Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

0

Χρόνια μας κοροϊδεύουν
Τα έχω πια βαρεθεί να τα ακούω κάθε χρόνο. Μάλιστα δεν σας κρύβω πως θυμώνω και εκνευρίζομαι που η πολιτεία συνεχίζει ν’ αδιαφορεί για μια δική της παράλειψη.
Ο λόγος για δυο αιτίες. Η μία τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα (οχήματα) που φθάνουν τα 500.000 και δεύτερη αιτία, τα χιλιάδες επίσης διάφορα οχήματα που δεν περνούν ΚΤΕΟ κι όμως κυκλοφορούν.
Εκατομμύρια συνέλληνες νιώθουν να μας κοροϊδεύει το αρμόδιο υπουργείο, η πολιτεία.
Να μας περιγελούν οι ανασφάλιστοι και να μας κοροϊδεύουν.
-Αλήθεια ποιους φροντίζει, ποιους προστατεύει αυτή η πολιτεία χρόνια τώρα;
Γ.Δ.


Έστω κι έτσι
Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου «ξεκίνησαν»  οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές 2021.
Μόνον που επρόκειτο για ένα διαφορετικό ξεκίνημα όπως διαβάσατε στο φύλλο της Τρίτης.
Ήταν ένας διαφορετικός τρόπος, ηλεκτρονικός, διαδικτυακός.
Με τον τρόπο αυτόν, όπως δήλωσε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης «κρατάμε τον θεσμό ζωντανό με την βεβαιότητα ότι το 2022 θα είμαστε όλοι μαζί μια τεράστια αγκαλιά».
Δυστυχώς, δυο χρονιές «έφυγαν»  χωρίς τις ΘΛΕ, χωρίς το Ξανθιώτικο Καρναβάλι μας.
Σημειολογικά,  για τις 55η και 56η χρονιές.
Η υπόθεση του κορωνοϊού δυστυχώς πολλά έχει αλλάξει στη ζωή μας προσωπική και συλλογική.
Γ.Δ.


Είναι ένα πρόβλημα
Πράγματι, είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα τα χρέη των ιδιωτών προς τους δήμους. Το μεγαλύτερο δε ποσοστό αυτών προέρχονται από επαγγελματίες.
Μάλιστα παρότι έγινε προσπάθεια ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων με αρκετές δόσεις, η ανταπόκριση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
Στους περιφερειακούς δε δήμους υπάρχουν και χρέη από την ύδρευση και αυτά γίνονται αιτία πολλές φορές καυγάδων, αντεγκλήσεων κλπ.
Άλλοι δήμοι καταφεύγουν για είσπραξη των χρεών με να τα δηλώνουν στην Εφορία με την προσδοκία πως κάποτε θα τα εισπράξουν.
Γ.Δ.


Κλοπές και κλοπές
Μην ξαφνιαστείτε αγαπητοί συμπολίτες μ’ αυτό που θα διαβάσετε διότι συμβαίνει πράγματι.
Λοιπόν, υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες οι οποίοι αρέσκονται να κλέβουν τα λουλούδια που φυτεύει ο δήμος στα διάφορα παρτέρια.
Κάποιοι άλλοι πάλι κλέβουν τα νεαρά δενδρύλλια που φυτεύονται και κάποιοι τρίτοι και χειρότεροι, σπάνε τα μικρά νεοφυτεμένα δεντράκια.
Μην ξαφνιάζεστε αγαπητοί. Τα παραπάνω συμβαίνουν δυστυχώς από συμπολίτες μας.
Τώρα το ποιοι είναι αυτοί, ο δήμος θα πρέπει να το ψάξει να μας το πει.
Γ.Δ.


