Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Δεύτερη ευκαιρία για επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Δεύτερη ευκαιρία για επιχειρήσεις και επαγγελματίες

0

Ενστάσεις για τους πέντε κύκλους του προγράμματος

Δεύτερη ευκαιρία χιλιάδες αποκλεισμένες επιχειρήσεις και επαγγελματίες να διεκδικήσουν φθηνά κρατικά δάνεια από τις επιστρεπτέες προκαταβολές 3, 4, 5, 6 και 7 από το υπουργείο Οικονομικών, μέσω της υποβολής ενστάσεων στην πλατφόρμα  myBusinessSupport που άνοιξε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αίτημα επανεξέτασης μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2021. Στο αίτημα θα πρέπει να ενημερώσουν το σύστημα για ποιες από τις πέντε φάσεις της Επιστρεπτέας Προκαταβολής υπέβαλαν αίτηση η οποία απορρίφθηκε καθώς και για τους λόγους που κόπηκαν από την κρατική χρηματοδότηση. Παράλληλα θα πρέπει να στείλουν συνημμένα όλα τα δικαιολογητικά που να στηρίζουν το δικαίωμα της  ένστασης. Στη συνέχεια οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα επανεξετάσουν τα αιτήματα με βάση τα νέα δεδομένα.

Μετά τις ενστάσεις που θα υποβληθούν η ΑΑΔΕ θα επανεξετάσει τα αιτήματα στη βάση των νέων δεδομένων, προκειμένου να απορρίψει ή να δικαιώσει τους επαγγελματίες ή τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το προγραμματισμό της ΑΑΔΕ μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των ενστάσεων θα  αναρτηθούν στο Taxisnet τα ποσά που έχουν δοθεί από τους επτά κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής και αυτά που πρέπει να επιστραφούν στο κράτος. Οι δικαιούχοι έχουν τις εξής επιλογές:

-Να αποπληρώσουν  το συνολικό ποσό που οφείλουν σε 60 δόσεις με την καταβολή της πρώτης δόσης τον Ιανουάριο του 2022.

-να εξοφλήσουν εφάπαξ όλο το ποσό με επιπλέον «κούρεμα» ύψους 15% επί του επιστρεπτέου τμήματος.

-Να επιλέξουν όσοι είχαν μείωση εσόδων τουλάχιστον 30% το 2020 αντί του κουρέματος της οφειλής των τριών πρώτων κύκλων που φτάνει στο 50% να λάβουν «επιταγή» που θα έχει αξία ίση με το 35% των ποσών που έλαβε αθροιστικά κατά τις τρεις πρώτες φάσεις. Με την επιταγή θα μπορούν αποπληρώσουν τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να εξοφλήσουν το 100% της Επιστρεπτέας σε 60 δόσεις από 31/1/2022.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κομισιόν: Εγκρίθηκε το ελληνικό ΕΣΠΑ 2021-2027 ύψους 26 δισ. ευρώ

Το ελληνικό ΕΣΠΑ είναι το πρώτο που κατατέθηκε και εγκρίθηκε από την Κομισιόν Η Ελλάδα έγι…