Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μπάλλος: Σφοδρή κακοκαιρία ως το Σάββατο

Μπάλλος: Σφοδρή κακοκαιρία ως το Σάββατο

0

Το επιχειρησιακό σχέδιο «Δάρδανος» έθεσε σε εφαρμογή ο δήμος Ξάνθης για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από τις αναμενόμενες ισχυρές βροχές

Πρόβλεψη για καταιγίδες από σήμερα το μεσημέρι, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Πτώση θερμοκρασίας έως τους 9-10ο C.

Αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και ισχυροί ριπαίοι άνεμοι

Σφοδρή κακοκαιρία με την ονομασία «Μπάλλος» αναμένεται από σήμερα στην περιοχή μας και γι’ αυτό τίθενται σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που αφορά σε ένα νέο καιρικό σύστημα με το όνομα Μπάλλος (BALLOS) το οποίο θα προκαλέσει κακοκαιρία στη χώρα από την Πέμπτη 14-10-2021, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Η περιοχή μας θα επηρεαστεί από το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από το Σάββατο 16-10-2021.

Για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, στον Δήμο Ξάνθης τίθεται σε άμεση εφαρμογή το εγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο με την κωδική ονομασία «Δάρδανος» και σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα».

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σε περίπτωση ανάγκης οι πολίτες μπορούν να καλούν τους κάτωθι αριθμούς:

–              Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης: 25410-70421

–              Αστυνομία: 100

–              Πυροσβεστικό Σώμα: 199

–              ΕΚΑΒ: 166

–              τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης: 112

Πτώση της θερμοκρασία

Σύμφωνα με το meteo.gr η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει σήμερα έως και τους 9-10ο C το βράδυ, ενώ δε θα υπάρξει αύξηση πάνω από τους 13ο C μέχρι και την Παρασκευή. Σταδιακά βελτιώνεται το Σάββατο η θερμοκρασία που εκτιμάται ότι θα φτάσει έως και τους 17ο C μετά το μεσημέρι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Διψασμένα» τα χωράφια της Ξάνθης

Από την παρατεταμένη ανομβρία –  Η μέγιστη βροχή στις 5/3 με ύψος βροχής 2,59 mm  &#…