Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άνοιξαν οι συνοριακοί σταθμοί Νυμφαίας, Ορμενίου, Κήπων, Καστανέων και Εξοχής  

Άνοιξαν οι συνοριακοί σταθμοί Νυμφαίας, Ορμενίου, Κήπων, Καστανέων και Εξοχής  

0

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την είσοδο στη χώρα. Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλες τις χερσαίες πύλες εισόδου

 «Σφραγισμένη» παραμένει μόνο η είσοδος του Αγίου Κωνσταντίνου

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει ισχύ έως και έως και τις 8 Ιουλίου, ανοίγουν επί 24ωρου βάσεων οι χερσαίες πύλες της χώρας. Συγκεκριμένα, λειτουργούν οι συνοριακοί σταθμοί Προμαχώνα, Ορμενίου, Νυμφαίας, Ευζώνων, Νίκης, Δοϊράνης, Καστανιών, Κήπων, Κρυσταλλοπηγής, Κακαβιάς και Εξοχής, ενώ ο συνοριακός σταθμός  Μαυροματίου, λειτουργεί από τις 8:00 έως τις 16:00 με ανώτατο όριο τα 250 άτομα ημερησίως.

Κλειστή παραμένει η δίοδος του Αγίου Κωνσταντίνου στα σύνορα της Ξάνθης, αφού δε λογίζεται ως συνοριακή πύλη και υπολείπεται σημαντικά σε υποδομές, όπως αυτές που απαιτούνται λόγω των συνθηκών της πανδημίας.

Προϋποθέσεις διέλευσης

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα είναι οι εξής:

  1. Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov. gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη Χώρα.
  2. Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, οφείλουν:

α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή και σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία, ή

β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19, που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, δύνανται να φέρουν είτε πιστοποιητικό νόσησης κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR ή κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) είτε Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της από 30.5.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 87), είτε αντίστοιχων ρυθμίσεων άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικές προϋποθέσεις προβλέπονται για την είσοδο στη χώρα μας των μονίμων κατοίκων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Να σημειωθεί ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test)

Τα μέτρα αυτα εφαρμόζονται α) στους διεθνείς αερολιμένες της Χώρας και τους αερολιμένες που διαθέτουν τελωνειακό και διαβατηριακό έλεγχο, β) στους λιμένες Πατρών, Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας και γ) στους συνοριακούς σταθμούς Προμαχώνα, Ορμενίου, Νυμφαίας, Ευζώνων, Νίκης, Δοϊράνης, Καστανιών, Κήπων, Κρυσταλλοπηγής, Κακαβιάς, καθώς και από 2.7.2021 στο συνοριακό σταθμό της Εξοχής, που θα λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση, όσον αφορά δε το μεθοριακό σταθμό του Μαυροματίου, από τις 8:00 έως τις 16:00 με ανώτατο όριο τα διακόσια πενήντα (250) άτομα ημερησίως. Ειδικά, τα πρόσωπα που εισέρχονται από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Μαυροματίου, υπόκεινται υποχρεωτικά στο συνοριακό σημείο ελέγχου σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ή σε έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…