Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Επικίνδυνη καθημερινότητα οι καταδιώξεις διακινητών στη Θράκη

Επικίνδυνη καθημερινότητα οι καταδιώξεις διακινητών στη Θράκη

0

Σε δύο από τις τέσσερις περιπτώσεις της Κυριακής, οι διακινητές προσπάθησαν να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο

Συνελήφθησαν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 σε περιοχές του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας τέσσερις διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Το πρωί της Κυριακής, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν  διακινητή, διότι οδηγώντας νταλίκα μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ  μη νόμιμους μετανάστες.

Το ίδιο πρωί, πλησίον του οικισμού Νικήσιανης Καβάλας, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί  αυτοκίνητο και να μεταφέρει τρεις  μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ ακολούθως το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε χωμάτινο ανάχωμα και ο δράστης συνελήφθη. Επίσης, επισημαίνεται ότι όπως διαπιστώθηκε για το όχημα έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 19-10-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Κρήτης, καθώς επίσης ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη συνέχεια, το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, συνελήφθη ένας άντρας, ο οποίος μετέφερε παράνομα τρεις  μη νόμιμους μετανάστες. Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας νταλίκα, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο ανάμεσα σε εμπορεύματα τρεις μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Τέλος, το μεσημέρι σε δασική περιοχή της Δαδιάς Έβρου, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αγροτικό αυτοκίνητο και να μεταφέρει τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια αφού ακινητοποίησε το όχημα επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αλλά συνελήφθη από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη.Επισημαίνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…