Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Βραδιές θερινού σινεμά και στην Ξάνθη

Βραδιές θερινού σινεμά και στην Ξάνθη

0

Ο ΠΑΣ ΑΝΤΙΚΑΣ ανοίγει την αυλή του και προσκαλεί σε προβολές κλασικών ταινιών κάθε Πέμπτη από σήμερα μέχρι τις 5/8

 Προετοιμάζει και άλλες πολιτιστικές δράσεις για να συμβάλει στο καλλιτεχνικό κενό που επέβαλε η διάδοση του covid-19

Το θερινό σινεμά φέρνει σε μια από τις πιο όμορφες αυλές της Παλιάς Πόλης ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος «Αντίκας» που στεγάζεται στο νεοκλασικό της οδού Χασηρτζόγλου 8.

Οι προβολές ξεκινούν σήμερα και θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη του καλοκαιριού έως τις 5 Αυγούστου με κλασικές ταινίες του ελληνικού, ευρωπαϊκού και αμερικάνικου κινηματογράφου. Η αυλή του ΠΑΣ ΑΝΤΙΚΑΣ ανοίγει λοιπόν κάθε Πέμπτη στις 21.00 με δωρεάν είσοδο, ώστε όλοι, χωρίς εξαιρέσεις να μπορούν να απολαμβάνουν βραδιές θερινού σινεμά, που τόσο λείπει από την πόλη μας.

Βέβαια, δεδομένο είναι ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί λόγω Covid19, και γι’ αυτό θα επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο μόνο μέχρι να καλύπτεται ο επιτρεπόμενος αριθμός των ατόμων, για την τήρηση των αποστάσεων.

Προετοιμασία για νέες καλοκαιρινές καλλιτεχνικές δράσεις

Παράλληλα, ο ΠΑΣ Αντίκας ανοίγει την αυλή του αυτό το καλοκαίρι για την υλοποίηση και την φιλοξενία δράσεων. Τα μέλη του αναζητούν καλλιτεχνικές προτάσεις δημιουργών, οι οποίοι, ανεξαρτήτως καλλιτεχνικής ιδιότητας, δραστηριοποιούνται στα όρια του θεάτρου, του χορού, της μουσικής, της περφόρμανς, των εικαστικών και των υβριδικών συνδυασμών τους, προκειμένου να διοργανωθούν καλοκαιρινές δράσεις. Στόχος είναι η αυλή του συλλόγου να αποτελέσει έναν χώρο ελεύθερης έκφρασης και προβληματισμού, έναν τόπο καλλιτεχνικής δημιουργίας, ένα σημείο συνάντησης των ανθρώπων της πόλης.

Η αυλή θα διατεθεί ώστε να λάβουν χώρα καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χωρίς συνωστισμό ατόμων, είτε με περιορισμένη παρουσία είτε με live streaming μεταδόσεις. Προϋπόθεση που θέτει ο σύλλογος είναι να τηρούνται οι ώρες κοινής ησυχίας.

Στην κατεύθυνση της πρόσκλησης αυτής πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα ανοιχτή συνάντηση. Όπως σημείωσαν επεξηγώντας τις δικές τους ανησυχίες τα μέλη του συλλόγου:  «ζούμε σ ένα κόσμο σε διαρκή κρίση, κλιματική αλλαγή, βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών, καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων, επιδημιολογικές πανδημίες. Με φόντο τα κοινωνικο-πολιτικά δεδομένα που αφορούν το παρόν και το μέλλον μας, μας ενδιαφέρει να μιλήσουμε για όλα αυτά εξερευνώντας από κοινού νέες ιδέες που θα δώσουν νέα πνοή στη ζωή μας! Σκοπός μας είναι μέσα από τις ανοιχτές συνελεύσεις να θίξουμε και να συζητήσουμε κοινωνικά θέματα και θέματα που αφορούν την πόλη μας!» και σε αυτή την κατεύθυνση διοργανώθηκε συνάντηση χθες το απόγευμα

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…