Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε πλήρες αδιέξοδο οι μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών της λαϊκής στην Ξάνθη

Σε πλήρες αδιέξοδο οι μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών της λαϊκής στην Ξάνθη

0

Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ-Τονίζει ότι η πλειονότητα δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για να λάβει στήριξη από την Πολιτεία

Το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών της λαϊκής αγοράς της Ξάνθης, αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, ζητώντας από την κυβέρνηση να προβεί στη χορήγηση ενισχύσεων, καθώς οι περισσότεροι δεν έλαβαν τη στήριξη της Πολιτείας, γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Η ερώτηση αναφέρει: «σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών στο παζάρι της Ξάνθης. Το πολύμηνο αναγκαστικό κλείσιμό τους, λόγω των περιοριστικών μέτρων, από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας που ήταν ιδιαίτερα σφοδρό στη Ξάνθη, έχει οδηγήσει δεκάδες οικογένειες σε απόγνωση. Οι όροι και οι προϋποθέσεις που μπήκαν για την οικονομική τους στήριξη, από τους περισσότερους δεν πληρούνταν, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μέσα στις γιορτές και η πλειοψηφία τους να μην έχει ευρώ για να τις περάσει, όπως κατήγγειλαν με επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και με την κινητοποίησή τους την παραμονή των Χριστουγέννων στο παζάρι της Ξάνθης. Την ίδια ώρα βέβαια βρίσκονται δις ευρώ για επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων κάθε κλάδου.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε το σύνολο των μικροπωλητών βιομηχανικών ειδών στο παζάρι της Ξάνθης να λάβουν άμεσα οικονομική στήριξη για το αναγκαστικό κλείσιμό τους από το κράτος λόγω covid19».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…