Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκίνησε στην Ξάνθη η Απογραφή πληθυσμού

Ξεκίνησε στην Ξάνθη η Απογραφή πληθυσμού

0

Οι απογραφείς παραδίδουν στα νοικοκυριά το φάκελο με τον κωδικό για ηλεκτρονική αυτοαπογραφή έως τις 26 Νοεμβρίου μέσα από την ψηφιακή πύλη: http://www.gov.gr.

    

Υποχρεωτική η συμμετοχή στην απογραφή – Εμπιστευτικά τα προσωπικά στοιχεία – Δεν διαβιβάζονται, δεν κοινοποιούνται

 

 

Ξεκίνησε και στην Ξάνθη η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή σε ολόκληρη την χώρα.

Σε πολλές γειτονιές της πόλης την Κυριακή ηχούσαν τα θυροτηλέφωνα των πολυκατοικιών. Ήταν οι απογραφείς προκειμένου να παραδώσουν στον εκπρόσωπο του νοικοκυριού τον φάκελο που περιλαμβάνει τον κωδικό της απογραφής που αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη κατοικία.

Ηλεκτρονική αυτοαπογραφή έως τις 26 Νοεμβρίου

Οι απογραφείς ευγενικοί, με μάσκες και με μεγάλη προσοχή παρέδιδαν τον φάκελο δίνοντας πληροφορίες για την διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής. Ενημέρωναν δε ότι σε περίπτωση αδυναμίας να κάνουν την απογραφή οι ίδιοι έως και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Να σημειώσουμε ότι ο φάκελος εκτός από τον κωδικό περιέχει και αναλυτικές οδηγίες για την διαδικασία της ηλεκτρονικής απογραφής μέσα από την ψηφιακή πύλη: http://www.gov.gr.

Βήμα- βήμα η ηλεκτρονική απογραφή

Στο φάκελο περιέχεται ο προσωπικός αριθμός απογραφής. Με αυτόν τον κωδικό και με τους κωδικούς του taxis για διασταύρωση στοιχείων, μπαίνουμε στην ψηφιακή πύλη του gov.gr και προχωρούμε στην απογραφή.

Στο πίσω μέρος του φακέλου αναγράφονται χρήσιμες πληροφορίες για την Απογραφή 2021.

Υποχρεωτική η συμμετοχή στην απογραφή – Εμπιστευτικά τα προσωπικά στοιχεία – Δεν διαβιβάζονται, δεν κοινοποιούνται

Διευκρινίζεται ότι η συμμετοχή στην Απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Σημειώνεται επίσης ότι στο πλαίσιο της Απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Όπως τονίζεται σχετικά, οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Τέλος, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19.

Άλλες διευκρινίσεις

Τα άτομα που διαμένουν σε συλλογικά καταλύματα όπως καταυλισμοί, στρατόπεδα, μοναστήρια, Δομές φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων, Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών/προσφύγων, οίκοι ευγηρίας, οικοτροφεία, άσυλα, κλινικές χρόνιών νοσημάτων, Δομές φιλοξενίας αστέγων κ.λπ. απογράφονται από ειδικούς Απογραφείς, με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό: Τηλ.: 211 1212032 ή να απευθύνονται στο e-mail: census2021@statistics.gr.

Αναλυτικές πληροφορίες:

https://www.statistics.gr/el/2021-census-pop-hous

Σχετικό ενημερωτικό και οπτικοακουστικό υλικό: https://www.statistics.gr/el/press-kit_census_2021

Βίντεο για την Απογραφή:

https://www.statistics.gr/el/2021-census-pop-videos

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…