Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Όλα καλά» στην Ξάνθη στην πρεμιέρα των πανελλαδικών

«Όλα καλά» στην Ξάνθη στην πρεμιέρα των πανελλαδικών

0

Καμιά απουσία. Κανείς  υποψήφιος τον Σεπτέμβριο. Πολλοί γονείς μαζεμένοι έξω από το 1ο ΓΕΛ (εξεταστικό)

Για άλλους υποψήφιους τα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας ήταν: « βατά και αναμενόμενα»,  για άλλους : «παράξενα και μπερδεμένα»!

 Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας έκαναν πρεμιέρα οι πανελλήνιες εξετάσεις χθες Δευτέρα (14/06) στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), με τους υποψηφίους να καλούνται μεταξύ άλλων να σχολιάσουν το κείμενο του Νίκου Γκάτσου «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά». Επίσης, οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν κείμενο με τίτλο «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο», που αφορά τα εφόδια και τις δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι νέοι για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής. Να σημειώσουμε ότι οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου.

Όλα καλά στην Ξάνθη με τις πανελλαδικές – Κανείς  υποψήφιος τον Σεπτέμβριο

Όπως μας αναφέρει ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Χρήστος Ιωαννίδης όλοι οι μαθητές προσήλθαν στην ώρα τους (πριν τις 8 π.μ.) προκειμένου να γίνει ο έλεγχος με τα τεστ. Δεν προέκυψαν προβλήματα, ούτε απουσίες ώστε να υποχρεωθούν σε επαναληπτική εξέταση τον Σεπτέμβριο.

Πολλοί γονείς μαζεμένοι έξω από το 1ο ΓΕΛ (εξεταστικό)

Πρώτη μέρα πανελλαδικών και από το πρωί πολλοί γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους παρέμειναν έξω από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης που είναι εξεταστικό κέντρο αλλά και σε άλλα κέντρα (όλα τα Λύκεια της πόλης) για να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους που έδιναν την μάχη των εξετάσεων.  Μάλιστα ήταν τόσοι πολλοί γεγονός που παραξένευσε τους εκπαιδευτικούς που ήταν επιτηρητές. Βέβαια δεν δημιούργησαν πρόβλημα  απλά περίμεναν υπομονετικά να τελειώσουν τα παιδιά τους.

Η πρώτη εκτίμηση από τα θέματα από τους υποψήφιους; Για άλλους: « βατά και αναμενόμενα»,  για άλλους : «παράξενα και μπερδεμένα»!

Αποστολή των γραπτών στο βαθμολογικό κέντρο

Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Ιωαννίδης στη 1.20 μ.μ. ακριβώς όλα τα γραπτά είχαν παραδοθεί από τους μαθητές, συγκεντρώθηκαν όλα μαζί συσκευάστηκαν όπως προβλέπει το αυστηρό πρωτόκολλο και παραδόθηκαν  στην εταιρεία των ΕΛΤΑ ταχυμεταφορές που με τη σειρά της τα συσκεύασε με πολλαπλές ειδικές σακούλες ώστε να μην υπάρξει περίπτωση παραβίασης. Τα γραπτά θα μεταφερθούν στο βαθμολογικό κέντρο για να ξεκινήσει η διαδικασία της βαθμολόγησης.

Με Αρχαία  – Μαθηματικά  – Βιολογία την Τετάρτη

Το πρόγραμμα της Τετάρτης για τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια:

ΤΕΤΑΡΤΗ 16-6-2021 – ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16-6-2021 – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16-6-2021 – ΒΙΟΛΟΓΙΑ, Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…