Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

0

Να βρεθεί λύση
Το θέμα με την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου παραδοσιακού σπιτιού, μας απασχόλησε κατά το παρελθόν αρκετά. Ψάξαμε τότε το θέμα και πληροφορηθήκαμε πως το κτίριο είναι ιδιοκτησίας της καθηγήτριας πιάνου Αλτουνιάν με την οποία έκανε και τα πρώτα του μαθήματα ο Μάνος Χατζιδάκις.
Μετά την επισήμανσή μας ο δήμος ενδιαφέρθηκε και τοποθέτησε μεταλλικά στηρίγματα για να μην καταρρεύσει το σαχνισί, απαγορεύοντας και τη διέλευση από κει.
Όμως λύση οριστική οφείλουν να δώσουν οι κληρονόμοι της Αλτουνιάν, οι οποίοι βρίσκονται στη Γαλλία και αδιαφορούν τελείως για την τύχη του κτιρίου.
Οπωσδήποτε όμως όλη αυτή η υπόθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει έτσι. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί μια κάποια λύση.
Γ.Δ.


Απορίες
Ιδιαίτερα μεγάλος είναι ο προβληματισμός και οι απορίες για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων στο νομό μας. Ο προβληματισμός μάλιστα είναι γενικώς απαραίτητος διότι την αιτία την προκαλούν άνθρωποι.
Δεν εμφανίστηκαν τα αυξημένα νούμερα έτσι, τυχαία και μόνα τους. Κάποιες αιτίες υπήρξαν που πιθανότερα εξακολουθούν να υπάρχουν και να συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό.
Ως εκ τούτου οφείλει ο ΕΟΔΥ να διαπιστώσει την αιτία της συνεχιζόμενης επιδημίας στο νομό μας και βέβαια να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
Γ.Δ.


Ακόμη τα αναδρομικά;
Διαβάζω στην οικονομική ειδησεογραφία πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να πληρώσει αναδρομικά 3 ταχυτήτων!
Και ρωτώ, εγώ ο αφελής φορολογούμενος επί 30 συναπτά έτη, γιατί χρόνια υπάρχουν τα αναδρομικά για κάποιους και για άλλους όχι;
Μέχρι πότε αυτή η ιστορία των αναδρομικών θα συνεχιστεί; Και επιτέλους, δεν πρόκειται για κοροϊδία που χρόνια τώρα είναι στο «μεϊντάνι» και δεν λέει να σταματήσει;
Συνέχεια αναδρομικά και αναδρομικά ακούμε. Ας δοθούν να τελειώσει η ιστορία, εκτός κι αν αυτά τα αναδρομικά είναι παροχές προς ευγενή Ταμεία και τα ονομάζουν δήθεν αναδρομικά.
-Όλα να τα περιμένει κανείς…
Γ.Δ.


Kορωνο -πάρτι έξω από τις τράπεζες…
Ουρές και συνωστισμός και πάλι έξω από  την Τράπεζα Πειραιώς. Επιδοτήσεις, επιδόματα, συντάξεις και ο …κορωνοϊός κάνει πάρτι. Και ας τρέχει η αστυνομία και ας κόβει 10 – 20 πρόστιμα για παραβάσεις καθημερινά. Οι ουρές στις τράπεζες είναι μεγάλος κίνδυνος. Κατά τα άλλα οι τράπεζες κλείνουν τα υποκαταστήματα με την πρόφαση ότι δεν έχουν δουλειά αφού πολλές εργασίες γίνονται ηλεκτρονικά. Προφάσεις εν αμαρτίαις …
Μ.Ξ.


Ποια Αλληλεγγύη; Μεγάλα λόγια
Γίνεται φανερό πλέον πως η Τουρκία έχει γερές πλάτες στην Ε.Ε. και όλοι ξέρουμε ποιες. Γι αυτό και υπάρχει παροιμιώδης διστακτικότητα και αναβλητικότητα στο να της επιβληθούν κυρώσεις παρά το γεγονός ότι συνεχίζει τις προκλήσεις. Στην Σύνοδο Κορυφής του Αυγούστου οι εταίροι μας αποφάσισαν να της επιβάλλουν κυρώσεις τον Δεκέμβριο αν συνεχίσει την ίδια στάση και ενώ τίποτε δεν έχει αλλάξει ως προς αυτή, τώρα το μεταφέρουν για τον Μάρτιο να το επανεξετάσουν. Γι αυτό και ο Ερντογάν είναι τόσο ερειστικός, γιατί έχει …δεμένη την Μέρκελ. Μόνο σε μας πήραν άρον άρον αποφάσεις και χωρίς καμιά διστακτικότητα μας έβαλαν στα Μνημόνια και μας τιμώρησαν δεόντως. Παρότι εταίρος και στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. Δεν το συζήτησαν καν…
Η Ευρώπη της Αλληλεγγύης και του Δικαίου…
Μόνο στα λόγια…
Μ.Ξ.


