Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εκδήλωση του 3ου γυμνασίου με φόντο τη μικρασιατική καταστροφή

Εκδήλωση του 3ου γυμνασίου με φόντο τη μικρασιατική καταστροφή

0

Με παρουσίαση του καθηγητή Ιωάννη Μπακιρτζή, με αποσπάσματα και προσωπικές αφηγήσεις πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο ΙΘΤΠ

Το απόγευμα του Σαββάτου 18-12-2021 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα τη μικρασιατική καταστροφή στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Η επιμέλεια της εκδήλωσης ανήκε  στο 3ο γυμνάσιο Ξάνθης με  κύριο ομιλητή τον κ. Ιωάννη Μπακιρτζή, καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ.

Με ευσύνοπτο και περιεκτικό λόγο ο κ. Ι. Μπακιρτζής παρουσίασε τις διαστάσεις του ιστορικού αυτού γεγονότος κάνοντας παράλληλα αναφορά στα προσωπικά του βιώματα ως τέκνου οικογενείας προσφύγων από τη Μ. Ασία.

Μαθητές του 3ου γυμνασίου διάβασαν αποσπάσματα από λογοτεχνικά βιβλία που αναφέρονται στη μικρασιατική καταστροφή. Τις εντυπώσεις έκλεψε η χορωδία του σχολείου υπό τη διεύθυνση του μουσικού, κ. Άλκη Πλακιά.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από το χαιρετισμό του Μητροπολίτη, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μητροπολίτη Ξάνθης, Πολύκαρπο Ψωμιάδη, πρόσφυγα από τον Πόντο.

Επιπλέον, στον χώρο εκτέθηκαν βιβλία εκδόσεις του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, τα οποία αποτελούν μέρος της δωρεάς του Κέντρου προς το σχολείο.

Τα συγχαρητήρια από την πλευρά του σχολείου

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους  εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Ξάνθης για τον ενεργό ρόλο τους στην προετοιμασία του τελικού προϊόντος. Παρουσιάζονται ως εξής:

Κκ. Β. Κούντη και Ζ. Παπακωνσταντίνου, φιλολόγους, οι οποίες είχαν την επιμέλεια των κειμένων που ανέγνωσαν οι μαθητές και τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης ,τον κ. Πλακιά, καθηγητή μουσικής του σχολείου μας, τον κ. Κ. Κρουμπούζο, οποίος φιλοτέχνησε την αφίσα της εκδήλωσης- ζωγραφική απεικόνιση της Αγίας Φωτεινής της Σμύρνης-, την κ. Β. Ντίκα και Σ. Παπαδάκη για την τεχνική επιμέλεια της αφίσας και των προγραμμάτων.

Τέλος, η διεύθυνση του γυμνασίου ευχαρίστησε όλους αυτούς που με τη συμμετοχή τους έβαλαν το δικό τους λιθαράκι με αποτέλεσμα να παραχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Τόνισε:

«Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Μπακιρτζή που δέχθηκε την πρόσκλησή μας να είναι ο ομιλητής της εκδήλωσης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το φωτογραφικό υλικό και η παρουσίασή του οφείλονται στον κ. Τάσο Τεφρωνίδη, τον οποίο και ευχαριστούμε. Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Σπανίδη για την πολύτιμη βοήθειά του όπως και τον κ. Μουσόπουλο. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για άλλη μια φορά υποστήριξε ένθερμα και αυτή μας την εκδήλωση. Θερμά συγχαρητήρια και στους μαθητές μας και μαθήτριές μας που συμμετείχαν. Μας έκαναν περήφανους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…