Όλα θα ξεχαστούν, ένα θα μείνει
Ανθρώπινο, συνυφασμένο με την φύση του ανθρώπου και τις ανάγκες του όπως έχουν διαμορφωθεί.
Σε λίγο καιρό, βδομάδες ή μήνες, θα έχουν ξεχαστεί και ο Λιγνάδης και οι διάφοροι με τις σεξουαλικές υποθέσεις παρενόχλησης.  Αναλογικά, όσο θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί, ο νεοέλληνας θα ξεχάσει επίσης και τον κορωνοϊό και την ταλαιπωρία του εγκλεισμού. Μόνον όσοι έχασαν τον άνθρωπό τους θα πονάνε.
Εκείνο όμως που δεν πρόκειται να ξεχαστεί είναι η Οικονομία. Είναι τα έσοδα- έξοδα, είναι το πορτοφόλι. Αυτό θα μετρήσει απόλυτα και καταλυτικά από δω και πέρα πλέον.
Είναι το επίπεδο διαβίωσης κάθε οικογένειας, είναι η εργασία, είναι η προσδοκία των καλύτερων ημερών μετά την πτώση των δεικτών επί σειρά ετών.
Η ανάπτυξη θα είναι το ζητούμενο, η Οικονομία που θα μετρήσει στη ζυγαριά.
Όλα τα υπόλοιπα θα έχουν ξεχαστεί.
Γ.Δ.


Γνωριμία με την ύπαιθρο
Η παρατήρηση έγινε από φίλο του βουνού και είναι τσεκαρισμένη. Ενδεχομένως δε να το έχετε κάνει και κάποιοι από σας αγαπητοί αναγνώστες.
Λοιπόν, διαπιστωμένο, έχουν αυξηθεί οι ξανθιώτες που γνώρισαν την ύπαιθρο χώρα του νομού κυρίως όμως πέριξ της πόλης. Αιτία και αφορμή ο περιορισμός λόγω του γνωστού ιού.
Έτσι, για να βγουν έξω, να περπατήσουν, σταδιακά, έχουν γνωρίσει την περιοχή της Εκκλησιαστικής Σχολής, αυτήν των Μονών και βέβαια την διαδρομή της «θηλιάς» .
Εκεί όμως που έγινε το μεγάλο «μπαμ»  είναι η διαδρομή προς το ύψωμα Στ. Τσακίρης (Αυγό).
Εκατοντάδες ξανθιώτες κάθε ηλικίας βρήκαν την ευκαιρία και ανέβηκαν στην κορυφή.
Πρόκειται για μια εύκολη σχετικά ανάβαση, υπάρχει μονοπάτι και η θέα της Ξάνθης από κάτω είναι εξαιρετική όπως και προς τον βορρά.
-Ευκαιρία λοιπόν για μια γνωριμία για όσους δεν ανέβηκαν. Αυτή δε η εποχή είναι η καλύτερη.
Γ.Δ.


Για γέλια ή…
Στην αρχή γέλασα. Μετά θύμωσα και αγανάκτησα για το μέγεθος της έλλειψης γνώσης εκ μέρους ανθρώπων που κυβερνούν κι έχουν ευθύνη να διοικήσουν το υπουργείο τους.
Απογοήτευση σκέτη και διαβάστε για να βγάλετε συμπεράσματα.
Λοιπόν, υπουργοί, χωρίς συναίσθηση της απόφασής τους, αποφάσισαν δύο πράγματα μετά την κακοκαιρία που έπληξε τους κατοίκους των βορείων προαστίων.
Το πρώτο να μειώσουν το ποσό του ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνουν οι βίλες κατά 30% και το δεύτερο, στο ίδιο επίπεδο (ανοησίας) να μειώσουν τον λογαριασμό των κινητών τηλεφώνων των ίδιων κατοίκων!!
Οι άνθρωποι ή άγνοια έχουν ποιοι κατοικούν εκεί και ποιου ύψους εισοδήματα έχουν ή μας κοροϊδεύουν χωρίς να κοκκινίζουν.
Ομολογώ πως τέτοια ξεφτίλα δεν την περίμενα…
Γ.Δ.


