Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Ανοίγουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

Ανοίγουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

0

Πού θα γίνουν προσλήψεις

 

12.100 θέσεις εργασίας τακτικού προσωπικού (εντός του κανόνα 1:1) και 3.573 θέσεις τακτικού προσωπικού, οι οποίες αποτελούν δεσμεύσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν εντός του 2022, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο Μάκης Βορίδης στο Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

 

Ειδικότερα, αυτές αφορούν

1.700 Επαγγελματίες Οπλίτες για το έτος 2022.

683 θέσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΟΦΥΠΕΚΑ, Γρ. Περιβάλλοντος Ελληνικού, Δασικές Υπηρεσίες).

400 θέσεις στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

135 σπουδαστές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για το έτος 2022.

655 θέσεις στην ΟΣΥ και την ΣΤΑΣΥ, οι οποίες εγκρίθηκαν κατά το έτος 2020 διακριτά και εξαιρέθηκαν από τον κανόνα 1:1 για το έτος 2021, καθώς συνδέονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας, και θα προσμετρηθούν το 2022.

Ο προγραμματισμός προσλήψεων του 2022 περιλαμβάνει και 190 θέσεις οι οποίες δεν προσμετρώνται στον κανόνα 1:1, και αφορούν 141 θέσεις τακτικού προσωπικού, σε Επιμελητήρια εκτός Γενικής Κυβέρνησης και Κ.Υ.Τ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και 49 θέσεις δικηγόρων-νομικών με έμμισθη εντολή (εκτός του κανόνα 1:1).

anergoi xanthi

Πρόγραμμα για 10.000 ανέργους: Μισθός 663 ευρώ & 7 μήνες δουλειά

 

Όλα έτοιμα είναι για να βγει στον «αέρα» το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας από τον ΟΑΕΔ.

 

Το πρόγραμμα θα επιδοτήσει ο ΟΑΕΔ κατά 100%, δηλαδή και το μισθό και τις εισφορές των δικαιούχων.

Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν κάθε μήνα μετά και την αύξηση που δόθηκε το ποσό των 663 ευρώ (μεικτά)

Ωφελούμενοι της πράξης είναι 10.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της περιφέρειας Αττικής (6.500 άνεργοι) και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (3.500 άνεργοι).

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 7 μήνες πλήρους απασχόλησης.

 

ΟΑΕΔ – Amazon: Nέο πρόγραμμα 1.000 ανέργων, πρεμιέρα για αιτήσεις

 

Μέχρι τις 17 Οκτωβρίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα

 

Τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης στο υπολογιστικό νέφος σε συνεργασία ΟΑΕΔ – Amazon Web Services (AWS) για 1.000 ανέργους.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στην υλοποίηση ενός νέου προγράμματος σύγχρονης διαδικτυακής κατάρτισης στις υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud services) για 1.000 ανέργους, προχωρούν ο ΟΑΕΔ και η Amazon Web Services (AWS), μέσω του επίσημου εκπαιδευτικού φορέα για την Ελλάδα OTE Academy (Amazon Web Services Training Partner).

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «AWS Cloud Practitioner Essentials» ξεκίνησε την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 και θα λήξει την Κυριακή 17 Οκτωβρίου και ώρα 23:59.

Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα του Μνημονίου Συνεργασίας ΟΑΕΔ-AWS, με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας, με έμφαση στον τομέα ανάπτυξης δεξιοτήτων των ανέργων σε τεχνολογίες cloud services.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, ο ΟΑΕΔ διευρύνει το πεδίο συνεργασίας του με καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού.

 

 

ΟΑΕΔ – Πρόγραμμα κατάρτισης Google: Αιτήσεις από 10.000 ανέργους

 

Πού υποβάλλονται

 

Το πρόγραμμα, διάρκειας 8 εκπαιδευτικών ωρών, προσφέρεται δωρεάν από την AWS, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, ο κάθε ωφελούμενος άνεργος θα λαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr.

Η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Δωρεάν παροχή στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα κατάρτισης AWS Cloud Practitioner Essentials

Ο ΟΑΕΔ και η AWS θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για την περαιτέρω ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και εργαστηρίων.

 

Από την Δευτέρα οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ για νέους έως 29 ετών (Β΄ κύκλος)

 

Τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 15:00, ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για συμμετοχή στον Β΄ Κύκλο του «Προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 5.000 άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών» που έχουν καταρτιστεί στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα λήξει στις 18 Οκτωβρίου.

 

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει απευθείας στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία, καλύπτοντας κατά 100% την αποζημίωσή τους και τις ασφαλιστικές εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαγγελματικό κίνδυνο. Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα και δεν υπάρχει δέσμευση για τις επιχειρήσεις μετά το τέλος του προγράμματος.

 

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση:

 

https://www.oaed.gr/proghramma-apoktisis-erghasiakis-empeirias-ghia-5000-anerghoys-neoys-ilikias-eos-29-etwn-bkyklos

 

 

ΟΑΕΔ-Νέα Κοινωφελής: Πότε βγαίνει η προκήρυξη

 

Ποιοι «κόβονται» από τις αιτήσεις

 

Εντός του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για 25.000 ωφελούμενους που θα προσληφθούν σε υπηρεσίες των ΟΤΑ και άλλων δημόσιων οργανισμών.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την προκήρυξη αναμένεται να πάρει ΦΕΚ εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου και αμέσως θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr..

Θέσεις πέρα των δήμων, θα υπάρξουν και για τις Περιφέρειες αλλά και άλλους δημόσιους φορείς.

Ποιοι «κόβονται» από τις αιτήσεις

Υπενθυμίζουμε ότι αιτήσεις δεν μπορούν να κάνουν ωφελούμενοι των προηγούμενων προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δικαίωμα συμμετοχής στη δράση δεν έχουν οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις προηγούμενες προκηρύξεις με αριθ. 4/2018, 8/2018, 10/2018, 3/2019 και 4/2020 Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ.

Ο νέος κύκλος θα αφορά όπως προαναφέραμε περίπου 25.000 ωφελούμενους και θα προσφέρει εργασία οκτάμηνης διάρκειας, ενώ ο μισθός θα είναι 551 ευρώ (καθαρά).

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «Κομοτηνή στο πιάτο» θα βρεθεί στην Οικοτεχνία Meligeysis στα Κομνηνά της Ξάνθης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00 – Θα μιλήσει για το βιβλίο ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Αρναο…