Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Μειωμένα τα τροχαία του Ιουνίου

Μειωμένα τα τροχαία του Ιουνίου

0

Λιγότερα δυστυχήματα, λιγότερα θύματα σε σχέση με πέρυσι

 Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα του Ιουνίου, όπου καταγράφεται μείωση σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περσινού έτους, αν και πάλι ο αριθμός των θυμάτων είναι υψηλός, πράγμα αρκετά σύνηθες τα τελευταία χρόνια, καθώς η βελτίωση του καιρού επιτρέπει και την περισσότερη κίνηση στους δρόμους, αλλά και τις διακινήσεις μεταναστών από τα χερσαία σύνορα του Έβρου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην ΑΜΘ σημειώθηκαν 35 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 41 το 2019). Ειδικότερα σημειώθηκαν : 3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 7 το 2019), 3 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 4 το 2019) και 29 ελαφριά τροχαία ατυχήματα (έναντι 30 το 2019).

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 42 παθόντες (έναντι 56 το 2019). Ειδικότερα καταγράφηκαν : 3 νεκροί (έναντι 7 το 2019), 3 βαριά τραυματίες (έναντι 5 το 2019) και 36 ελαφρά τραυματίες (έναντι 44 το 2019).

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση σε κατάσταση μέθης, απόσπαση προσοχής οδηγού, παραβίαση προτεραιότητας, παραβίαση σημάνσεων και μη τήρηση απόστασης ασφάλειας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…