Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 1 Οκτωβρίου αναμένεται η μεγάλη πρεμιέρα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

1 Οκτωβρίου αναμένεται η μεγάλη πρεμιέρα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

0

Η διεξαγωγή της εξεταστικής παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του κάθε τμήματος

Τα Πανεπιστήμια όντας ένας από τους χώρους που επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία του κορωνοϊού, ετοιμάζονται μετά από πάνω από ένα χρόνο να υποδεχτούν ξανά τους φοιτητές. Ουσιαστικά, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα λειτουργήσει με δια ζώσης παρακολούθηση των μαθημάτων για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας και των μέτρων που πάρθηκαν για τη μη εξάπλωσή της.

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές οφείλουν να προσέρχονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:

• με πιστοποιητικό εμβολιασμού,

• με βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή

• με βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (με ευθύνη του εργαζομένου).

Τι θα γίνει με τις εξεταστικές

Η αρχή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνει με την επαναληπτική εξεταστική, η οποία ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί με τους ίδιους όρους που έγιναν τον Ιούνιο, δηλαδή κάθε ίδρυμα θα μπορεί να αποφασίζει για το ποια μαθήματα θα εξετάζονται διαδικτυακά και ποια με φυσική παρουσία.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που κάποιο πανεπιστήμιο επιλέξει τη δια ζώσης εξεταστική, τότε φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και όσοι εμπλέκονται στην εξεταστική διαδικασία θα πρέπει να πραγματοποιούν self test και να προσέρχονται έχοντας αρνητικό αποτέλεσμα.

Πανεπιστήμια: Αρχές Οκτωβρίου ξεκινούν τα μαθήματα

Η μεγάλη πρεμιέρα θα δοθεί από την 1η Οκτωβρίου, όταν θα ξεκινήσει το χειμερινό εξάμηνο. Μάλιστα, ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για τα ζητήματα ανώτατης εκπαίδευσης προανήγγειλε τη λειτουργία δομών για εμβολιασμούς φοιτητών, συμπληρώνοντας πως ειδικά στις σχολές Ιατρικής θα υπάρχουν μόνιμες δομές για τον εμβολιασμό των φοιτητών.

Επίσης, τόνισε πως οι μαθητές στα σχολεία θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα δια ζώσης με δύο self test την εβδομάδα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…