Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φόβοι για  αναζωπύρωση του κορωνοϊού στον Εχίνο

Φόβοι για  αναζωπύρωση του κορωνοϊού στον Εχίνο

0

47χρονη και 65χρονη τα  νέα θύματα  – Νοσηλεύονται άλλα δύο άτομα στην Αλεξανδρούπολη . Δέκα νέα κρούσματα στον οικισμό  – Πιθανολογείται ότι συνδέονται με κηδεία όπου δεν τηρήθηκαν τα μέτρα

 

 

Μόνο δέκα άτομα από τον Εχίνο έκαναν εμβόλιο! Επιβεβαιώνεται η αντίδραση και η καχυποψία των κατοίκων

Ανησυχία για το επερχόμενο Ραμαζάνι με τους επαναπατρισθέντες- Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Σάββατο στον Εχίνο για Rapid Test

 

 

Η κοινωνία του Εχίνου θρηνεί άλλα δύο θύματα του κορωνοϊού που κατέληξαν χθες στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου νοσηλευόταν. Πρόκειται για μια νέα γυναίκα μόλις 47 ετών και μία 65 ετών. Στο μεταξύ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται άλλα δύο άτομα από τον Εχίνο.

 Εμφανίστηκαν δέκα νέα κρούσματα – Πιθανολογείται ότι συνδέονται με κηδεία όπου δεν τηρήθηκαν τα μέτρα

Μετά από μια περίοδο που ο Εχίνος ήταν covid – free περιοχή τελευταία εμφανίστηκαν 10 νέα κρούσματα. Πιθανολογείται ότι συνδέονται με κηδεία όπου δεν τηρήθηκαν τα μέτρα.

Το γεγονός αυτό σκόρπισε ιδιαίτερη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές αλλά και στην τοπική κοινωνία που έχει νωπό ακόμη τον εφιάλτη του παρατεταμένου γενικού lockdown και την μακριά λίστα των απωλειών από την πανδημία.

 Μόνο δέκα άτομα από τον Εχίνο έκαναν εμβόλιο

 Οι κάτοικοι του Εχίνου αν και ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο απ΄ όλους τους οικισμούς για πολύ καιρό και ίσως αυτό θα ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνουν όλοι εμβόλιο, τελικά δεν έχουν πειστεί για την αναγκαιότητά του. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες μας στα δέκα άτομα ανέρχονται μόνο αυτοί που έχουν κάνει εμβόλιο από τον οικισμό, αριθμός πολύ μικρός που επιβεβαιώνει την αντίδραση και την καχυποψία.

 Ανησυχία για το επερχόμενο Ραμαζάνι

 Η ανησυχία εντείνεται καθώς σε 20 μέρες οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας θα γιορτάσουν το Ραμαζάνι και θα έρθουν όπως και πέρσι οι ξενιτεμένοι οικονομικοί μετανάστες από χώρες της Ευρώπης. Οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι είναι απαραίτητο να τηρηθούν όλοι οι κανόνες με τα τεστ και την καραντίνα όσων επαναπατρίζονται ώστε να μην επαναληφθούν τα περσινά στον Εχίνο αλλά και σ΄όλη της περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

 Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Σάββατο στον Εχίνο για Rapid Test

Λόγω της παρατηρούμενης αύξησης κρουσμάτων στην περιοχή, το Σάββατο 3 Απριλίου, θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, για την διενέργεια Rapid Test.Η λήψη θα γίνεται από τις 9:00 έως τις 14:00.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…