Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ζητούν απεγνωσμένα άνοιγμα του παζαριού

Ζητούν απεγνωσμένα άνοιγμα του παζαριού

0

Μικροπωλητές και παραγωγοί της Ξάνθης 

 

Πρόεδρος Μικροπωλητών Ξάνθης, Η. Συμεών: «Από τις 12 Μαρτίου ανοίξαμε μόνο 3 φορές…416 οικογένειες σε οικονομική εξαθλίωση»

 

 

Κραυγή αγωνίας υψώνουν οι  μικροπωλητές του παζαριού της Ξάνθης. Θέτουν θέμα επιβίωσης από τα απανωτά Lockdown  και δηλώνουν αποφασισμένοι «να μην πεθάνουν από πείνα» εξαιτίας του κορωνοϊού. Ζητούν δε να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στους πάγκους τους το προσεχές Σάββατο δεσμευόμενοι να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας και να ελεγχθούν γι αυτό.

Πρόεδρος Μικροπωλητών Ξάνθης, Η. Συμεών: «Από τις 12 Μαρτίου ανοίξαμε μόνο 3 φορές…416 οικογένειες σε οικονομική εξαθλίωση»

Με δραματικούς τόνους περιέγραψε την κατάσταση ο πρόεδρος των μικροπωλητών που δραστηριοποιούνται στο παζάρι της Ξάνθης κ. Ηλίας Συμεών. Μίλησε για «οικονομική εξαθλίωση των 416 οικογενειών θέτοντας θέμα επιβίωσης: «Είμαστε κλειστοί από τις 12 Μαρτίου και όταν ανοίξαμε τον Μάιο δουλέψαμε μόνο 3 φορές. Δεν έχουμε πάρει καμιά αποζημίωση.  Είμαστε 416 οικογένειες και έχουμε φτάσει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης. Είναι θέμα επιβίωσης για μας. Υπάρχουν μεταξύ μας άνθρωποι που πωλούν τα φορτηγά τους για να μην πεινάσουν οι οικογένειές τους. Έχουμε μαζί μας και τους παραγωγούς. Οι άνθρωποι αυτοί αναγκάζονται να πετούν την παραγωγή τους. Είναι τραγική η κατάσταση», επισημαίνει ο κ. Συμεών.

 «Έχουμε κάνει όλοι τεστ και είναι αρνητικά»

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι όλοι μας έχουμε κάνει τεστ και ήταν αρνητικοί στον κορωνοϊό. και  αυτό που ζητάνε είναι να ανοίξουν το Σάββατο. Δεσμεύονται δε: «Όλοι μας θα τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας και όλα τα μέτρα. Θα δουλεύουμε με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά θα υπάρχουν παντού»

«Αδικία εις βάρος μας να δουλεύει το στεγασμένο εμπόριο και όχι το υπαίθριο»

Για αδικία εις βάρος τους κάνει λόγο ο κ. Συμεών καθώς επιτρέπεται το στεγασμένο εμπόριο και όχι το υπαίθριο: «Αν μη τι άλλο εμείς είμαστε σε ανοιχτό χώρο. Αυτό που κάνουν είναι μια αδικία εις βάρος μας.  Επιτρέπουν το στεγασμένο εμπόριο ενώ μας λένε ότι η μετάδοση του ιού είναι πιο μεγάλη σε κλειστούς χώρους και το απαγορεύουν σε εμάς που είμαστε σε ανοιχτό χώρο. Είναι μια αδικία. Θεωρούμε ότι έχουν στοχοποιήσει τον κλάδο μας. Δεν θα πεθάνουμε από τον κορωνοϊό αλλά θα πεθάνουμε από την πείνα έτσι όπως πάμε…», καταλήγει ο κ. Συμεών.

Συνάντηση με Παθαναθάση και Σταμπουλίδη

Να σημειώσουμε πως τα προβλήματα αλλά και τα αιτήματα τους μεταφέρθηκαν στους αρμόδιους καθώς προσφάτως μετέβησαν στην  Αθήνα ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης,  ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Γιάννης Ζερενίδης καθώς και ο Πρόεδρος των Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Ξάνθης κ. Ηλίας Συμεών. Συναντήθηκαν δε με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Σταμπουλίδη καθώς και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση,. Όπως ανέφερε ο κ. Συμεών η δημοτική αρχή Ξάνθης στηρίζει τα αιτήματα του κλάδου ενώ υπήρξε υπόσχεση από τον υφυπουργό και υπόσχεση για ειδικό πακέτο στήριξης, αποκλειστικά για τον Νομό Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxathopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…