Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρότυπο τα «πρωτάκια» στην τήρηση των μέτρων

Πρότυπο τα «πρωτάκια» στην τήρηση των μέτρων

0

Έδωσαν το καλό παράδειγμα φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις στον Αγιασμό του 13ου Δημοτικού – Μητροπολίτης Ξάνθης: «Τα παιδιά μας πειθαρχούν… οι μεγάλοι είναι αντιδραστικοί»!

 

 

Αγιασμός στο 1ο Λύκειο  – Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας , Χ. Ιωαννίδης: «Ξεκινάμε καλά …28 κενά σε καθηγητές σ’ όλο τον νομό»

 

 

 

Με τα «πρωτάκια» του 13ου δημοτικού σχολείου να έχουν την τιμητική τους,  ξεκίνησε ο επίσημος Αγιασμός για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο νομό μας χοροστατούντος του μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και παρουσία των αρχών του τόπου.

Υποδειγματικά τα «πρωτάκια» – Κακό παράδειγμα έδωσαν οι γονείς…

Οι μικροί μαθητές που προηγουμένως βρίσκονταν στην τάξη τους,  εξήλθαν με την καθοδήγηση των δασκάλων τους φορώντας  μάσκες και επέδειξαν αξιοθαύμαστη πειθαρχία αλλά και υπομονή αφού αδιαμαρτύρητα παρακολούθησαν όλη την τελετή, γεγονός εντυπωσιακό για 7χρονα. Τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου βρίσκονταν στην δεξιά πτέρυγα της αυλής του πρότυπου σχολικού συγκροτήματος ενώ τα παιδιά του νηπιαγωγείου στο δικό τους χώρο που δεν επικοινωνεί με την αυλή  καθόσον υπάρχει περίφραξη. Πουθενά μέσα στον αύλειο χώρο του 13ου δημοτικού δεν παρατηρήθηκε συνωστισμός καθώς ήταν μόνο τα παιδιά και οι δάσκαλοι ενώ άπαντες φορούσαν μάσκα.  Αντίθετα το …κακό παράδειγμα έδωσαν γονείς και κηδεμόνες που περίμεναν παρατεταγμένοι έξω από τα κάγκελα της εισόδου του σχολείου χωρίς να φορούν μάσκες  όλοι  και χωρίς να κρατούν αποστάσεις!

Μητροπολίτης Ξάνθης: «Τα παιδιά μας πειθαρχούν… οι μεγάλοι είναι αντιδραστικοί»!

«Είναι μια μεγάλη μέρα για τα παιδιά και ιδιαίτερα για τα παιδιά της Α΄ δημοτικού, είπε ο μητροπολίτης και ευχήθηκε στα παιδιά και τους δασκάλους : « Υγεία και ειρηνική χρονιά και γεμάτη από πνευματικούς καρπούς» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πανδημία και στις πρωτόγνωρες συνθήκες που μας έχει επιβάλλει: «Εύχομαι να απαλλαγούμε γρηγορότερα από την πανδημία και όσο γίνεται πιο ανώδυνα». Τέλος έκανε την επισήμανση: «Βλέπω ότι τα παιδιά μας πειθαρχούν. Τα παιδιά υπακούν περισσότερο από όσο οι μεγάλοι αυτοί είναι αντιδραστικοί»!

Τι ευχές απηύθυνε στα παιδιά και στους δασκάλους ο δήμαρχος Ξάνθης κ.Μανώλης Τσέπελης: «Είναι πρωτόγνωρη χρονιά αλλά έχουμε αποδείξει ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.  Αποδείξαμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο με την πανδημία αν ακούμε αυτό που μας λένε οι ειδικοί επιστήμονες. Συγχαρητήρια στους δασκάλους και στους καθηγητές που πρώτη φορά έκαναν δουλειές καθαριότητας για τα σχολεία για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα».

Η Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Εύη Στυλιανίδου η οποία διετέλεσε επί 9 χρόνια διευθύντρια του 13ου δημοτικού μαζί με τις ευχές της έδωσε και μια υπόσχεση στους γονείς: «Μια μεγάλη ευχή για καλή χρονιά,  καλή δύναμη σ’ όλους τους μαθητές και στους γονείς. Είναι δύσκολη χρονιά αλλά οι δυσκολίες μας κάνουν δυνατότερους  απ’ αυτό θα αντλήσουμε τα θετικά». Απευθυνόμενη στους γονείς είπε: «Θα φροντίζω περισσότερο για τα παιδιά σας και όλου του νομού. Ξέρετε ότι το εννοώ αυτό που λέω».

