Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εγκρίθηκαν οι εναέριοι ψεκασμοί ακμαιοκτονίας στην ΑΜΘ

Εγκρίθηκαν οι εναέριοι ψεκασμοί ακμαιοκτονίας στην ΑΜΘ

0

Μπορούν οι ψεκασμοί να ξεκινήσουν νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές

 

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών με εφαρμογή ψεκασμών υπέρμικρου όγκου (ULV) από αέρα και από το έδαφος, που είχε ζητηθεί κατ’ επειγόντως η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Α.Μ.Θ., προκειμένου να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά το πρόβλημα των κουνουπιών.

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε στις 20 Μαΐου την απόφαση για «Κατ’ εξαίρεση χορήγηση άδειας χρήσης βιοκτόνων σκευασμάτων για ULV εφαρμογή από εδάφους και αέρος για την αντιμετώπιση των ακμαίων κουνουπιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για το έτος 2021».

Αυτό σημαίνει ότι οι ψεκασμοί φέτος μπορούν να ξεκινήσουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και να περιορίσουν τις συνέπειες των κουνουπιών. Σε μία Περιφέρεια που έχει πολύ μεγάλες εστίες αναπαραγωγής και μόλυνσης κουνουπιών και βρίσκεται στη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου, που έχει οδηγήσει και σε θανάτους.

Κοινοποιώντας την εξέλιξη, την ικανοποίηση του εξέφρασε ο κ. Χαρίτου, ο οποίος ήταν ένας εκ των βουλευτών που είχε απευθύνει επερώτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα στο αρμόδιο Υπουργείο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…