Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Μουσικής Ιστόρηση» από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

«Μουσικής Ιστόρηση» από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

0

Μουσική παράσταση με την υψίφωνο Ζαφειρώ Χατζηφωτίου

Η ΔΚΕ Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής θα παρουσιάσει στο κοινό της πόλης μια μουσικοθεατρική παράσταση με την υψίφωνο Ζαφειρώ Χατζηφωτίου και τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας σε σκηνοθεσία Άννας Μαχαιροπούλου. Η μουσική παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο, 28 Αυγούστου στις 21:00 στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Λίγα λόγια για την παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

«Μέσα από τη μουσικοθεατρική αυτή παράσταση θα παρακολουθήσουμε τη διαχρονική εξέλιξη της ελληνικής μουσικής, έτσι όπως καταγράφεται από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Μελωδίες, τραγούδια, κείμενα διαπλέκονται μαγικά και ανασυνθέτουν την ιστορική πορεία της Ελλάδας ανά τους αιώνες, μέσω των μεγάλων μουσικών σταθμών και δημιουργιών του λαού μας.

Το μουσικό κουαρτέτο της Ζαφειρώς Χατζηφωτίου αναλαμβάνει τη μελωδική περιδιάβαση ανά τους αιώνες στη μουσική ιστορία της χώρας μας. Πρόκειται για ένα κουαρτέτο σε μεγάλη εμπειρία σε ποικίλο ρεπερτόριο και συμμετοχές σε πολλά καλλιτεχνικά προγράμματα λόγιας, έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Παράλληλα, το Εργαστήριο Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Άννυς Μαχαιροπούλου, επενδύει με λόγο αυτό το μαγικό μουσικό σεργιάνι στις σπουδαιότερες ιστορικές στιγμές που οικοδόμησαν την πολιτιστική πορεία του τόπου που γέννησε τη μουσική» αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της παράστασης.

Τέλος, σημειώνεται πως η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία δωρεάν εισόδου από το Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο. Η είσοδος των θεατών θα γίνει από την πλευρά της οδού Σοφούλη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…