Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στην τάξη τους θα κάνουν αγιασμό οι μαθητές

Στην τάξη τους θα κάνουν αγιασμό οι μαθητές

0

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην αυλή του σχολείου

 Ξεκινά η διανομή των μασκών. Κάθε μαθητής θα λάβει τρεις επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες. Λίγα τα κενά των εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια

 Με διαφορετικό τρόπο θα τελεστεί φέτος ο αγιασμός στις σχολικές μονάδες τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Οι μαθητές θα προσέλθουν νωρίς στο σχολείο για να λάβουν τα βιβλία τους, ωστόσο θα παραμείνουν εντός των αιθουσών προκειμένου να περάσει ο ιερέας της ενορίας για τον αγιασμό και τις ευχές για τη νέα σχολική χρονιά. Μόνο ο σύλλογος των εκπαιδευτικών θα παραβρίσκεται στο προαύλιο για την τέλεση του αγιασμού.

Η λύση αυτή που θα εφαρμοστεί στα σχολεία της Ξάνθης, προφανώς και συνδέεται με την αποφυγή συνωστισμού στις αυλές των σχολείων, κυρίως για τις μονάδες εκείνες όπου ο αύλειος χώρος είναι περιορισμένος.

Όπως άλλωστε έχουμε γράψει η τέλεση του αγιασμού θα πραγματοποιηθεί μετά τις 11 πμ προκειμένου να λάβουν χώρα στους ναούς οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Τιμίου Σταυρού.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Χρήστος Ιωαννίδης ενημέρωσε το «Ε» ότι υπάρχει ετοιμότητα για την έναρξη του σχολικού έτους. «Ήδη ο δήμος έχει κάνει τη σχετική ενημέρωση και θα ξεκινήσει η διανομή των μασκών. Κάθε μαθητής θα λάβει τρεις επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι εκκρεμότητα που απομένει είναι να αναλάβουν υπηρεσία οι νέοι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στην καθαριότητα.

«Οι μαθητές έχουν εκπαιδευτεί αναλυτικά από πέρυσι στην ορθή χρήση μάσκας και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας»
Χρήστος Ιωαννίδης
Διευθυντής Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης

«Οι μαθητές έχουν εκπαιδευτεί αναλυτικά από πέρυσι στην ορθή χρήση μάσκας και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας», σημειώνει ο κ. Ιωαννίδης, προσθέτοντας ότι ο τρόπος διαχείρισης κρουσμάτων είτε στους ίδιους τους μαθητές είτε στο οικογενειακό τους περιβάλλον, ώστε και να μην έρθουν τα παιδιά της τάξης με άλλους μαθητές, αλλά και να μη χάσουν μάθημα είναι κάτι που θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις εξελίξεις εντός της σχολικής χρονιάς, με βάση την εμπειρία της περσινής χρονιάς και με εργαλεία τη σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση που εφαρμόστηκε.

Ο ίδιος μας ενημέρωσε ότι στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας υπάρχει ετοιμότητα για την εκκίνηση του έτους με την κάλυψη των θέσεων εκπαιδευτικών, με αναπληρωτές και εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και ότι τα κενά είναι λίγα. Συγκεκριμένα, φτάνουν τα 20 και αφορούν ως επί το πλείστο σχολεία της περιφέρειας του νομού.

 Πώς θα λειτουργήσουν τα κυλικεία

Για την λειτουργία των κυλικείων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι «το προσωπικό των κυλικείων πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους γενικούς κανόνες καθαριότητας, απολύμανσης χώρων και ατομικής υγιεινής. Το κυλικείο θα διαθέτει τρόφιμα και υγρά συσκευασμένα ή θα έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την διάθεσή τους σε ατομικές συσκευασίες και θα είναι προστατευμένες από κατάλληλο υλικό. Οι μαθητές θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου κατά την αναμονή και εξυπηρέτηση τους από το κυλικείο για αυτό και απαιτείται σήμανση στο έδαφος με τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Δίπλα στο ταμείο θα πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό τζελ προκειμένου οι μαθητές να κάνουν χρήση του μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…