Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ SUPERLEAGUE 2: Σε ισχύ το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο

SUPERLEAGUE 2: Σε ισχύ το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο

0

Θα τηρείται σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια

Γραπτή ενημέρωση από την διοργανώτρια αρχή SUPERLEAGUE 2 έλαβαν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, όπου γίνεται υπενθύμιση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που θα ισχύσει φέτος για όλα τα επίσημα και φιλικά παιχνίδια της κατηγορίας.

Πρόκειται για την ήδη γνωστή Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και αφορά στη γενική οδηγία της ΓΓΑ, η οποία πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα από όλους.

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

“Κύριοι και κυρίες. Εν όψει των φιλικών αναμετρήσεων των ομάδων σας, υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 3117, 16/07/2021) για τα «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας» προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1) Για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 25.000 θεατές.

2) Για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές.

 

* Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ θεατές ή ΝΟΣΗΣΑΝΤΕΣ το τελευταίο εξάμηνο και έως 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ έως δεκαεπτά (17) ετών.

– Οι ανήλικοι άνω των δώδεκα (12) και έως δεκαεπτά (17) ετών προσκομίζουν PCR Test εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή Rapid Test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα.

– Οι ανήλικοι έως και δώδεκα (12) ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό Self Test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

– Ο έλεγχος γίνεται στις εισόδους των αθλητικών εγκαταστάσεων με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR και Rapid Tests και, όπου υπάρχει η δυνατότητα, διενεργείται αντίστοιχος έλεγχος και κατά την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

– Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.

Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους στους αθλητικούς χώρους μεταξύ αυτών και δημοσιογράφους, φωτογράφους, για την είσοδό τους στα φιλικά παιχνίδια –ακόμα και κεκλεισμένων για το κοινό ή προπονητικού χαρακτήρα- ισχύει η άνωθι ΚΥΑ που αναφέρει:

Οι εργαζόμενοι στους αθλητικούς χώρους κατά τη διεξαγωγή των αγώνων, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, προσκομίζουν PCR Test εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή Rapid Test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα”.

 

ΦΩΤΟ:  gipedo-protokolo

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Τελευταία αγωνιστική σε Β1 και Β2 κατηγορία

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Ολοκληρώνονται την Κυριακή και τα δύο πρωταθλήματα της Β΄ΕΠΣ…