραίτητη η παρέμβαση. Παραδείγματα πόλεων που αξιοποίησαν υπέρ των κατοίκων τον ποταμό που είχαν στην πόλη τους πολλά. Φαντασία χρειάζεται και τόλμη για να το κάνουμε. Ως προς την ιδέα και το περιεχόμενό της, υπάρχει αυτή του Χρήστου Πούλιου, ο οποίος είμαι βέβαιος πως δε θα αρνηθεί να την προσφέρει. Ιδού, λοιπόν η πρόκληση κύριοι του δήμου μας. Το ποτάμι σας περιμένει.

Γ.Δ.

 

Κι άλλο επιχειρηματικό νέο

Αυτή την φορά το ευχάριστο νέο προέρχεται από τον ίδιο τον δήμαρχο Ξάνθης, Μ. Τσέπελη, ο οποίος μας ενημερώνει ότι η Εταιρεία Ελληνικά Καλώδια Α.Ε. είναι ανάμεσα στις αναδόχους του διαγωνισμού της ΔΕΔΔΗΕ. Θυμίζουμε πως η εταιρεία έχει έδρα στα Κιμμέρια και αποκτώντας την προηγούμενη εταιρεία, συνεχίζει την παραγωγή καλωδίων. Έτσι, σε πρόσφατο διαγωνισμό της ΔΕΔΔΗΕ, προκρίθηκε ως μία από τις τρεις αναδόχους για την προμήθεια νέων καλωδίων και αγωγών συνολικής αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ. Τα παραπάνω σημαίνουν με απλά λόγια πως η επιχείρηση εξασφάλισε μεγάλη παραγγελία, πως θα απασχολήσει προσωπικό, πως συμμετέχει στην τοπική οικονομία. Αυτό το νέο στο ιδιωτικό επιχειρείν από κάθε άποψη και δικαιολογημένη η χαρά και η ικανοποίηση του δημάρχου και μακάρι να υπάρξουν και άλλα παρόμοια νέα.

Γ.Δ.

 

Μια εξέλιξη για το 12%

Δήλωση του Ν. Αγγελίδη, προέδρου του Εμπορικού- Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης για το 12%. Απάντησε λοιπόν στην εφημερίδα «Χρόνος».

«Το μόνο ζήτημα που δεν έχει επιλυθεί πλήρως αφορά τους νοικοκύρηδες επιχειρηματίες, όσους δηλαδή δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ώστε να τις συμψηφίσουν. Γι’ αυτούς «δημιουργήθηκε» μια πλατφόρμα που δουλεύεται μέσα στον Δεκέμβριο, στην οποία θα κατατίθενται οι αιτήσεις για τον συμψηφισμό και μόλις θα μπαίνουν τα χρήματα θα γίνεται αυτόματα ο συμψηφισμός ΙΚΑ ή Εφορίας».

Εκτίμησε δε πως μέχρι αρχές Γενάρη θα υπάρξει η λύση αυτή.

Αυτά τα τελευταία νέα λοιπόν για το 12% για όσους περιμένουν να δουν το χρώμα του χρήματος.

Γ.Δ.

 

Ο Μόσιαλος «τρολάρει» το ΚΙΝΑΛ

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος έχει χιούμορ το οποίο και έχει επιστρατεύσει αρκετές φορές για να προωθήσει τους εμβολιασμούς. Δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει το ίδιο και με τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Σχολίασε λοιπόν τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη προέδρου ως εξής: “Μπαίνω εμβολιαστικό κέντρο. Για φάιζερ εδώ είναι;  Εδώ είναι για το ΚΙΝΑΛ μου λέει. Ας είναι, κάντε μου ΚΙΝΑΛ να τελειώνουμε!”

Ο Ηλίας Μόσιαλος προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά δεν αποκάλυψε αν όντως ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ…

 

Μια όαση πολιτισμού από τον Πολιτιστικό και Χορευτικό Σύλλογο Αβδηριτών

Σε μια εποχή δύσκολη ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος Αβδηριτών συνεχίζει να στηρίζει την πολιτιστική κληρονομιά των Αβδήρων με μια σειρά δράσεων για παιδιά και για μεγάλους την περίοδο των Χριστουγέννων. Ξεκινά με τα κάλαντα, «τα Φαναρούδια» όπως τα έλεγαν παλιά που θα ψάλλουν την παραμονή μικροί και μεγάλοι συνοδεία μουσικών οργάνων από γειτονιά σε γειτονιά και μετά την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων με μια γιορτή και θεατρικά δρώμενα από το θεατρικό εργαστήρι της Ευγενίας Πανταζόγλου.  Μια ταλαντούχα νέα γυναίκα που δημιουργεί ένα φυτώριο πολιτισμού στα Άβδηρα. Επίσης την  προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς θα αναβιώσει το έθιμο με τα «κολέτια» στο Λαογραφικό Μουσείο Αβδήρων. Είναι ένα ιδιαίτερο έθιμο που οι παλιοί αβδηρίτες σαν παιδιά θυμούνται να τρέχουν στις γειτονιές κρατώντας κλαδιά ελιάς.  Είναι πολύ σημαντικό να μάθουν οι νέες γενιές για την παράδοση και το αποτύπωμά της στη διαμόρφωση της πολιτισμικής ταυτότητας  του τόπου που γεννήθηκε και ζει. Οι εποχές αλλάζουν, οι ορίζοντες διευρύνονται ωστόσο αυτό που παραμένει αναλλοίωτο είναι η ανάγκη της επαφής με τις ρίζες. Αυτή είναι η δύναμή μας!

Εύγε στον Πολιτιστικό και Χορευτικό Σύλλογο Αβδηριτών για το έργο του!. Αποτελεί μια όαση στην πολιτιστική ανυδρία!

Μ.Ξ.

Κρίμα…

Ισχυρές δονήσεις και ρήγματα προκαλούν στο ΚΙΝΑΛ οι τελευταίες δηλώσεις του Γιώργου  Παπανδρέου που έθεσε θέμα διαφάνειας στις εκλογές του α΄γύρου. Μέσω επιστολής του προς την αρμόδια κομματική επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) ζήτησε τη διερεύνηση των καταγγελιών, που αναφέρονται ότι στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύθηκαν για να ψηφίσουν και ειδικότερα ότι διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο. Μια κίνηση που δημιουργεί ερωτήματα και δυναμιτίζει το προεκλογικό κλίμα, μόλις δύο 24ωρα πριν στηθούν ξανά οι κάλπες. Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως ο Γιώργος  Παπανδρέου που θεωρείται ένας μετριοπαθής πολιτικός επίλεξε μια σκληρή στάση απέναντι στο συνυποψήφιό του Νίκο Ανδρουλάκη. Τον χαρακτήρισε «άκαπνο», επιχείρησε να θολώσει την εικόνα του με πολλούς τρόπους, τώρα καταγγέλλει και νοθεία ενώ μετά το σάλο που δημιουργήθηκε προσπάθησε να ανασκευάσει λέγοντας ότι παρεξηγήθηκαν τα λόγια του όπως τότε που είπε: «λεφτά υπάρχουν» . Κατανοούμε την ανάγκη του καθώς αυτή τη στιγμή παίζει το τελευταίο του χαρτί, όμως η οξυδέρκεια και η μεγαλοφυία ενός πολιτικού φαίνεται όταν ξέρει πότε πρέπει να αποχωρήσει γιατί και η υστεροφημία είναι πολύ σημαντική.

Αυτή τη στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου χάνει αντί να κερδίζει…

Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…