Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σοβαρά παράπονα κατοίκων περιοχής Σιδηροδρομικού Σταθμού

Σοβαρά παράπονα κατοίκων περιοχής Σιδηροδρομικού Σταθμού

0

Κλαδιά δέντρων δεξιά- αριστερά έχουν κάνει αδιάβατα τα πεζοδρόμια. Πρόσφατη παράσυρση γυναίκας από ταξί. Ευθύνες με επώνυμο

Το τηλεφώνημα ήταν προς την εφημερίδα με περιεχόμενο έντονο αλλά και αγωνιώδες.

Περίοικος της περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης μας ξεκίνησε με μια δυσάρεστη είδηση. Μας είπε:  «πριν λίγες ημέρες, μια κυρία παρασύρθηκε εδώ στη γειτονιά μας από διερχόμενο ταξί, γιατί υποχρεώθηκε να κατέβει από το πεζοδρόμιο που νωρίτερα βάδιζε διότι την εμπόδιζαν  διάφορα κλαδιά από δέντρα ακακίας που ως γνωστόν έχουν αγκάθια. Ελάτε να δείτε μόνοι σας πως τα πεζοδρόμια έχουν καταληφθεί από κάθε είδους χόρτα, θάμνους, κλαδιά. Η κατάσταση έγινε ανυπόφορη πλέον. Θα πρέπει άμεσα ο δήμος να φροντίσει να κοπούν όλα αυτά τα εμπόδια και τα πεζοδρόμια να ξαναγίνουν βατά».

Η πρόσκληση και πρόκληση μας οδήγησε στον χώρο. Πράγματι η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Τα κλαδιά όντως έχουν αχρηστεύσει τα πεζοδρόμια τα οποία έπαψαν πλέον να εξυπηρετούν τους πεζούς πολίτες. Μάλιστα γείτονας που συναντήσαμε μας έδειξε το σημείο της παράσυρσης της γυναίκας η οποία βρίσκεται για θεραπεία στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο ίδιος γείτονας μας έδειξε μάλιστα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται απέναντι το ένα από το άλλο. Το ένα αποτελεί ιδιοκτησία της Μητρόπολης Ξάνθης και το δεύτερο του Ισραηλιτικού Συμβουλίου εν Ελλάδι.

Οφείλουν ως εκ τούτου οι ιδιοκτήτες αλλά και ο δήμος να φροντίσουν για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων ο δήμος, και των οικοπέδων τους οι δύο φορείς.

Μάλιστα η εικόνα στην περιοχή λόγω των δέντρων και θάμνων είναι επικίνδυνη και για άλλους λόγους διότι αποτελούν εστίες τρωκτικών, φιδιών και αδέσποτων ζώων.

Ελπίζουμε να υπάρξει άμεση φροντίδα απ’ όλους για να διορθωθεί η σημερινή απαράδεκτη εικόνα.

Μαζί με τον Σιδηροδρομικό Σταθμό ας μην εγκαταλειφθεί και η γειτονιά εκεί αλλά και η γραφική ταβέρνα «Σταθμός».

Γ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…