Αγιασμός στο 1ο Λύκειο – Η αληθινή παραβολή του Μητροπολίτη

Αμέσως μετά τελέστηκε στο 1ο Λύκειο στην Χρύσα ο Αγιασμός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος παρακολούθησαν τον αγιασμό μόνο οι καθηγητές και αντιπροσωπεία μαθητών με τήρηση αποστάσεων και χρήση μάσκας από όλους. Οι μαθητές του σχολείου ήταν διασκορπισμένοι στην αυλή χωρίς ωστόσο στην πλειονότητά τους να φορούν μάσκα. Μιλώντας  ο Μητροπολίτης τόνισε την σημασία της προστασίας της υγείας. Ανέφερε λοιπόν την περίπτωση ενός 80χρονου που αρρώστησε από κορωνοϊού και μετά από 3 μήνες νοσηλείας κατάφερε να βγει νικητής από την περιπέτεια αυτή. Όταν λοιπόν πήρε εξιτήριο του έδωσαν μαζί και τα νοσήλεια. Τότε οι γιατροί τον είδαν να κάνει τον σταυρό του και τον ρώτησαν αν είναι ότι τα νοσήλεια είναι ακριβά και δεν μπορεί να τα πληρώσει και τότε τον άκουσαν να λέει: «Αναπνέω 80 χρόνια και δεν συνειδητοποίησα ποτέ πόσο μεγάλη ευλογία είναι να αναπνέω. Όταν κανείς τα στερηθεί τότε καταλαβαίνει κάποια πράγματα της καθημερινής ζωή τι αξία έχουν»!

Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας , Χ. Ιωαννίδης: «Ξεκινάμε καλά …28 κενά σε καθηγητές σ’ όλο τον νομό»

Μιλώντας στο «Ε» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Χρήστος Ιωαννίδης ανέφερε πως δήμος διένειμε από μία μάσκα επαναχρησιμοιούμενη σε κάθε μαθητή,  πως αντισηπτικά υπάρχουν παντού και τηρείται το πρωτόκολλο. Σ’ ότι αφορά τα λειτουργικά θέματα επεσήμανε: «Φέτος για πρώτη χρονιά είχαμε διορισμούς στην ειδική αγωγή. Έτσι τα δυο σχολεία έχουν επανδρωθεί με εκπαιδευτικούς. Μετά την κάλυψη και των αναπληρωτών που ήρθαν μέσα στο καλοκαίρι αυτή τη στιγμή τα κενά ανέρχονται σε 22 εκπαιδευτικούς και 6 στην ειδική αγωγή σ’ όλο τον νομό. Λόγω κορωνοϊού επειδή αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν χαρακτηριστεί στις ευπαθείς ομάδες, αυτά τα κενά προβλέπεται να καλυφθούν σε δεύτερη φάση με μια ειδική κατηγορία αναπληρωτών. Φαίνεται  ότι το ξεκίνημα είναι καλό όπως και ότι ο κορωνοϊός θα μας αλλάζει τον προγραμματισμό σχεδόν κάθε μέρα». Τέλος ανέφερε πως  είναι υποχρεωτικό να φοράνε μάσκα. Παιδί που αρνείται δεν μπαίνει στην τάξη όπως και οι εκπαιδευτικοί και πως υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τις συμβάσεις των καθαριστριών που ωστόσο επιλύθηκε. Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Ξεκινάμε καλά αλλά  θα φανεί  τις πρώτες εβδομάδες τι προβλήματα θα δημιουργηθούν».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros

Αγιασμός στις άλλες τάξεις που ήταν σε άλλη πλευρά για να μην υπάρχει συνωστισμός
Οι γονείς παρακολουθούσαν απ’ έξω χωρίς να τηρούν τα μέτρα…

Τήρηση αποστάσεων και χρήση μάσκας απ’ όσους παρακολούθησαν τον Αγιασμό στο 1ο Λύκειο
Λίγο πριν μπουν οι μαθητές στις τάξεις …

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …