Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ «Έφυγε» αιφνίδια ο ξανθιώτης αθλητικογράφος Παναγιώτης Συρόπουλος

«Έφυγε» αιφνίδια ο ξανθιώτης αθλητικογράφος Παναγιώτης Συρόπουλος

0

Θλίψη στην Ξάνθη και στην αθλητική κοινότητα

Υπήρξε επί μακρόν συνεργάτης της εφημερίδας μας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών, ο ξανθιώτης αθλητικογράφος Παναγιώτης Συρόπουλος, γεμίζοντας θλίψη την αθλητική κοινότητα, αλλά και όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του.

Ο Παναγιώτης έπαθε έμφραγμα πριν μερικές ημέρες και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε διπλό by pass σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο στη συνέχεια και αφού ολοκληρώθηκε η επέμβαση, κατέληξε.

Ήταν υπάλληλος του υπουργείο Παιδείας, ωστόσο οι περισσότεροι τον γνώρισαν από τις αθλητικές ανταποκρίσεις του σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.

Ήταν για αρκετά χρόνια συνεργάτης της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ και αθλητικογράφος με μεγάλη αγάπη, μεράκι και παρουσία στα αθλητικά τεκταινόμενα της περιοχής.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού.

Ένα κείμενο από καρδιάς

Το αθλητικό-ποδοσφαιρικό ρεπορτάζ από προχθές Τρίτη είναι φτωχότερο.

Έφυγε από κοντά μας ένας εξαίρετος εργάτης του χώρου, ένας άνθρωπος που υπηρέτησε την αθλητική δημοσιογραφία με συνέπεια και ήθος.

Πρόκειται για τον αγαπητό συμπολίτη μας, αθλητικογράφο Παναγιώτη Συρόπουλο.

Από νεαρός ο Παναγιώτης Συρόπουλος εξεδήλωσε την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και τα τοπικά ποδοσφαιρικά νέα.

Στην αρχή ασχολήθηκε με τα τοπικά Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα κι αργότερα με συνέπεια και χωρίς φανατισμούς, υπηρέτησε και τις μεγάλες κατηγορίες όπου  και διακρίθηκε ως ανταποκριτής αθλητικών εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Παράλληλα με ενθουσιασμό, σοβαρότητα και συνέπεια επί σειρά ετών, υπήρξε ο αθλητικός συντάκτης της Εφημερίδας μας.

Ακούραστος, πάντα ενημερωμένος σωστά, μάχιμος αλλά ποτέ φανατικός, υποστήριζε την τοπική μας ομάδα με σοβαρότητα και έγκυρη κάλυψη των αγώνων της, ενώ με την αρθρογραφία του επεσήμανε τα λάθη και επαινούσε τις σωστές ενέργειες και αποφάσεις.

Ήταν δίπλα, ήταν η παρουσία του έντονη, ξεχωριστή και καλοπροαίρετη.

Πριν λίγα χρόνια, τιμήθηκε με το βραβείο του ΠΣΑΠ για την πολύχρονη παρουσία και προσφορά στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικά.

Ο Παναγιώτης Συρόπουλος αποτελούσε για τους νεότερους αθλητικογράφους παράδειγμα μίμησης  και σημείο αναφοράς.

Πριν λίγες ημέρες είχε πρόβλημα με την καρδιά του το οποίο τον οδήγησε στο να υποστεί ένα διπλό μπαϊ πας. Δυστυχώς, η καρδιά του δεν άντεξε, δεν ανταποκρίθηκε και προχθές, Τρίτη, άφησε την τελευταία του πνοή στο Διαβαλκανικό.

Η είδηση του θανάτου γέμισε θλίψη στην κοινωνία της Ξάνθης κι όχι μόνο στους ασχολούμενους με τα αθλητικά πράγματα.

Έφυγε σε ηλικία 59 χρόνων και είχε να προσφέρει αρκετά ακόμη τόσο στην οικογένειά του όσο και τον δημοσιογραφικό χώρο που υπηρέτησε με συνέπεια σαν ερασιτέχνης, από αγάπη και ενδιαφέρον.

Στην οικογένειά του, την σύζυγό του και τον γιό του, η οικογένεια της εφημερίδας μας εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια για τον αδόκιμο θάνατό του.

Για μας, ήταν και θα συνεχίσει να είναι «ο Παναγιώτης μας», ο ευγενικός και πάντα θετικός και δοτικός φίλος και μοναδικός άνθρωπος του αθλητικού ρεπορτάζ.

-Καλό ταξίδι, αγαπημένε φίλε!

Γ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…