Τσίκνισμα… εν οίκω
Τσικνοπέμπτη σήμερα και κατά το έθιμο οι Έλληνες το «τσικνίζουν», δηλαδή τιμούν την ημέρα αυτή ψήνοντας κρέας στο σπίτι ή βγαίνοντας το βράδυ έξω στις ταβέρνες όπου βέβαια γίνεται το αδιαχώρητο.
Επειδή όμως και φέτος τα πράγματα δεν ευνοούν τις συγκεντρώσεις κυρίως έξω, η Τσικνοπέμπτη θα γιορταστεί και τηρηθεί το έθιμό της μέσα, στα σπίτια.
Οι μερακλήδες του εθίμου θα ψήσουν στα μπαλκόνια τους, ενώ άλλοι πιο «μαζεμένοι»  αντί ψησίματος θα παραγγείλουν απ’ έξω ή θα ψήσουν στο φούρνο.
Τελικά, σημασία έχει να περάσουμε όπως ο καθένας θέλει και η ανάγκη της προστασίας από τον ιό μας υποχρεώνει.
Γ.Δ.


Πρόγραμμα υλοτόμησης από το Δασαρχείο στο δάσος της Παναγίας
Τις τελευταίες μέρες πολλοί περιπατητές που εξορμούν προς τον δρόμο της Παναγίας μας μεταφέρουν ότι γίνονται εργασίες στο δάσος όπως κόψιμο δέντρων και κλαδιών και καθαρισμός, ενώ αναρωτιούνται ποιος είναι ο φορέας που τις κάνει. Διερευνήσαμε το θέμα αρμοδίως και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι οι εργασίες δεν γίνονται από το δήμο αλλά από το Δασαρχείο το οποίο και υλοποιεί ένα πρόγραμμα υλοτομιών μετά από προσημάνσεις. Ένα πρόγραμμα που υλοποιείται μία φορά στα 10 χρόνια. Τα δέντρα που υλοτομούνται διατίθενται στο εμπόριο. Να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται καθαρά για πρόγραμμα υλοτόμησης και όχι τεχνικών έργων ή αναδασώσεων. Αυτά είναι άλλα προγράμματα  που υλοποιεί κατά καιρούς το Δασαρχείο Ξάνθης.
Και επειδή πολλοί αναρωτιούνται γιατί όταν γίνονται αναδασώσεις δεν φυτεύονται δέντρα που δεν είναι εύφλεκτα, αλλά και πάλι πεύκα που ως γνωστόν είναι πολύ εύφλεκτα,  ο κ. Δασάρχης Ξάνθης μας ενημέρωσε ότι έχει …γνώση το Δασαρχείο και την επομένη φορά που θα γίνει αναδάσωση θα φυτευτούν πλατύφυλλα.
Μ.Ξ. 


Περισσότερα εμβόλια
Καλά πάνε οι εμβολιασμοί στην Ξάνθη λένε οι ειδικοί ωστόσο όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι αργός ο ρυθμός. Αυτό δεν οφείλεται κατά κύριο λόγο – όπως αρχικά εκφράζονταν φόβοι – στην επιφύλαξη των πολιτών, στην αμφισβήτηση των εμβολίων ή τον φόβο για πιθανές παρενέργειες αλλά στο γεγονός ότι τα εμβόλια δεν είναι αρκετά και έρχονται με το σταγονόμετρο… Αυτό βέβαια είναι πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό φαινόμενο και όχι τοπικό. Κάποιες εταιρείες παραγωγής εμβολίων δεν κράτησαν τις δεσμεύσεις τους στην ΕΕ με αποτέλεσμα να προχωρά αργά ο εμβολιασμός. Σύμφωνα με πληροφορίες από πολίτες της Ξάνθης που έχουν κάνει εμβόλιο η πιο συνήθης παρενέργεια, που όμως είναι ανώδυνη, είναι από το απλό τσίμπημα μέχρι κάποια δέκατα και λίγο ρίγος που όμως διαρκεί 1 μέρα. Αυτό είναι ένδειξη ότι ο οργανισμός αντιδρά και παράγει αντισώματα.
Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, με τα κρούσματα και τις μεταλλάξεις, το εμβόλιο είναι η μόνη μας ελπίδα για να ανακτήσουμε την ελευθερία μας  και αυτό το καταλαβαίνουμε κάθε μέρα και περισσότερο. Διαφορετικά θα είμαστε σ’ ένα μόνιμο lockdown κι αυτό πόσο μπορούμε να το αντέξουμε ακόμη;
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…