Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

0

Από νέα κρούσματα καλά πάμε
Ναι, τα καλά και σωστά να λέγονται και να επαινούνται. Μέρες αρκετές τώρα ο νομός μας βρίσκεται χαμηλά στον πίνακα των νέων κρουσμάτων του ιού.
Προφανώς το χαμηλό ιικό φορτίο την περίοδο δεν είναι τυχαίο. Απεναντίας θα έλεγα. Οι Ξανθιώτες σε πόλη και χωριά προσέχουν, τηρούν τα απαραίτητα μέτρα, φορούν μάσκα και γενικά η συμπεριφορά είναι προσεκτική και θα λέγαμε λογική.
-Ισχύει απόλυτα το «προσέχω για να έχω την υγειά μου».
Γ.Δ.


Ένας πονηρός διακινητής
Δεν το πίστευαν ούτε οι αστυνομικοί όταν το διαπίστωσαν τελικά. Ότι το δίκυκλο που σταμάτησαν για έλεγχο είχε για συνεπιβάτη έναν μη νόμιμο μετανάστη!
Η έκπληξή τους ήταν μεγάλη διότι δεν περίμεναν να το συναντήσουν αυτό να γίνεται διακίνηση με ένα άτομο και με δίκυκλο μάλιστα. Όταν έχουν δει τα μάτια τους φορτηγά κάθε τύπου και Ι.Χ. να μεταφέρουν δεκάδες μετανάστες, που να πάει το μυαλό σου ότι το δίκυκλο που περνάει κάνει διακίνηση μετανάστη!
Κι όμως, οι αστυνομικοί έχουν πείρα. Το μάτι τους πλέον «κόβει»  και εντοπίζουν τον παραβάτη.
Γ.Δ.


Επισκέψεις δημάρχων
Φίλος παλιός και ιδιαίτερα αγαπητός που μένει σε χωριό του νομού μας, μου εξέφρασε ένα παράπονο που αφορά τους δημοτικούς μας άρχοντες.
Μου ανέφερε λοιπόν πως μήνες τώρα μετά τις δημοτικές εκλογές, δεν έχει επισκεφθεί το χωριό τους όχι ο δήμαρχος, ούτε ένας αντιδήμαρχος.
Πλήρη αδιαφορία, απόλυτη απουσία ενδιαφέροντος για τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Καλύπτονται από την πανδημία, βρήκαν δικαιολογία τώρα και δεν πατάει το πόδι του κανείς.
Ούτε η συμπολίτευση που διοικεί, ούτε η αντιπολίτευση.
Απουσία πλήρης ενώ τα προβλήματα υπάρχουν και περιμένουν λύσεις.
-Κύριοι της αυτοδιοίκησης τ’ακούσατε;
Γ.Δ.


Τσάρλι Τσάπλιν
Ο Τσάρλι Τσάπλιν έζησε 88 χρόνια και μας άφησε 3 δηλώσεις:
1) Τίποτα δεν είναι για πάντα σε αυτόν τον κόσμο, ούτε καν τα προβλήματά μας.
2) Η πιο χαμένη μέρα στη ζωή είναι η μέρα που δεν γελάμε
3) Οι έξι καλύτεροι γιατροί στον κόσμο είναι: ο ήλιος, η ξεκούραση, η άσκηση, η διατροφή, ο αυτοσεβασμός και οι φίλοι.
Γ.Δ.


Que te la pongo
Άλλοτε τέτοια μέρα η πόλη μας είχε τελείως διαφορετική όψη. Το καρναβάλι στην κορύφωσή του. Μασκαράδες παντού, το ποτό έρεε άφθονο, στα μπαράκια το αδιαχώρητο και όλη η πόλη να δονείται στη μουσική  του τραγουδιού Que te la pongo. Ένα κομμάτι που κάποιοι πολλοί αγάπησαν και έγινε σήμα κατατεθέν του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού και κάποιοι άλλοι όμως αντικαρναβαλιστές δεν θέλουν ούτε να θυμούνται. Είναι αυτοί που απολαμβάνουν αυτές τις μέρες χωρίς καρναβάλι πέρσι και φέτος.
Ναι υπάρχει και αυτή η μερίδα που αντιτίθεται  από πεποίθηση και αυτό είναι σεβαστό.
Καλά Κούλουμα!!!!
Μ.Ξ.


«Η μάστιγα του θεού»
Αν ο γνωστός Αττίλας είχε αποκαλεστεί από τους ευρωπαϊκούς λαούς μ’ αυτήν την έκφραση λόγω του κακού που προκαλούσε απ’ όπου περνούσε με τον στρατό του, η Ξάνθη και άλλες περιοχές βιώνουν μια παρόμοια μάστιγα.
Αναλογικά, πρόκειται για την μάστιγα των Ρομά.
Κλέβουν, ρημάζουν χωρίς αναστολή.
Πρόσφατες είναι οι λεηλασίες στον χώρο της επιχείρησης Σκαρλάτου.
Παράλληλα, δρουν στην ύπαιθρο χώρα όπου δεν έχουν αφήσει καλώδιο, σίδερο και ο,τιδήποτε έχει αξία μεταπώλησης.
Εντοπίζουν τους χώρους λεηλασίας, οργανώνονται και εφορμούν χωρίς φόβο, χωρίς την παραμικρή αναστολή.
Γ.Δ.


