Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Υποστηρικτής της σκληρής γραμμής φέρεται ο Μητροπολίτης Ξάνθης για τα Θεοφάνια

Υποστηρικτής της σκληρής γραμμής φέρεται ο Μητροπολίτης Ξάνθης για τα Θεοφάνια

0

Μαζί με τους Μητροπολίτες Γουμενίσσης και Διδυμοτείχου άσκησε σκληρή κριτική στο κλείσιμο των ναών την ημέρα των Φώτων κατά τη συνεδρίαση της 12μελούς Ιεράς Συνόδου

Ο πρωθυπουργός κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες

 

«Μας περιφρονούν. Μας χρησιμοποιούν», δήλωναν μεταξύ άλλων, Ιεράρχες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της 12μελούς Ιεράς Συνόδου που συνεδρίασε υπό τον Προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Σύμφωνα με το vima.gr, τρεις μητροπολίτες, οι Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός και Ξάνθης κ. Παντελεήμων άσκησαν κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις πόρτες των Ναών την ημέρα των Θεοφανείων.

Πάντως, ερωτηθείς σήμερα ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης για το θέμα που προέκυψε με την Εκκλησία για τους ναούς στα Θεοφάνια, εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά.

Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν θα υπάρξει νέα διαμεσολαβητική προσπάθεια εντός της ημέρας προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.

Toν προβληματισμό του για τη χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου εξέφρασε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το τετ-α-τετ των δύο ανδρών στο ενδιάμεσο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά το συντομότερο στα σχολεία.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…