Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στην Ξάνθη ο Γ.Γ. για την Επαγγελματική Εκπαίδευση Γ. Βούτσινος

Στην Ξάνθη ο Γ.Γ. για την Επαγγελματική Εκπαίδευση Γ. Βούτσινος

0

Παραβρέθηκε σε σύσκεψη με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους διευθυντές των ΕΠΑΛ του νομού- Ενημέρωση για το νέο νόμο

Την ανάγκη ανάδειξης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και τη σύνδεσής της με την αγορά εργασίας, υπογράμμισε ο κ. Βούτσινος, σε δηλώσεις στο «Ε»

Την Ξάνθη επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας, κ.Γεώργιος Βούτσινος το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Ιουλίου, στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών με εκπροσώπους-μέλη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θράκη.

Τις πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας πραγματοποίησε την επίσκεψή του στην Κομοτηνή, όπου και συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κωνσταντίνο Μπαντίκο.

Αργότερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο χώρο συνεδριάσεων της ΠΕ Ξάνθης για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Χρήστος Ιωαννίδης, οι Διευθυντές των τεσσάρων ΕΠΑ.Λ: 1.ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ (Προτύπου), Αθανάσιος Τερζόγλου,2. ο Διευθυντής 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Γεώργιος Μασούρας , 3.ο Διευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Γλαύκης, Ιωάννης Μπουσνάκης και 4. ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ, Βασίλειος Τζελέπης.

Στοχευμένη προσπάθεια για την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης

Εισερχόμενος στο χώρο της σύσκεψης, ο κ. Βούτσινος σε δηλώσεις του στο «Ε» σημείωσε: «Ομολογουμένως η παρουσία μου στην Θράκη σχετίζεται με τον νέο νόμο που υφίσταται για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Η μέριμνα για τις τοπικές ανάγκες σε συνδυασμό με το ζήτημα απορρόφησης στον παραγωγικό ιστό της περιοχής όλων όσων αποφοιτούν από τα επαγγελματικά λύκεια, συναποτελούν το περιεχόμενο της επίσκεψής μου», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Ως πρωτεύων στόχος τίθεται η ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, αφού είμαστε από τις τελευταίες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ακολουθούν αυτόν τον δρόμο. Θέλουμε και αιτούμαστε, συνάμα μία πιο αποτελεσματική επαγγελματική εκπαίδευση»

Τέλος, ο κ.Βούτσινος αναφέρθηκε με συντομία στο πνεύμα του νέου νομοθετήματος, επισημαίνοντας: «Τα παιδιά που διαλέγουν τον δρόμο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης πρέπει να είναι περισσότερα από αυτά που υπάρχουν σήμερα, πρέπει να μπορούν εύκολα να βρουν δουλειά. Αυτό ακριβώς το ζητούμενο αποτυπώνεται και στον νόμο και στο μηχανογραφικό. Άλλωστε, την άλλη εβδομάδα που θα βγουν τα δύο μηχανογραφικά, θα μπορούν να προβούν σε επιλογή και τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης».

Χρύσα Κιατίπη


Τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο επισκέφθηκε ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργο Βούτσινο είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη.

Θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο νέος νόμος για την επαγγελματική εκπαίδευση και η στενότερη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης η Διευθύντρια του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα κυρία Κωνσταντίνα Πισλή, ο συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα κ. Αδαμάντιος Κυρίμης και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας κυρία Ζωή Κοσμίδου.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…