Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Patchwork, στη ΦΕΞ

Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Patchwork, στη ΦΕΞ

0

Ανοικτή συνάντηση γνωριμίας σήμερα στο μουσείο

Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Patchwork, διοργανώνεται φέτος στη ΦΕΞ και σήμερα, Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 στις 17:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης. Θα λειτουργήσουν τμήματα ενηλίκων και εφήβων (από 12 ετών). Πληροφορίες στο τηλ. 6977 037 377/Web: http://zarkadia.com

Πάπλωμα-Patchwork και Quilting, ανακαλύψτε το υφασμάτινο μωσαϊκό

Το Patchwork είναι η συρραφή κομματιών υφάσματος διαφορετικών χρωμάτων ή και υφής, βάσει σχεδίου, για τη δημιουργία χειροτεχνημάτων, όπως παπλώματα, ριχτάρια, μαξιλάρια, τσάντες, τραπεζομάντηλα, ρούχα κ.α.

Η υφαντική, η ένωση χρησιμοποιημένων κομματιών υφασμάτων και η κεντητική, άνθισαν σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Πολλά διακοσμητικά σχέδια έχουν ταξιδέψει προς και από την Ευρώπη, από τους δρόμους του μεταξιού και έφτασαν στο Νέο Κόσμο. Στην Αμερική η παπλωματική τέχνη, -γνωστή πλέον ως patchwork- εξελίχθηκε από είδος πρώτης ανάγκης σε μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης. Έχει κερδίσει γυναίκες από όλο τον κόσμο, οι οποίες με τον καιρό, έχουν ενσωματώσει και σχέδια της χώρας τους. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα καλλιτεχνικό ρεύμα το οποίο, εμπνέεται από παράδοση και κατορθώνει να ανανεώνεται συνεχώς*.

Αυτή η τεχνική με τις διάφορες εφαρμογές της, βοηθούν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της καλλιτεχνικής ευαισθησίας. Είναι ενδιαφέρον, το ότι μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στις δυσκολίες της ζωής, γιατί το Patchwork δίνει κυριολεκτικά χρώμα κι ενδιαφέρον στην καθημερινότητά μας. Είναι μια ήσυχη και αναζωογονητική απασχόληση, που δίνει χαρά και ηρεμία μέσα στον σκληρό κόσμο που ζούμε.

Στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Patchwork θα γνωρίσουμε την τέχνη αυτή χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, τη φαντασία μας, και πολύ χρώμα! Τα εργαστήρια θα είναι 2 ώρες εβδομαδιαίως μέχρι τον Μάιο του 2022.

Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένα βιβλίο που έχει ακριβώς της ηλικίας μου: Τζόρτζ Όργουελ «1984»

Αυτό το διάστημα ξαναδιάβασα το περίφημο βιβλίο του Όργουελ  «1984», που το δημοσίευσε το …