Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Νέα απόπειρα διεκδίκησης όσων υποσχέθηκαν, αλλά δεν έδωσαν στην Ξάνθη

Νέα απόπειρα διεκδίκησης όσων υποσχέθηκαν, αλλά δεν έδωσαν στην Ξάνθη

0

Σε κοινή διαδικτυακή σύσκεψη καλεί αρχές και παραγωγικούς φορείς το Επιμελητήριο

Σ. Μωραΐτης: «Μας έχουν κλειστούς, να συμπαραστεκόμαστε στην Αττική, ενώ μεγάλο μέρος των τοπικών επιχειρήσεων έχει καταστραφεί»

Νέα απόπειρα να διεκδικήσει η Ξάνθη πρόσθετες ενισχύσεις που, κατά κοινή ομολογία απαιτούνται, αλλά ακόμη δεν έχουν δοθεί, κάνει το Επιμελητήριο Ξάνθης, καλώντας σε διαδικτυακή σύσκεψη τις αρχές και τους φορείς της περιοχής, την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:30. Αντικείμενο της συζήτησης θα αποτελέσουν οι κοινωνικό – οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στο νομό μας και οι τρόποι αντιμετώπισης τους.

«Μας έδωσαν υποσχέσεις τον Ιούλιο για ικανοποίηση των μέτρων ενίσχυσης που προτείναμε, αλλά έκτοτε δεν είχαμε καμία ανταπόκριση»
Στέλιος Μωραΐτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ξάνθης

«Καλούμε σε μια πανξανθιώτικη τηλεδιάσκεψη για να συζητηθεί το μέλλον της Ξάνθης», σημειώνει στο «Ε» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέλιος Μωραΐτης, τονίζοντας ότι διανύουμε το δεύτερο καρναβάλι που η Ξάνθη είναι κλειστή, παρότι είναι γνωστό πως μεγάλο τμήμα του τζίρου των ξανθιώτικων επιχειρήσεων είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διοργάνωση.

«Λάβαμε υποσχέσεις και από τον υπουργό Ανάπτυξης στη συνάντησή μας στις 13/7 και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι μέσα σε δύο το πολύ μήνες θα ικανοποιούνταν πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης που είχαμε προτείνει στην κυβέρνηση. Ωστόσο, έκτοτε δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση παρότι η περιοχή μας βιώνει μία οικονομική ισοπέδωση», επισημαίνει ο κ. Μωραΐτης, συμπληρώνοντας ότι «ενώ οι επιχειρήσεις της Αττικής λαμβάνουν ενισχύσεις λόγω των επιπτώσεων, το αθηναϊκό κράτος δε δίνει σημασία στην Ξάνθη, η οποία είναι ανάμεσα σε εκείνες τις περιοχές που καταστράφηκαν από τις συνέπειες της πανδημίας».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει στη σύσκεψη τον μητροπολίτη, τους βουλευτές, τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές, τις παρατάξεις των αντιπολιτεύσεων και τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, προκειμένου να διεκδικήσουν όλοι μαζί τη στήριξη της Πολιτείας για τις τοπικές επιχειρήσεις. «Μας έχουν κλειστούς, με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, για να συμπαραστεκόμαστε στην Αττική, και την ίδια στιγμή οι οικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται κάθε μέρα και περισσότερο για την τοπική οικονομία», καταλήγει ο κ. Μωραΐτης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…