Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στον εισαγγελέα απειλεί να πάει η ΟΙΕΛΕ το Μειονοτικό της Ξάνθης

Στον εισαγγελέα απειλεί να πάει η ΟΙΕΛΕ το Μειονοτικό της Ξάνθης

0

Για την υπόθεση του εκπαιδευτικού Νιχάτ Χότσικα – Το ανέφερε ο πρόεδρός της Ομοσπονδίας Μ. Κουρουτός που παρενέβη διαδικτυακά κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν η ΟΙΕΛΕ και ο ΣΙΕΛΒΕ

 

Γραμματέας ΟΙΕΛΕ, Γ. Χριστόπουλος: «Υγειονομική βόμβα το μειονοτικό» με 30 μαθητές ανά τάξη»

 

 

Το μειονοτικό σχολείο Ξάνθης ήταν στο επίκεντρο της συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι συνδικαλιστές οργανώσεις Ομοσπονδία Ιδιωτών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), ο Σύλλογος Ιδιωτών Εκπαιδευτών Λειτουργών Βορείου Ελλάδας (ΣΙΕΛΒΕ) και η ΕΛΜΕ Ξάνθης, στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. Τόσο ο γενικός γραμματέας της ΟΙΕΛΕ Γιώργος  Χριστόπουλος, όσο και ο πρόεδρος του ΣΙΕΛΒΕ  Δημήτρης Σελέκος κατήγγειλαν τη στάση της διεύθυνσης του μειονοτικού σχολείου απέναντι στο συνάδελφό του  Νιχάτ Χότσικα δηλώνοντας αλληλέγγυοι στον αγώνα του για δικαίωση από την δίωξη που υπέστη λόγω των  πεποιθήσεων του ενώ παράλληλα καταλόγισαν πολιτική ατολμία και έλλειψη πολιτικής βούλησης της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να εφαρμοστούν δικαστικές αποφάσεις και να επαναπροσληφθεί στην θέση του ο εκπαιδευτικός. Να σημειώσουμε ότι αυτό δεν έχει γίνει παρότι με εντολή του Υπουργείου Παιδείας, με έγγραφό της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ξάνθης προς το μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο και την σχολική Εφορεία ενημερώνει ότι ο εκπαιδευτικός έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές τους σπουδές και ως τούτου θα επιστρέψει στα εκπαιδευτικά του καθήκοντα από 1/9/2020. Όπως ειπώθηκε θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για το ζήτημα.

Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μ. Κουρουτός: «Η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει την διερεύνηση των παρανομιών του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης από τις εισαγγελικές αρχές»

Παρεμβαίνοντας μάλιστα διαδικτυακά ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός, αναφέρθηκε στο διαχρονικό σκάνδαλο της παραβατικής λειτουργίας του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης, τόνισε ότι, εάν δεν ενεργήσει άμεσα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι απόρρητες επιστολές που απέστειλε η ΟΙΕΛΕ σε Υπουργό και Υφυπουργό για το θέμα. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει την διερεύνηση των παρανομιών του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης από τις εισαγγελικές αρχές.

Το άλλο θέμα ήταν το κτηριακό πρόβλημα του Μειονοτικού που το καθιστά «υγειονομική βόμβα « για την τοπική κοινωνία λόγω κορωνοϊού όπως τόνισε σε δραματικό τόνο ο γραμματέας της ΟΙΕΛΕ.

Γραμματέας ΟΙΕΛΕ, Γ. Χριστόπουλος: «Το μειονοτικό σχολείο λειτουργεί ως «κράτος εν κράτει»

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος υπογράμμισε αρχικά ότι ορισμένοι διασπείρουν ψεύδη και παραπληροφόρηση. Για  αυτό το λόγο ξεκαθαρίζει πως « η ΟΙΕΛΕ ως φορέας εργαζόμενων στέκεται δίπλα στους αδύναμους, δίπλα στους μη προνομιούχους, δίπλα σε κάθε κοινωνική ομάδα που πρεσβεύει το διαφορετικό. Για το λόγο αυτό στηρίζει με θέρμη τη μειονότητα και τα παιδιά της. Ενώ λοιπόν η συνεργασία μας με το Μειονοτικό Σχολείο Κομοτηνής είναι εξαιρετική, δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε για μια ακόμη φορά τις παράνομες πρακτικές του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης. Το σχολείο αυτό, παραβιάζοντας ωμά απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και εφαρμόζοντας δικούς του νόμους και κανόνες, εξακολουθεί να αρνείται τη νόμιμη επιστροφή του Νιχάτ Χότσικα στα διδακτικά του καθήκοντα. Αυτό, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με δημοκρατικό καθεστώς και θεσμοθετημένη την ελευθερία του λόγου, είναι απαράδεκτο».

