Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

0

Έρχεται δύσκολος χειμώνας
Μεγάλος είναι ο προβληματισμός της τοπικής κοινωνίας μας  από την έκρηξη ακρίβειας. Ο καιρός κρύωσε όμως τα κλιματιστικά είναι διακοσμητικά αφού η αύξηση στο ρεύμα είναι 48%. Το ίδιο και τα καλοριφέρ αφού η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι κατά 40% υψηλότερη από πέρσι. Ακόμη και τα ξύλα και τα πέλετ ακρίβαιναν. Την ίδια στιγμή πιο ακριβό είναι το ψωμί και τα γαλακτοκομικά.
Το κύμα ακρίβειας πλήττει περισσότερο τα ευάλωτα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και τα νέα ζευγάρια. Μην ξεχνάμε ότι ο κατώτατος μισθός είναι στα 650 ευρώ.
Όπως όλα δείχνουν φέτος θα είναι ένας δύσκολος και παγερός χειμώνας…
Μ.Ξ.


Έφυγε ο Νίκος Παπαδόπουλος
Άλλος ένας θάνατος γνωστού συμπολίτη από κορωνοϊό.
Πρόκειται για τον πρώην τραπεζικό υπάλληλο Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος πλήρωσε με τη ζωή του την εμμονή του να μην εμβολιαστεί.
Τελικά υπέκυψε μετά από προσπάθεια ημερών αφήνοντας πίσω του σύζυγο και παιδιά.
Μάλιστα για ένα διάστημα νόσησε και η σύζυγός του Σοφία Σπυριδοπούλου αλλά κατάφερε να ξεπεράσει τη δοκιμασία.
-Τους εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας.
Γ.Δ.


Η Ξάνθη δεν ανήκει στις κανονικές πόλεις- νομούς
Η διάγνωση έχει γίνει. Όπως και για κάποιες άλλες στην ίδια κατηγορία, των μη κανονικών νομών.
Ίσως κάποιοι ν’ απορούν για τη κανονικότητα, να τους ενοχλεί κιόλας που η αγαπημένη μικρή τους πόλη διαφέρει, είναι μέρος μιας ιδιότυπης και ιδιόρρυθμης μειοψηφίας μη κανονικών πόλεων και νομών πανελλαδικά.
Και για να μη σας κρατάω σε αγωνία, σε επίπεδο ανεμβολίαστων κατοίκων ο λόγος. Γι’ αυτό λέμε πως δεν είμαστε κανονική περιοχή, πως διαφέρουμε από τους πολλούς που εμβολιάστηκαν και συνεχίζουν να εμπιστεύονται τη λογική και τους επιστήμονες.
Αγαπητοί, η αλήθεια μπορεί κάποιους να τους πληγώνει  ή να τους θίγει, όμως η αλήθεια δεν αλλάζει.
Γ.Δ.


Τι συμβαίνει στα Πηγάδια;
Εδώ και μέρες διάφορα σχόλια και πληροφορίες διακινούνται για το μικρό χωριό Πηγάδια. Λέγονται πολλά, αφήνονται να εννοούνται περισσότερα και όλα σε σχέση με τον ιό που έχει «βρει»  αρκετούς χωριανούς αλλά και ξανθιώτες που πηγαίνουν για εκκλησιασμό εκεί.
Στη φημολογία περιλαμβάνεται και ο ιερέας Πηγαδίων για τον οποίο λέγεται πως νοσεί και πως ήταν αιτία μετάδοσης του ιού και προς άλλους εκκλησιαζόμενους.
Προφανώς το θέμα είναι σοβαρό εάν όντως συμβαίνουν όλα αυτά και ως εκ τούτου θα πρέπει να επιληφθεί ο Μητροπολίτης του όλου θέματος, πριν κινδυνεύσουν ζωές.
Γ.Δ.


