Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επαναλειτουργεί η εστίαση

Επαναλειτουργεί η εστίαση

0

«Τραπεζάκια έξω» ξανά έξι μήνες μετά

Τα μέτρα που προβλέπει η νέα ΚΥΑ

 

Από σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, επαναλειτουργεί η εστίαση μετά από έξι μήνες σε αναστολή.

Εστιατόρια , καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering κ.λπ. θα ανοίξουν αρκεί να διαθέτουν εξωτερικούς χώρους όπου οι πελάτες θα είναι αποκλειστικά καθήμενοι.

Οι επαγγελματίες εξασφάλισαν τις προμήθειές τους και ετοιμάζονται να στήσουν ξανά τα τραπεζάκια έξω, που είχαν αποθηκεύσεις στο εσωτερικό των καταστημάτων, η ήταν καλυμμένα με νάιλον ή απαγορευτικές κορδέλες. Το ωράριο από αύριο διαμορφώνεται από τις 5:00 μέχρι και τις 23:00. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες delivery και take away, χωρίς πάντως την παραμονή των πελατών στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό χώρο των επιχειρήσεων.

 

Μέχρι 10/5 εφαρμόζονται τα μέτρα της νέας ΚΥΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 3 Μαΐου στις 6.00 έως τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Για την επαναλειτουργία της εστίασης προβλέπεται ότι μόνο τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, τα clubs, οι μουσικές σκηνές, οι μπουάτ, αλλά και οι χώροι δεξιώσεων κ.λπ. θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα, 3 Μαΐου.

Αντίθετα, όλα τα εστιατόρια (πλην φοιτητικών εστιατορίων), και τα καφέ θα λειτουργήσουν αρκεί να διαθέτουν εξωτερικούς χώρους όπου οι πελάτες θα είναι αποκλειστικά καθήμενοι. Βασική προϋπόθεση είναι επίσης η μη αναπαραγωγή μουσικής.

Από την άλλη, «μισόκλειστα» θα είναι όλα τα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται εντός των κλειστών εμπορικών κέντρων και εν γένει σε όλες τις κλειστές αγορές, όπως σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων, αεροδρόμια, εμπορικές στοές κ.λπ., τα οποία θα λειτουργούν μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

Κατ’ εξαίρεση λειτουργούν και τα εστιατόρια, αναψυκτήρια, καφέ σε εσωτερικούς χώρους ξενοδοχείων, τα οποία εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά και υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα αποφυγής συνωστισμού και τηρούνται οι αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής.

 

Τα μέτρα

Επίσης στους κανόνες επαναλειτουργίας ισχύουν τα εξής:

-Υποχρεωτικό self test 2 φορές την εβδομάδα για τους εργαζόμενους

-Απολύμανση καταλόγων

– Υποχρεωτική τοποθέτηση απολυμαντικού σε κάθε τραπέζι

– Μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους εν αναμονή πελάτες, σύσταση για χρήση μάσκας στους καθήμενους στα καθίσματα ή το μπαρ

– Αποστάσεις τραπεζιών (90 εκ. χωρίς στο ενδιάμεσο να παρεμβάλλονται καρέκλες, 1.20 εκ. όταν παρεμβάλλεται καρέκλα στη μια πλευρά του τραπεζιού, 1.80 εκ. εάν παρεμβάλλονται 2 καρέκλες)

-Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τοποθέτηση 2 σκαμπό μαζί σε απόσταση 1.5 μ. η επόμενη δυάδα σκαμπό.

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…