«Υγειονομική βόμβα το μειονοτικό» με 30 μαθητές ανά τάξη

Αναφερόμενος στο κτηριακό πρόβλημα του μειονοτικού σημείωσε: «Το σχολείο αυτό λειτουργεί ως υγειονομική βόμβα με τριάντα και πλέον μαθητές στοιβαγμένους σε αίθουσες για το μισό αριθμό παιδιών, αποτελώντας έτσι τεράστιο κίνδυνο όχι μόνο για γονείς μαθητές και εργαζόμενους, αλλά για ολόκληρη την πόλη και την ευρύτερη περιοχή εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού . Εδώ διαρρηγνύεται κάθε είδους κανονικότητα. Υπερβαίνει το όριο των μαθητών ανά τάξη υπό φυσιολογικές συνθήκες πόσο μάλλον υπό συνθήκες κορωνοϊού»

Τέλος,  κάλεσε το σχολείο να τοποθετηθεί επισήμως για τις σοβαρότατες αυτές παραβιάσεις της νομοθεσίας απαιτώντας από το Υπουργείο Παιδείας να εγκαταλείψει την «πολιτική του ατολμία», όπως είπε και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

ΕΛΜΕ Ξάνθης Μ. Λουκοπούλου: «Πρέπει να εξασφαλιστεί η νομιμότητα. Τον τρόπο θα τον βρουν οι συνάδελφοι στο μειονοτικό»

Η Γραμματέας της τοπικής ΕΛΜΕ Μαρία Λουκοπούλου τόνισε ότι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα είναι στο πλευρό του αδίκως διωκόμενου συναδέλφου Νιχάτ Χότσικα και τόνισε την αναγκαιότητα  το Υπουργείο Παιδείας να προβεί σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δικαιωθεί ο πολύχρονος αγώνας του: «Ζητάμε την άμεση επιστροφή του στην τάξη», σημείωσε η κα Λουκοπούλου.  Σ’ ότι  αφορά το κτηριακό επεσήμανε πως ο νόμος δίνει δυνατότητα να λειτουργήσουν τμήματα πρωί απόγευμα, ήδη λειτουργούν και  ήδη έχουν κάνει ένα πρόγραμμα αλλά ανέφερε πως η  ΕΛΜΕ δεν θα παρέμβει σ’ αυτό καθώς είναι θέμα των συναδέλφων πως θα το χειριστούν, όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό που λέμε είναι τήρηση της νομιμότητας πρέπει να εξασφαλιστεί αυτός ο χώρος.  Τον τρόπο θα τον βρουν οι συνάδελφοι. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η νομιμότητα κυρίως στην εποχή του κορωνοϊού.

ΣΙΕΛΒΕ, Δ. Σελέκος: «Στον ΣΙΕΛΒΕ βλέπουμε μόνο συναδέλφους και όχι ιδεολογίες καταγωγές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις»

Ο Πρόεδρος του ΣΙΕΛΒΕ Δημήτρης Σελέκος αναφέρθηκε στην παρουσία του Νιχάτ ως μέλους και Αντιπροέδρου του ΣΙΕΛΒΕ και στην αγάπη και υποστήριξη που δέχθηκε από όλα τα μέλη του Συλλόγου ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει τις δύσκολες αυτές στιγμές που του επιφύλασσέ το Μειονοτικό Σχολείο της Ξάνθης. Τόνισε ότι: «Στον ΣΙΕΛΒΕ βλέπουμε μόνο συναδέλφους και όχι ιδεολογίες, καταγωγές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις. Αναδείξαμε το ζήτημα και όλοι οι συνάδελφοι αγκάλιασαν τον Νιχάτ και τον τίμησαν με την δεύτερη εκλογή σε αριθμό ψήφων. Ο ίδιος  μειλίχιος, υπομονετικός που σέβεται στους θεσμούς και προσπαθεί να αποδείξει το αυτονόητο ότι είναι εκπαιδευτικός έχει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις. Ωστόσο η   ελληνική πολιτεία παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δεν μπόρεσε να αποκαταστήσει αυτή την αδικία».

Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, Α. Μπεμπεκίδης: «Το ΕΚΞ στέκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό του συναδέλφου Νιχάτ Χότσικα»

Να σημειώσουμε ότι παρών ήταν και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης ο οποίος τόνισε ότι το ΕΚΞ στέκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό του συναδέλφου Νιχάτ Χότσικα και θα το πράττει μέχρι την τελική του δικαίωση, ενώ ανησυχεί ιδιαίτερα για τις παραβιάσεις των όρων υγιεινής και ασφάλειας εκ μέρους του σχολείου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση μέσω τηλεφώνου του προέδρου της ΟΙΕΛΕ Μιχάλη Κουρουτού

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «Κομοτηνή στο πιάτο» θα βρεθεί στην Οικοτεχνία Meligeysis στα Κομνηνά της Ξάνθης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00 – Θα μιλήσει για το βιβλίο ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Αρναο…