Και βρωμίζουν και αδιαφορούν
Το φαινόμενο είναι παλιό, επαναλαμβανόμενο και μη επιλυόμενο λόγω αδιαφορίας.
Πρόκειται για τα διάφορα πανό που αναρτούν κόμματα (κυρίως το ΚΚΕ) , θέατρα περιοδεύοντα, γιορτές και πανηγύρεις, μπιτς μπαρ και άλλοι.
Όλοι αυτοί, παρά τη σχετική απαγόρευση, τοποθετούν αναρτώντας το μήνυμά τους. Και άντε το κάνουν. Οι ίδιοι δεν κάνουν το αυτονόητο και αυτό που έχουν υποχρέωση σεβόμενοι την πόλη. Δεν φροντίζουν στη συνέχεια να μαζέψουν ό,τι ανάρτησαν.
Τα οποία πανό μένουν εκεί, γίνονται κουρέλια και δυσφημούν το δήμο πρωτίστως και την ανοχή στην ασχήμια.
Αυτή λοιπόν η λειτουργία θα πρέπει ν’ αλλάξει. Και η αλλαγή θα πρέπει να προέλθει από την συμπεριφορά του δήμου έναντι όλων αυτών που δεν σέβονται την πόλη και τους Ξανθιώτες.
Γ.Δ.


Τι αστυνομία θέλουν;
Τι θέλουν επιτέλους από την αστυνομία; Πώς θέλουν να δουλεύει; Μήπως να είναι καρπαζοεισπράκτορας;  Μήπως ο σάκος του μποξ;
Τα κόμματα οφείλουν να ξεκαθαρίσουν, ΟΛΑ όσα σέβονται και πιστεύουν στη Δημοκρατία βέβαια, τι ακριβώς ζητούν από την αστυνομία.
Κάνει σωστά τη δουλειά της, είναι σκληρή, την κατηγορούν.
Δεν κάνει σωστά, είναι πολύ μαλακιά και ο παράνομος γελάει.
Καταδιώκει, την κατηγορούν, δεν το κάνει, πάλι την κατηγορούν.
Όχι όλοι. Όσοι είναι στην αντιπολίτευση μόνον.
Κι ανάμεσα σ’ αυτό το παιγνίδι εντυπώσεων, είναι οι αστυνομικοί που απορούν, για τις απόψεις και δηλώσεις των κομμάτων, κυρίως των αριστερών.
Στην όλη υπόθεση λοιπόν θα πρέπει να κάτσουν και να συμφωνήσουν τα κόμματα.
Γ.Δ.


Δεν είναι Σώμα Σαμαρειτών
Από την αρχή δηλώνω πως και ο Ρομά έχει δικαιώματα, έχει όμως και υποχρεώσεις.
Όταν δε ενεργεί παράνομα τότε κι αυτός έχει συνέπειες. Και ποιος θα το κάνει αυτό; Ο Αστυνομικός που θα κληθεί να τον συλλάβει.
Όταν όμως δεν υπακούσει, όταν ενεργεί απειλητικά κατά της ζωής των αστυνομικών τότε έχει συνέπειες, όπως όταν πυροβολεί και κινδυνεύει η ζωή των αστυνομικών, τότε θα δεχθεί κι αυτός πυροβολισμούς. Ο παράνομος είναι παράνομος, είτε είναι, συνήθως Ρομά, είτε ο οποιοσδήποτε άλλος.
Η αστυνομία τον παράνομο διώκει και συλλαμβάνει μόνον. Γι’ αυτό εξάλλου υφίσταται ως Σώμα. Γι’ αυτό καλεί ο πολίτης την αστυνομία, γι’ αυτό την εμπιστεύεται, γι’ αυτό τη θεωρεί φύλακά του.
Ο παράνομος αντιτίθεται, βλέπει τον αστυνομικό ως αντίπαλο, ως εχθρό όχι μόνον στη χώρα μας, παγκοσμίως.
Και κάτι τελευταίο. Αστυνομία να προσφέρει λουλούδια στους παράνομους, ακόμη δεν έχει υπάρξει. Κι ούτε θα υπάρξει. Μάλιστα, οι πιο σκληρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στα απολυταρχικά κράτη, κι όχι στα δημοκρατικά.
Όμως, θα πρέπει να παραδεχτούν όλοι, κυρίως οι παράνομοι, πως τα αστυνομικά σώματα δημιουργήθηκαν και υπάρχουν παντού στις χώρες. Και βέβαια δεν είναι σώματα Προσκόπων και Σαμαρειτών. Ευτυχώς που δεν είναι…
Γ.Δ.


