Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προβληματισμός για τις συνθήκες έναρξης της σχολικής χρονιά από τους γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Προβληματισμός για τις συνθήκες έναρξης της σχολικής χρονιά από τους γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου

0

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μοιράζεται την αγωνία του για τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, λόγω του αριθμού των μαθητών ανά τάξη

Ζητά πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας και σχολικής νοσηλεύτριας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης μαζί με τις ευχές για τη νέα σχολική χρονιά μοιράζεται την αγωνία και τον προβληματισμό για τις νέες συνθήκες.

Προβλήματα που εντοπίζονται στο σχολείο σχετικά με τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και τις υποδομές. Σημειώνει σχετικά, «λόγω της υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία δύο χρόνια, η ανάγκη να ασκήσουμε πίεση, ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα αυτά, είναι πιο επιτακτική από ποτέ! Δυστυχώς, οι όροι με τους οποίους άνοιξαν τα σχολεία και φέτος δεν είναι ευνοϊκοί. Το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει, ότι ένα τμήμα θα κλείνει μόνο εφόσον νοσήσει το 50%+1 των μαθητών, ενώ μέχρι τότε ΔΕΝ θα γίνεται τηλε-εκπαίδευση. Όπως προβλέπουν και οι ειδικοί επιστήμονες, φοβόμαστε πως το γεγονός αυτό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ταχύτατη εξάπλωση του ιού, αλλά και τους μαθητές σε τεράστια γνωστικά κενά, αφού οι εκπαιδευτικοί θα καλούνται να προχωρούν την ύλη, ακόμη και εάν απουσιάζουν πολλοί μαθητές. Με τις παρούσες συνθήκες θα έπρεπε να  υπάρξει  πρόβλεψη για επιπλέον χώρους διδασκαλίας, ώστε να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Αντί για αυτό όμως  έχουμε αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα.  Στην πόλη μας ειδικότερα,  η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής γίνεται – για δεύτερη χρονιά- σε κοντέινερ στις αυλές νηπιαγωγείων και δημοτικών.Και φέτος δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία, με αποτέλεσμα ολόκληρα δημοτικά σχολεία να μοιράζονται μία καθαρίστρια μεταξύ τους ή  με τα όμορα νηπιαγωγεία, τα οποία δεν έχουν καθόλου προσωπικό καθαριότητας. Οι εκπαιδευτικοί από την άλλη πλευρά για άλλη μια χρονιά, καλούνται να αναλάβουν ρόλο ιατρικού προσωπικού, μιας και δεν υπήρξε μέριμνα για την πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών. Παράλληλα την  χρονιά που ξεκινάει,  θα γίνει προσπάθεια να υλοποιηθούν εκπαιδευτικές αλλαγές, οι οποίες – όπως φαίνεται και από τις κινητοποιήσεις των συλλόγων διδασκόντων – θέτουν εμπόδια  στην  ισότιμη μόρφωση των παιδιών μας.Για τους παραπάνω λόγους καλούμε όλους του γονείς του σχολειού μας,  να συμμετέχουν ενεργά στο Σύλλογο, ενδυναμώνοντάς τον και σε συνεργασία με άλλους Συλλόγους Γονέων, την  Ένωση Γονέων του Δήμου Ξάνθης και τα σωματεία των εκπαιδευτικών, να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων αυτών».

Ειδικά για το 2ο Δημοτικό σχολείο οι γονείς ζητούν:

  • Βελτίωση και επέκταση του σχολικού μας κτηρίου, ώστε να πάψουν να φιλοξενούνται δυο σχολικά τμήματα σε container και να είναι ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα ανάλογος με το εμβαδόν των αιθουσών διδασκαλίας. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίζεται όχι µόνο η υγεία, αλλά και η σωστή εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες σε καθαριότητα και απολύμανση, οι οποίες προέκυψαν λόγω της πανδημίας.
  • Πρόσληψη σχολικής νοσηλεύτριας, η οποία θα έχει την ευθύνη διαχείρισης των «πιθανών κρουσμάτων» ή οποιουδήποτε άλλου περιστατικού ιατρικής φύσεως.
  • Κάλυψη από τις σχολικές επιτροπές των έκτακτων οικονομικών αναγκών που προκύπτουν στο σχολείο μας  (όπως, επισκευή τεχνολογικού εξοπλισμού,  προμήθεια ειδών καθαρισμού  κ.α. ),  ώστε τα έξοδα αυτά να μην «βαρύνουν» τους γονείς μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
  • Άμεση εφαρμογή του προγράμματος των σχολικών γευµάτων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να διευκολύνεται ο οικογενειακός προγραμματισμός.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοιχτές οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις στην Ξάνθη

Κλειστά τα σχολεία. Δε θα γίνει τηλεκπαίδευση   «Μπέρδεμα» έχει προκαλέσει η κήρυξη Γ…