«Η μάστιγα του Θεού» ΙΙ
Το γεγονός της πρωτοφανούς αυτής λειτουργίας σε βάρος της περιουσίας διαφόρων πολιτών, έχει μια αιτιολογία. Κι αυτή είναι η ανοχή που καλλιεργήθηκε χρόνια τώρα από τις πράξεις.
Η ανοχή έχει εκληφθεί από αυτούς ως ασυδοσία κι έτσι δρουν παρανομώντας γνωρίζοντας πως δεν θα τιμωρηθούν ή η τιμωρία τους θα είναι ασήμαντη.  Οπότε, επανέρχομαι σύντομα στο έργο τους.
Γνωρίζουν ότι η Αστυνομία έχει βαρεθεί πλέον μ’αυτούς, γνωρίζουν ότι οι δικαστές δείχνουν επιείκεια απέναντί τους, η κοινωνία εν γένει τους αποφεύγει και οι μόνοι που τους αγκαλιάζουν είναι οι πολιτικοί μας για τους γνωστούς και ευνόητους λόγους.
Όμως, η ιστορία θα πρέπει να έχει κι ένα τέλος. Αρκετά δεινά έχει υποφέρει η Ξάνθη από τους Ρομά. Αρκετή η ανοχή, η Πολιτεία θα πρέπει να πάρει μέτρα οπωσδήποτε.
Γ.Δ.


Μία επιστολή
Λάβαμε μια σύντομη επιστολή από τον γνωστό συμπολίτη μας Γιάννη Τσεγγελίδη, πρώην κοινοτάρχη Κομνηνών και πρώην δήμαρχο Σταυρούπολης επίσης.
Η επιστολή φέρει τον τίτλο «Η κοιλάδα του Νέστου» και δημοσιεύεται σήμερα σε άλλη σελίδα.
Το περιεχόμενο της επιστολής είναι ενδιαφέρον διότι θίγει ένα υπαρκτό θέμα, αυτό της πτωτικής πορείας των Νεστοχωρίων.
Παράλληλα επισημαίνει την τραγική σημερινή κατάσταση που δεν δημιουργεί καμία αισιοδοξία αντιστροφής του κλίματος.
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που αφορά τον ίδιο τον Γιάννη Τσεγγελίδη κι αυτή είναι η δική μας άποψη γι’αυτά που θίγει, διότι καλή και απαραίτητη η επισήμανσή του σήμερα, όμως ας μην ξεχνάμε για την σωστή εξαγωγή συμπερασμάτων και το χθες που οδήγησε στο σήμερα.
Γ.Δ.


Το αποτέλεσμα μετράει…
Άλλη μια προσπάθεια των φορέων για να συζητήσουν πως θα πετύχουν ειδικά μέτρα στήριξης για τον νομό μας που είναι αλήθεια επλήγη ιδιαίτερα από την πανδημία. Και δεν είναι η πρώτη. Ήταν μετά το καλοκαίρι που είχαν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος δεσμεύτηκε για ειδικό πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις της Ξάνθης αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Το μόνο που έγινε είναι το +20% που δίνει το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας της περιφέρειας για τις επιχειρήσεις της Ξάνθης.
Καλές οι συσκέψεις των φορέων αλλά το θέμα είναι να έχουν και ένα αποτέλεσμα. Πολλές φορές έχουν γίνει ανάλογες και για πολλά θέματα. Ελάχιστες φορές είχαν κάποιο αποτέλεσμα (σ.σ. Αστυνομική σχολή, Βατοπέδι κ.ά) κι όχι γιατί δεν είχαν δίκιο αλλά γιατί η κεντρική διοίκηση κάνει αυτό που θέλει και μόνο όταν στριμωχτεί πολύ ακούει τους φορείς.
Μ.Ξ.


Φετουλάχ Γκιουλέν: Το μήνυμα του στην Ελλάδα
Δηλώσεις για την Ελλάδα έκανε σε παρουσίαση βιβλίου του ο ορκισμένος εχθρός  του Ερντογάν Φετουλάχ Γκιουλέν. Είπε συγκεκριμένα ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ Τούρκος ιμάμης: “Η Ελλάδα για εμάς είναι πολύ σημαντική. Τα δύο έθνη για μια περίοδο θεωρούνταν αδέλφια. Κάποιοι ακολουθώντας λάθος τακτικές και στρατηγικές μας χώρισαν από φίλους και συνοδοιπόρους. Ίσως μια μέρα αυτοί οι άνθρωποι να συγκεντρωθούν πάλι όλοι μαζί… Δεν θέλω να υποστηρίξω καμία πλευρά για οποιονδήποτε λόγο. Είτε κάποιος είναι αθώος είτε αδικημένος αυτοί τότε είναι δυνατόν να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο. Αυτό διδάσκει άλλωστε ο ουμανισμός. Στην Τουρκία και στη Συρία και σε πολλές άλλες χώρες υπάρχουν άνθρωποι που όταν σκέφτονται μια άλλη χώρα, η πρώτη που έρχεται στο νου τους είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα έδειξε γενναιότητα. Έδειξε ότι είναι μια χώρα αδερφός. Και εμείς λόγω της αδελφοσύνης αυτής, τους θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση. Έτσι θα γραφτεί στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας με φανταχτερό χρυσό και ασήμι. Είναι μια συμπεριφορά η οποία υπόσχεται ενότητα και ομόνοια για το μέλλον μας…”.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …