Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καβάλα και Δράμα περιλαμβάνουν οι έρευνες για τα πλαστά πιστοποιητικά

Καβάλα και Δράμα περιλαμβάνουν οι έρευνες για τα πλαστά πιστοποιητικά

0

Εκτεταμένες έρευνες για να… «ξηλωθεί το πουλόβερ» της απάτης

Η περίπτωσξ του Κ. Υ. Παλαμά Καρδίτσας ήταν μόνο η αρχή για να αρχίσει να «ξηλώνεται το πουλόβερ» με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ανά τη χώρα, όπου, όπως προκύπτει, υγειονομικοί ή άτομα με δυνατότητα πρόσβασης ή διαχείρισης, μεταχειρίζονται πλείστες όσες μεθόδους προκειμένου να χορηγήσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή ακόμη και «μαϊμού» αρνητικά rapid test.

«Υπάρχει πρόβλημα διότι δυστυχώς ότι μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν υγειονομικοί και από άλλες ΥΠΕ και θα ανασταλούν τα καθήκοντα τους», τόνισε ο υπουργός Υγείας, καλώντας μάλιστα όλους όσοι υγειονομικοί έχουν πάρει ψεύτικα πιστοποιητικά να το αναφέρουν.

Τρία αντίστοιχσ περιστατικά ερευνώνται στην Κοζάνη. Το ένα αφορά μια νοσηλεύτρια, της οποίας το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ τα άλλα δύο, ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας.

Ακόμη, δέκα πιστοποιητικά νόσησης κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα, όλα μέσα από τις διαδικασίες του Νοσοκομείου, όπως αναφέρει ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Ο διοικητής του νοσοκομείου θα προχωρήσει στην διαδικασία επιβεβαίωσής τους, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση.

“Αν κλείσουν τα κενά του νόμου που εκμεταλλεύονται οι αντιεμβολιαστές και αν δοθεί η δυνατότητα να παρεμβαίνουν τοπικά οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε περιπτώσεις παρατυπιών ή παρανομιών των μελών τους, θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών νόσησης, το οποίο προκαλεί και λανθασμένα επιδημιολογικά στοιχεία”, σύμφωνα με την γενική γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι στην περιοχή της Δράμας υπάρχει έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι καθοδηγείται νομικά. Μάλιστα, υποστήριξε ότι υπάρχει κλιμάκωση των ανθρώπων που δεν επιθυμούν τα εμβολιαστούν οι οποίοι από τα πλαστά πιστοποιητικά περνούν τώρα στην προσπάθεια να κολλήσουν τον ιό για να νοσήσουν!

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…