Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λύση – «ασπιρίνη» με έξι δανεικούς αναισθησιολόγους στο νοσοκομείο Ξάνθης

Λύση – «ασπιρίνη» με έξι δανεικούς αναισθησιολόγους στο νοσοκομείο Ξάνθης

0

Παραμένουν οι ελλείψεις και σε άλλες ειδικότητες – Στα αζήτητα οι θέσεις γιατρών  – Άγονες οι θέσεις που προκηρύσσονται

 

Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ για τους αναισθησιολόγους του ΕΣΥ

 

 

Με προσωρινή λύση – «ασπιρίνη» προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του το νοσοκομείο Ξάνθης που ταλανίζεται καιρό τώρα από έλλειψη γιατρών.  Ειδικότερα όπως ανέφερε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθης Γιώργος Γεωργίου οι εφημερίες βγαίνουν με τη συνδρομή έξι  αναισθησιολόγων «δανεικών»  από τα νοσοκομεία  Διδυμότειχου και Χαλκιδικής. Ωστόσο, όπως σημείωσε πρόκειται για προσωρινή και όχι για μόνιμη λύση.

Στα αζήτητα οι θέσεις γιατρών στο νοσοκομείο Ξάνθης

Οι προσπάθειες  να στελεχωθεί το νοσοκομείο Ξάνθης επαρκώς με ιατρικό προσωπικό προσκρούουν στην απροθυμία των γιατρών γενικά να ενταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ενδεικτικό είναι πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια που καλύπτει την Θράκη προκηρύχθηκαν 18 θέσεις αναισθησιολόγων και οι 15 κηρύχθηκαν άγονες, καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες ειδικότητες και έτσι αυτή τη στιγμή,  όπως ανέφερε ο κ. Γεωργίου υπάρχει έλλειψη και σε ΩΡΛ και παθολόγους και γαστρεντερολόγους: «Δρομολογήθηκε μια προσπάθεια να καλυφθεί το κενό του γαστρεντερολόγου με πρόσληψη με μπλοκάκι αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία», επεσήμανε ο κ. Γεωργίου αναδεικνύοντας παράλληλα και ένα ακόμη θέμα που αφορά το ΕΚΑΒ: «Δεν εξυπηρετεί τα  χρόνια περιστατικά. Παρότι είπαν ότι θα το καλύψουν με έκτακτο προσωπικό ούτε αυτό έχει γίνει».

 Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ για τους αναισθησιολόγους του ΕΣΥ

Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ (αντί της προβλεπόμενης προσαύξησης) το μήνα έως το τέλος του 2022 για τους αναισθησιολόγους του ΕΣΥ που κατά βάση στελεχώνουν τις εντατικές μονάδες, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στην Βουλή.

Το συγκεκριμένο επίδομα θα χορηγείται έως την 31.12.2022 και θα είναι αφορολόγητο, δεν θα υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς αλληλεγγύης, δεν θα υπόκειται σε εισφορές κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εφάπαξ παροχής και υγειονομικής περίθαλψης και δεν θα προσμετράται στο ανώτατο όριο αποδοχών που προβλέπεται για τους ιατρούς του ΕΣΥ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …