Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προβληματισμός από εκπαιδευτικούς και γονείς για τις παρελάσεις

Προβληματισμός από εκπαιδευτικούς και γονείς για τις παρελάσεις

0

Αναρωτιούνται γιατί δημιουργούνται συνθήκες κινδύνου για διασπορά ενώ η Βόρεια Ελλάδα κυρίως βρίσκεται σε επιδημιολογική έξαρση

Με μάσκα θα είναι δυνατή η παρακολούθηση της παρέλασης σύμφωνα με την καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής των ειδικών Β. Παπαευαγγέλου

Τον προβληματισμό τους για τη διεξαγωγή της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης εκφράζουν γονείς και εκπαιδευτικοί, εν μέσω της επιδημιολογικής έξαρσης που πλήττει κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα. Μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ξάνθης, αλλά και γονείς εκφράζουν την αγωνία τους για τον κίνδυνο που δημιουργείται για διασπορά, λόγω του αναπόφευκτου συνωστισμού και αναρωτιούνται πόσο απαραίτητη είναι η διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων από τη στιγμή που η αποφυγή συγχρωτισμού αποτελεί ισχυρή σύσταση μέχρι και για τις ώρες διαλειμμάτων ή ακόμη και για τις εκδρομές, όπου κάθε τμήμα επιλέγει διαφορετικό προορισμό γι’ αυτό ακριβώς το λόγο.

Με μάσκα όλοι οι παρευρισκόμενοι

Στις παρελάσεις της επετείου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. Διευκρίνισε το σκεπτικό της επιτροπής και τον λόγο που δεν απαγορεύει τις παρελάσεις, όπως έγινε την προηγούμενη χρονιά και επεσήμανε πως αν διεξαχθούν υπό όρους θα είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν με επιτυχία και οι μαθητικές και οι στρατιωτικές παρελάσεις.

Οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να φορούν μάσκα και να κρατάνε αποστάσεις, καθώς πρόκειται να επικρατήσει συγχρωτισμός. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος αν τηρηθούν τα παραπάνω μέτρα, ακόμη και για την Βόρεια Ελλάδα, όπου η άνοδος των κρουσμάτων θυμίζει την επιδημιολογική εικόνα που υπήρχε πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

«Ακούμε συζητήσεις για τις παρελάσεις. Είναι προφανές ότι κατά την παρακολούθηση της παρέλασης, στρατιωτικής ή μαθητικής, όλοι θα πρέπει να φοράμε τη μάσκα μας», είπε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…