Ευχαριστίες μας
Δεν είναι στις προθέσεις μας σε καμία περίπτωση να μιλήσουμε για το περιεχόμενο της στήλης και την ανταπόκριση που έχει στην κοινή γνώμη.
Ευκαιρία για το σχόλιο λάβαμε από το τηλεφώνημα αγαπητού γιατρού της πόλης μας, ο οποίος ακριβώς τόνισε την θετική του γνώμη για το περιεχόμενο των σχολίων.
Έτσι, με την ευκαιρία τον ευχαριστούμε όπως και όλους όσοι διαβάζετε την Εφημερίδα χρόνια τώρα και εκτιμάτε την προσπάθεια που κάνουν οι δημοσιογράφοι για να παρουσιάζουν τα γεγονότα και να τα σχολιάζουν όσο γίνεται πιο αντικειμενικά.
Γ.Δ.


Θ’ ανοίξει για λίγο η αγορά
Παντού σ’όλη την Ευρώπη, που είναι ο γεωγραφικός, οικονομικός και πολιτικός μας χώρος, οι κυβερνήσεις προχωρούν στο άνοιγμα της αγοράς.
Σιγά-σιγά, με βήματα σιγουριάς και ευθύνης, αναλογιζόμενες οι κυβερνήσεις πως χωρίς ανοιχτή αγορά, Χριστούγεννα δεν μπορούν να γίνουν.
Το ίδιο θα συμβεί και στην χώρα μας.
Η αγορά θ’ανοίξει. Το πόσες μέρες  θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, αυτό θα εξαρτηθεί.
Και η πρώτη ευθύνη είναι η δική μας ευθύνη. Από την τήρηση της ευθύνης αυτής θα εξαρτηθεί πόσο χρόνο θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά, όπως βέβαια και άλλες δραστηριότητες.
Γ.Δ.


Δημοκράτες- Αντιδημοκράτες
Είναι αντιδημοκρατική η ατομική ευθύνη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού;
Ένα ερώτημα που ετέθη πρόσφατα και η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, έδωσαν την απάντησή τους. Μία απάντηση αναμενόμενη βέβαια που βάζει στην άκρη την ατομική ευθύνη και φέρνει μπροστά την κυβερνητική ευθύνη μόνον.
Έχουμε διαφορετική άποψη διότι εμείς πιστεύουμε πως θα πρέπει όλοι οι πολίτες να αντιληφθούμε (προσωπική ευθύνη) ότι σε μια κοινότητα δεν έχουμε μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Ιδίως την κρίσιμη αυτή περίοδο έχουμε μια ηθική ευθύνη να ενεργήσουμε όλοι από κοινού και συντονισμένα (να και η συνολική ευθύνη) προκειμένου να ξεπεράσουμε μια πανδημία που έχει παραλύσει τη βιοτική και οικονομική δραστηριότητα.
Μετά τα παραπάνω, είναι φανερό ποιος είναι δημοκράτης και ποιος όχι.
Γ.Δ.


Ξανά στο …κόκκινο
Εντείνεται η ανησυχία στην τοπική κοινωνία από το γεγονός ότι έχουμε σταθεροποιηθεί σε 50 – 60 κρούσματα ημερησίως… Την Τρίτη ήμασταν στην 4η θέση πανελλαδικά μετά την Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Κιλκίς με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. Οι υγειονομικές αρχές καθησυχάζουν ότι εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε πολύ καλό μηχανισμό ανίχνευσης και ιχνηλάτησης και ότι γίνονται πολλά τεστ ωστόσο το βέβαιο είναι ότι διασπορά υπάρχει … Στο μεταξύ την νύχτα δεν κυκλοφορεί κανείς και οι όποιες παραβάσεις και τα πρόστιμα που βάζει η αστυνομία είναι από μη ορθή χρήση των βεβαιώσεων ή έλλειψη και μη χρήση μάσκας. Δεν υπάρχει δηλαδή φανερός συνωστισμός γι αυτό και όλοι υποψιάζονται  ότι η διασπορά του κορωνοϊού γίνεται πλέον ενδοοικογενειακά και από συγκεντρώσεις στα σπίτια. Ωστόσο δεν υπάρχουν καταγγελίες για να μπορέσει να δράσει η αστυνομία.
Ας σοβαρευτούμε γιατί ο κορωνοϊός μας έχει δείξει ότι δεν αστειεύεται και εκεί που την μια μέρα είναι σε ύφεση αρχίζει η έξαρση… Έτσι είδαμε τι προσπάθειες έγιναν για να σβήσει  η πανδημία στον Εχίνο. Τώρα μαθαίνω ότι υπάρχουν κρούσματα όπως και στο Εύλαλο του δήμου Τοπείρου αλλά και στον αστικό ιστό της Ξάνθης.
Μ.Ξ.


Ενδιαφέρον συμπολίτη
Ο συμπολίτης μας Γ.Χ. ο οποίος ενδιαφέρεται για την πόλη που ζει με την οικογένειά του και επισημαίνει κάποια στραβά που συμβαίνουν, μας έστειλε φωτό από ένα επικίνδυνο σημείο.
Γράφει: Καλημέρα, η φωτό είναι από την οδό Αγίου Γεωργίου 8. Το κακό δεν θ’αργήσει να γίνει.
Παρακαλάμε να μη περνάει κάποιος εκείνη τη στιγμή.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…