Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο προϊστάμενος της ΕΑΓΜΕ ΑΜΘ συναντήθηκε με τους δημάρχους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου

Ο προϊστάμενος της ΕΑΓΜΕ ΑΜΘ συναντήθηκε με τους δημάρχους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου

0

Συζητήθηκαν οι έρευνες για τα λιγνιτικά κοιτάσματα στην περιοχή και για φυσικό ζεόλιθο υψηλής ποιότητας

 

 

Με τους Δημάρχους Ορεστιάδας Βασίλειο Μαυρίδη και Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου συναντήθηκε στις 6 Μάϊου 2021, ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Μονάδας  Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης  (ΠΜΑΜΘ) της ΕΑΓΜΕ,  Δημήτριος Εξίογλου.

Και στους δύο Δημάρχους παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες της ΠΜΑΜΘ από το 1976 μέχρι σήμερα καθώς επίσης και η προσφορά της στην τοπική κοινωνία με την άμεση αντιμετώπιση υδρογεωλογικών προβλημάτων, κατολισθήσεων και καταστροφικών φαινομένων.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση με το Δήμαρχο Ορεστιάδας έγινε εκτενής αναφορά στις έρευνες που έχει εκπονήσει  η ΕΑΓΜΕ για λιγνιτικά κοιτάσματα στην περιοχή  και για φυσικό ζεόλιθο υψηλής ποιότητας σε Πεντάλοφο και Πετρωτά. Επίσης, συζητήθηκαν οι υδρογεωλογικές μελέτες που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης του ποταμού Άρδα. Στον τομέα της διαχείρισης των υδάτων τονίσθηκε η καλή συνεργασία της ΕΑΓΜΕ με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας (ΔΕΑΥΟ) στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται η παραχώρηση γεώτρησης από την ΕΑΓΜΕ για την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης του δήμου και παράλληλα η συνεργασία των δύο φορέων για την απογραφή των γεωτρήσεων.

Σε ότι αφορά το Δήμο Διδυμοτείχου η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα οξεία προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζει. Επίσης, διερευνήθηκε το ενδεχόμενο  συνεργασίας με την εκπόνηση ολοκληρωμένης πρότασης από την ΕΑΓΜΕ με στόχο την αύξηση της ποσότητας και τη βελτίωση της ποιότητας των νερών ύδρευσης του Δήμου.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας εφαρμογής ΑΑΔΕ για τη συμβολαιακή γεωργία

Αναμένεται την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου   Σε παραγωγική λειτουργία θα τεθεί – τη…