Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Α. Λοβέρδος: «Οραματιζόμαστε ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό, δημοκρατικό με στήριξη των ακριτικών περιοχών»

Α. Λοβέρδος: «Οραματιζόμαστε ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό, δημοκρατικό με στήριξη των ακριτικών περιοχών»

0

Ο υποψήφιος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στην Ξάνθη το απόγευμα της Παρασκευής και συνομίλησε με φίλους και υποστηρικτές

 

Περιοδεία στην Θράκη πραγματοποίησε την Παρασκευής 25 Νοεμβρίου ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.Το απόγευμα έφτασε στην Ξάνθη μετά από την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή .Με τη συνοδεία της βουλευτού Δράμας του ΚΙΝΑΛ, Χαράς Κεφαλίδου, αφού ανέπτυξε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Μητροπολίτη, κ. Παντελεήμονα, στη συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Τέλος, στο ξενοδοχείο Elisso Xenia παραχώρησε δηλώσεις στα ΜΜΕ και συνομίλησε με φίλους και υποστηρικτές. Την εκδήλωση που ακολούθησε προλόγισαν η κα Κεφαλίδου και ο κ. Μπουρχάν Νετζαντή Μπαράν, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Ξάνθη.

Α. Λοβέρδος: «Επιδιώκουμε να κάνουμε το πιο δημοκρατικό κόμμα στην Ευρώπη-Στόχος: οι ψηφοφόροι να ξεπερνούν τους 250.000»

Αρχικά, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στον προσδοκώμενο αριθμό των ψηφοφόρων στις εκλογές της 5ης Δεκέμβρη, σημειώνοντας πως λόγος γίνεται για ένα κόμμα  ανοιχτό και δημοκρατικό. Δήλωσε:

«Πιστεύουμε πως η συμμετοχή θα είναι πολύ περισσότερη συγκριτικά με το 2017 που οι ψηφοφόροι αριθμούσαν 212.000.Στοχεύουμε να είμαστε 250.000 και πάνω και αυτό θα αποτελέσει μία γιορτή της δημοκρατίας.

Θα πετύχουμε δύο στόχους:1.να υποσχεθούμε πολύ μεγάλα εκλογικά ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές του 2023 και 2.να παραμεριστούν οι φθοροποιοί εσωκομματικοί μηχανισμοί. Το κόμμα μας δεν έχει οργάνωση, αλλά έχει μηχανισμούς. Αυτοί μπορεί να μη  βοηθούν τη διάδοση του μηνύματός μας, αλλά εξυπηρετούν πρόσωπα. Άρα, εμείς θέλουμε ένα κόμμα δημοκρατικό, ανοιχτό, πλατύ, ευρύ που συνδυάζει την άμεση δημοκρατία με την αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Απώτερος στόχος μας είναι να το κάνουμε το πιο δημοκρατικό κόμμα στην Ευρώπη».

Προς επίρρωση, η κα Κεφαλίδου υπογράμμισε: «Ο κ.Λοβέρδος είναι ορκισμένος να υπερασπιστεί τα δικαιώματα, τις αναπτυξιακές ανάγκες όλων των παραμεθόριων περιοχών της χώρας και ειδικά γιατί έχει ταυτιστεί με την Θράκη».

Μήνυμα για την 5η Δεκέμβρη-Εντυπώσεις μετά από τη συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και  τη συζήτηση με  τον Μητροπολίτη

Μνημονεύοντας τις εντυπώσεις-τα σημεία αναφοράς της επίσκεψής του στην Ξάνθη, στάθηκε στα εξής: «Όσον αφορά τον Σεβασμιότατο έχουμε αναπτύξει μία πολύ στενή συνεργασία αρχής γενομένης από το παρελθόν. Σχετικά με το Εργατικό Κέντρο ήταν ένας αιφνιδιασμός σχετικά με το πόσο καλά είναι οργανωμένο, πόσο πολύ μελετημένο και εμπεριστατωμένο είναι».

Α. Λοβέρδος: «Η Θράκη αποτελεί μία πανευρωπαϊκή ευκαιρία –πρότυπο, ωστόσο βάλλεται  από την ανεργία»

Επίσης, η αναφορά του στη Θράκη δομήθηκε ως εξής: «Όταν κάποιος υποστηρίζει πως συνδέεται με την Θράκη, αυτό το κάνει για δύο λόγους:1.Η Θράκη αποτελεί μία πανευρωπαϊκή ευκαιρία, συνδυασμός πολιτισμών για το καλό της ανάπτυξης και της κοινής ευημερίας, πρότυπο που μπορεί να γίνει και δεν έχει γίνει,2.Εδώ έχουμε πολλές καθυστερήσεις αναφορικά με την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεπώς,αυτή η κατάσταση πρέπει να μας κινητοποιεί».

Μήνυμα στους ξανθιώτες για την 5η Δεκεμβρίου

Η κ.Κεφαλίδου μιλώντας εξ ονόματος του κ.Λοβέρδου δεν παρέλειψε να εξάρει την ευαισθησία του όσον αφορά τις ακριτικές περιοχές.Τόνισε: «Συμμετοχή, ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες προτάσσονται στις άμεσες επιδιώξεις μας. Με την ταυτότητα προσερχόμαστε. Στην περίπτωση που ο καθένας/καθεμιά συνειδητοποιήσει πως τον/την αφορά αυτή η διαδικασία, τότε θα μπορούμε να πούμε ανεπιφύλακτα πως έχουμε πετύχει το μέγιστο αυτής της μεγάλης προεκλογικής εκστρατείας. Ο κ.Λοβέρδος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία με την ακριτική περιοχή, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η καρδιά της Ελλάδας ‘’χτυπάει’’ στις ακριτικές περιοχές. Η περιφέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Α.Λοβέρδος: «Δεν διεκδικούμε καμία συνεργασία προς το παρόν,μονάχα στοχεύουμε στον υπερδιπλασιασμό των δυνάμεών μας»

«Η 5η Δεκεμβρίου είναι αφετηρία. Τα εκλογικά ποσοστά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις  θέλουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα και να τα διπλασιάσουμε. Καμία συνεργασία δε διεκδικούμε αυτή την στιγμή, μονάχα αξιώνουμε τον υπερδιπλασιασμό των δυνάμεων της παράταξης. Όλα τα άλλα έπονται», σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ…

Καταληκτικά, ερωτώμενος για το πως φαντάζεται την επόμενη ημέρα στο ΚΙΝΑΛ, ξεκαθάρισε: «Δεν φοβάμαι τη διάσπαση σε καμία περίπτωση.Οι δημοσκοπήσεις είναι μία ένδειξη,μολονότι δεν μπορούν να είναι ακριβείς,αφού το εκλογικό σώμα είναι ρευστό.Στα 22 χρόνια που είμαι πολιτικός δεν έχω ποτέ επικρίνει ή αποδοκιμάσει τις δημοσκοπήσεις. Πάντα έχω να πάρω κάτι χρήσιμο».

 

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…