Για σκεφτείτε το…
Και για να το κλείσουμε το θέμα μια προσέγγιση και της «άλλης» πλευράς, των παρανόμων.
Σύμφωνα με στοιχεία, εδώ και χρόνια, οι Ρομά πανελλαδικά, βρίσκονται στην πρώτη θέση των ποινικών πράξεων.
Από τις απλές κλοπές περιουσιακών ειδών, λεηλασίας ακινήτων, κλοπές καλωδίων χαλκού και άλλων ειδών μέχρι κλοπές αυτοκινήτων κάθε μορφής, πώλησης ναρκωτικών και βρεφών, Ρομά θα συναντήσει κανείς.
Μ’ αυτούς έρχεται πιο συχνά  αντιμέτωπη η Αστυνομία, τους γνωρίζει καλά.
Από την άλλη, ο εκμαυλισμός των Ρομά με εξαγορά τους στις προεκλογικές περιόδους·εκ μέρους  κομμάτων ή δημοτικών παρατάξεων, τους δημιούργησε αίσθημα αυθαιρεσίας και ότι το σύστημα τους χρειάζεται και γίνονται προκλητικοί και απείθαρχοι. Τέλος, το χαμηλότατο μορφωτικό τους επίπεδο και η άρνησή τους να ενταχθούν εργασιακά στον οικονομικό τομέα, τους οδηγεί νομοτελειακά στο δρόμο της παρανομίας, του εύκολου χρήματος.
Μέσα σ’ αυτήν την κατάσταση καλείται ο αστυνομικός να τηρήσει το Νόμο.
Ποιον νόμο; Σας ενημερώνω πως το μεγαλύτερο παράπονο των μάχιμων αστυνομικών είναι πως αυτοί τρέχουν, αγωνίζονται να πιάσουν τους παράνομους, και τα δικαστήρια τους αφήνουν ελεύθερους!
Και κάτι ακόμη τελευταίο. Φανταστείτε αγαπητοί, πως θα ήταν η ζωή όλων μας χωρίς την Αστυνομία.
Για σκεφτείτε το για λίγο έστω…
Γ.Δ.


Αθλητικές εκδηλώσεις
Πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων θα έχουμε σε λίγες ημέρες στην πόλη μας με συνδιοργανωτή τον δήμο Ξάνθης.
Εκδηλώσεις κλασικού αθλητισμού και παράλληλης βράβευσης του Χρυσού Παραολυμπιονίκη του Τόκυο στα 100μ. Αθανάσιου Γκαβέλα θα έχουμε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στο χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου και τις επόμενες ημέρες διεθνείς αγώνες πάλης διαφόρων κατηγοριών. Επίσης θα έχουμε προετοιμασία και επίσημο αγώνα της Εθνικής Μπάσκετ Γυναικών στην πόλη μας στις 14 Νοεμβρίου.
Αποδεικνύεται έτσι πως έμπρακτα ο δήμος Ξάνθης στηρίζει τον αθλητισμό εν γένει και συμμετέχει στις δράσεις των Συλλόγων ως συνδιοργανωτής.
Παράλληλα επιβεβαιώνεται ο δήμαρχος που είχε δηλώσει πως ένας από τους στόχους του είναι η στήριξη της Παιδείας και του Αθλητισμού στην πόλη μας.
Γ.Δ.


Μεγάλη θλίψη για τον πρόωρο χαμό της Φώφης Γεννηματά
Ξαφνικά και ανεπάντεχα έχασε την μάχη με τον καρκίνο αυτή τη φορά η Φώφη Γεννηματά σκορπίζοντας μεγάλη θλίψη! Σαν πολιτικός την διέκρινε το πολιτικό ήθος, η ευγένεια, η αξιοπρέπεια, ο πηγαίος πατριωτισμός, η μαχητικότητα, ο δυναμισμός, η αφοσίωση στα ιδανικά της , η προσφορά στα κοινά. Σαν γυναίκα έγινε σύμβολο ελπίδας, θάρρους και αγωνιστικότητας για όλες τις γυναίκες που καθημερινά δίνουν την δική τους μάχη, να διαχειριστούν τον φόβο της αρρώστιας, να σταθούν όρθιες με γενναιότητα για τον εαυτό τους, τα παιδιά τους, τους ανθρώπους που αγαπούν, να μη λυγίσουν.
Το φωτεινό της χαμόγελο έσβησε χθες 25 Οκτωβρίου, την Παγκόσμια Μέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Ήταν  μόλις 57 ετών και μητέρα τριών παιδιών.
Καλό ταξίδι Φώφη Γεννηματά!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…